ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Το Sport24.gr μίλησε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για το κρίσιμο παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά και για το εκπληκτικό 5-1 στο "Καραϊσκάκης" πριν 5 χρόνια. Ο Σέρβος χαρακτηρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό, εγκωμιάζει τη δουλειά του Μίτσελ, αποθεώνει τον Μήτρογλου, θεωρεί ότι το ισπανικό μοντέλο ταιριάζει στους "ερυθρόλευκους" και δίνει το σύνθημα για νίκη! (φωτογραφίες & videos)

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε με το Sport24.gr για το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα (Τρίτη 4/11, 21:45).

Ο Ντάρκο αναφέρθηκε στο 5-1 του 2008, στη φετινή ομάδα των «ερυθρόλευκων», στον Μίτσελ, στον Μήτρογλου και έδωσε τον τίτλο του φαβορί στον «Θρύλο».

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε Τρίτη (4/11, 21:45) την Μπενφίκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς (τουλάχιστον μέχρι σήμερα), αφού ενδεχόμενη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας, θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να έχουν διπλό «οδηγό» σε αυτό το ματς. Πρώτα, φυσικά, την καταπληκτική τους απόδοση στη Λισσαβόνα, στον πρώτο αγώνα πριν δυο εβδομάδες και μετά, το εντυπωσιακό 5-1 με το οποίο είχαν «εξαφανίσει» πριν 5 χρόνια την Μπενφίκα στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Το Sport24.gr μίλησε με έναν από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε εκείνη την «ερυθρόλευκη παράσταση», στις 27 Νοεμβρίου του 2008 στο φαληρικό στάδιο. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είχε περάσει ως αλλαγή στο 69’ του αγώνα, όταν ήδη είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Ο Ολυμπιακός, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του, είχε παίξει ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχε σκορπίσει τους Πορτογάλους, οι οποίοι είχαν πάει στα αποδυτήρια χάνοντας 4-1! Τα τέσσερα γκολ είχαν πετύχει οι Γκαλέτι (1’), Πατσατζόγλου (17’), Ντιόγκο (24’) και Μπελούστσι (44’). Στην επανάληψη ο Βραζιλιάνος σκόραρε μια ακόμα φορά (53’) σφραγίζοντας μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες στην «ερυθρόλευκη» ιστορία.

Βίντεο: Highlights από το Ολυμπιακός – Μπενφίκα 5-1 με εκπληκτική βρετανική περιγραφή! (27/11/2008)

Ο Ντάρκο μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση (2009), εργάστηκε για μια τριετία ως τεχνικός σύμβουλος και αργότερα ως αρχι-σκάουτερ του Ολυμπιακού, μια συνεργασία η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013. Τον ρωτήσαμε για εκείνο το ματς του 2008, αλλά και για την αποψινή συνάντηση των δυο ομάδων. Ιδού όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Sport24.gr: Ντάρκο, φαντάζομαι θυμάσαι το 5-1 του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα τον Νοέμβριο του 2008.

Κοβάσεβιτς: Τέτοια παιχνίδια δεν ξεχνιούνται. Οι παίκτες, ακόμα και οι πρώην, πάντοτε θυμούνται τις σημαντικές νίκες της καριέρας τους, ειδικότερα αυτές που επιτυγχάνονται επί δυνατών και ιστορικών αντιπάλων όπως η Μπενφίκα. Σε εκείνο το ματς δεν πετύχαμε απλώς μια μεγάλη νίκη, αλλά τη συνδυάσαμε με πολλά γκολ και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ήταν μια μεγάλη βραδιά για όλους μας. Για τους παίκτες, για τον σύλλογο, για τον κόσμο και εύχομαι να επαναληφθεί κάτι ανάλογο την Τρίτη το βράδυ στο «Καραϊσκάκης».

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα τον Νοέμβριο του 2008, ανάμεσα στους Μπαλμπόα, Περέιρα και Σίντνεϊ (27/11/2008)

Sport24.gr: Περνάμε λοιπόν αμέσως στο κρίσιμο ματς με την Μπενφίκα. Είναι ο Ολυμπιακός φαβορί;

Κοβάσεβιτς: Η ομάδα βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, όλες οι γραμμές λειτουργούν σωστά, οι συνεργασίες και οι αλληλοκαλύψεις είναι πολύ καλές, οπότε ναι, ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει. Ειδικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις και νομίζω ότι αξίζει να περάσει στην επόμενη φάση. Κατά τη γνώμη μου, μαζί με την Παρί, είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στον όμιλο.

Sport24.gr: Νίκη λοιπόν και μόνο νίκη απέναντι στην Μπενφίκα.

Κοβάσεβιτς: Ναι, οπωσδήποτε νίκη με οποιονδήποτε τρόπο, νίκη πάση θυσία. Η ομάδα έχει ένα εντυπωσιακό σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ψυχολογία των παικτών είναι άριστη, έχει μαζέψει βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει κερδίσει τον κόσμο με την απόδοση και την αγωνιστικότητά της, οπότε όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτεί και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Είναι μεγάλη ευκαιρία φέτος για τον Ολυμπιακό, μπορεί να φτάσει μακριά στην διοργάνωση και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Οδηγός για το «Καραϊσκάκης» πρέπει να είναι το φανταστικό πρώτο ημίχρονο με την Παρί. Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι αγωνιστούν θα τα δώσουν όλα.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Ολυμπιακός και Μπενφίκα, πριν πέντε χρόνια, κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκης» (27/11/2008)

Sport24.gr: Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Μίτσελ, στην απόκτηση του οποίου έπαιξες κι εσύ ρόλο. Ο Ισπανός αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως κατάφερε με τη δουλειά του να ανατρέψει τα δεδομένα.

Κοβάσεβιτς: Ο Μίτσελ είναι μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα και ήρθε εδώ με σκοπό να εργαστεί σκληρά και να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ευτυχώς, όταν αμφισβητήθηκε από διάφορους, ο πρόεδρος τον στήριξε και τον άφησε να κάνει τη δουλειά του. Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι όταν πιστεύει σε κάποιο προπονητή ή παίκτη, δεν επηρεάζεται εύκολα από αρνητικές κριτικές. Ο Μίτσελ είναι ένας ικανότατος προπονητής που θέλει να πετύχει και ο ενθουσιασμός του για το πόστο που κατέχει, φαίνεται και στη δουλειά του και στην απόδοση των παικτών του.

Sport24.gr: Η ομάδα έχει φέτος έναν επιθετικό που πετάει φωτιές! Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μήτρογλου;

Κοβάσεβιτς: Ο Κώστας είναι πραγματικά εκπληκτικός, έχει προσφέρει φέτος πολλά γκολ και πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Εδώ και χρόνια είναι γκολτζής, σε όλες τις ομάδες που είχε δοθεί δανεικός σκόραρε συνεχώς. Διαθέτει τεχνική, φοβερή δύναμη και βρίσκεται σε μια ιδανική ηλικία για να αποδείξει ότι είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς. Κατά τη γνώμη μου, ο Κώστας συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στους 4-5 καλύτερους σέντερ-φορ στην Ευρώπη. Είναι παίκτης από αυτούς που όλοι ψάχνουν, αλλά δύσκολα βρίσκονται.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Ο Γκαλέτι έχει ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό και πανηγυρίζει μαζί με τον Τζόρτζεβιτς (27/11/2008)

Sport24.gr: Ποιο μπορεί να είναι το κλειδί για τη νίκη στο ματς με την Μπενφίκα;

Κοβάσεβιτς: Ο Μίτσελ με την τεράστια εμπειρία που έχει από σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, γνωρίζει ότι το ματς δεν θα είναι εύκολο. Θα φροντίσει λοιπόν να συμβουλέψει τους παίκτες του να έχουν υπομονή και ηρεμία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα διαθέτει εκτός από καλό σύνολο και πολύ σημαντικές μονάδες. Αν δεν σκοράρει ο Μήτρογλου, υπάρχουν πάντοτε εκεί παίκτες όπως ο Βάις, ο Σαβιόλα, ο Κάμπελ, ο Φουστέρ. Η ποιότητα ξεχειλίζει σε αυτή την ομάδα, το ξαναείπα, πρόκειται για το αυθεντικό φαβορί για τη νίκη. Το κλειδί λοιπόν θα είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό.

Sport24.gr: Ντάρκο, ένας παίκτης με τη δική σου ιστορία πώς νιώθει όταν σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια παρακολουθεί από την κερκίδα την εξέλιξη; Σου λείπει η ένταση του αγωνιστικού χώρου;

Κοβάσεβιτς: Προφανώς και μου λείπει. Σε όλους που έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, μας λείπει η αγωνιστική δράση. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, σε τέτοιες ευρωπαϊκές βραδιές, η νοσταλγία είναι πολύ μεγαλύτερη. Νοσταλγώ την είσοδο των ομάδων, τον ύμνο, τον κόσμο στις κερκίδες να φωνάζει και να υποστηρίζει, όλα αυτά. Για κάθε παίκτη είναι ένα όνειρο να πάρει μέρος σε αυτή τη διοργάνωση, να νιώσει τι σημαίνει παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά θα είμαι κι εγώ στο γήπεδο για να παρακολουθήσω το ματς.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: "Να επαναληφθεί το 5-1"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρακολουθεί την εξέλιξη του ματς με την Μπενφίκα. Το 5-1 υπήρξε η πρώτη μεγάλη του νίκη στον πάγκο του Ολυμπιακού (27/11/2008)

Sport24.gr: Μια τελευταία ερώτηση Ντάρκο. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι το ισπανικό μοντέλο δείχνει πως ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Πρώτα με τον Βαλβέρδε, τώρα με τον Μίτσελ. Συμφωνείς;

Κοβάσεβιτς: Το ισπανικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία σε όλη την Ευρώπη, τόσο σε επίπεδο ομάδων, εθνικών και συλλόγων, όσο και σε επίπεδο παικτών και προπονητών. Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι χτίζουν με ισπανικά υλικά. Είτε αυτοί είναι παίκτες, είτε τεχνικοί, οι Ισπανοί πρωταγωνιστούν. Εκπροσωπούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ένα στιλ που αρέσει. Είναι τεχνίτες, δημιουργικοί και αρέσκονται στο επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο.

Και αυτό φαίνεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στους Ισπανούς. Η αγωνιστική φιλοσοφία του Βαλβέρδε αλλά και του Μίτσελ ταιριάζει σε αυτό που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό οφείλεται οπωσδήποτε και στο ισπανικό μοντέλο. Από την άλλη δες τον Βαλβέρδε. Πετυχημένος στη Βαλένθια, στις πρώτες θέσεις και με την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο. Σταθερότητα και συνέπεια.

Βίντεο: Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1-1 (23/10/2013)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ