ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις: "Δεν θα έπρεπε να παίζουν στις εθνικές ομάδες 32χρονοι, ούτε καν 28χρονοι"

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις
Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις © 2021 JOEL C RYAN / AP IMAGES

Ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις στηρίζει το μοντέλο μίας εθνικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να καλούνται ποδοσφαιριστές άνω των 28 χρόνων.

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ στον αγώνα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, αναφέρθηκε στο ηλικιακό όριο των διεθνών παικτών.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας πρότεινε οι εθνικές ομάδες να απαρτίζονται από νεαρούς ποδοσφαιριστές κι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί να μην καλούν παίκτες άνω των 28 ετών.

"Από το 2013 έως τώρα έχουμε συγκεντρώσει –νομίζω– 4,3 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις ως συμμετοχή των παικτών μας σε αγώνες της εθνικής ομάδας, παρότι έχουν κληθεί πάνω από 10 παίκτες. Αυτό δεν είναι καλό. Κατά τη γνώμη μου οι 32χρονοι δεν πρέπει να παίζουν στην εθνική ομάδα, ούτε καν οι 28χρονοι.

Και ίσως δεν είναι vera Ιταλοί. Σήμερα έχουμε πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές ήδη στα 18, αλλά αν δεν παίξουν, πώς θα γίνουν πρωταθλητές;

Δεν θέλω Κ21 ή Κ19 που έχουν μικρή προβολή κι επομένως λιγότερη αξιοποίηση, θέλω μια ενιαία εθνική ομάδα με όλους τους νεαρούς παίκτες, το πολύ 22 ετών.

Ο σύλλογος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί την κλήση, για να μπορεί να πει όχι σε ένα φιλικό, για παράδειγμα. Εάν πληρώσω έναν παίκτη 50 εκατομμύρια και επιστρέψει τραυματίας θα πρέπει να αποζημιώσει τον σύλλογο για το κόστος, για όσο χρειαστεί να μείνει εκτός. Σκεφτείτε τώρα τον Νεϊμάρ".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ