ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις: "Έπρεπε να κατακτήσει το Champions League ο Σπαλέτι"

Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι οδήγησε πέρυσι την Νάπολι στην κατάκτηση του σκουντέτο μετά από 33 χρόνια όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον ιδιοκτήτη παρτενοπέι να δηλώνει πως έπρεπε να πάρει και το Champions League.

Η Νάπολι έκανε πέρυσι την απόλυτη υπέρβαση αφού κατάφερε να αφήσει κατά πολύ πίσω της Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, καθώς και τις ομάδες της Ρώμης, για να πανηγυρίσει το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά από το μακρινό 1990.

Σε αυτό τον άθλο, πολύ μεγάλο μερίδιο επιτυχίας εντός γηπέδου είχε το σούπερ δίδυμο Όσιμεν-Κβαρατσχέλια όπως επίσης και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, που καθοδήγησε μαεστρικά τους παρτενοπέι με τον πάγκο, λίγο πριν τους αφήσει για να μετακομίσει στην εθνική Ιταλίας.

Σύμφωνα πάντως με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, η ομάδα του πέτυχε μεν να πάρει το σκουντέτο και να γράψει ιστορία αλλά θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ντόρο μέσω της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κορυφής.

"Περίμενα πέρυσι από τον Σπαλέτι να κατακτήσει και το Champions League. Αντίθετα, έφτασε ένα βήμα μακριά από το τρόπαιο η Ίντερ που τερμάτισε 20 πόντους πίσω από εμάς στη βαθμολογία", τόνισε ο Ντε Λαουρέντις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για να προσθέσει αναφορικά με την ενδεχόμενη παρουσία της Νάπολι στην European Super League:

"Με τον Φλορεντίνο Πέρεθ εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μία διοργάνωση που τα έσοδα για κάθε ομάδα θα αρχίζουν από τα 5 εκατομμύρια ευρώ και θα μπορούν να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια".

Όσον αφορά στις κατηγορίες που δέχεται πως δεν είχε καλές σχέσεις με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, απάντησε μεταξύ άλλων: "Δεν είναι αλήθεια πως δεν είχαμε καλές σχέσεις. Αντίθετα, εγώ ήμουν απόντας με δεδομένη τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που είχαμε από τους αντιπάλους μας.

Εγώ έκαναν τον πρόεδρο και εκείνος τον προπονητή, stop. Εκείνος μού έλεγε πως ήθελε να γιατρέψει κάποια πράγματα και να φύγει. Τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου τους έφερα εγώ.

Εγώ έφερα επίσης τον Τζούντολι και όχι τον Σπαλέτι. Μην ξεχνάτε πως όταν είχε τερματίσει τρίτος, του έγραφαν όλοι ότι έπρεπε να αποχωρήσει".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ