ΑΕΚ

Ντάρκο Γέφτιτς: Ένας Γκράνιτ Τζάκα για την ΑΕΚ

O Ντάρκο Γέφτιτς
O Ντάρκο Γέφτιτς ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Η ΑΕΚ πήρε τον Ντάρκο Γέφτιτς, έναν παίκτη που στην Ελβετία τον έχουν παρομοιάσει με τον Γκράνιτ Τζάκα. Η Βασιλεία, η Λεχ Πόζναν, η Ρούμπιν και το... πανό των Πολωνών.

Η ΑΕΚ έκανε μία ακόμα σημαντική μεταγραφή, μετά τον Στέφεν Ζούμπερ. Συγκεκριμένα, η Ένωση έκλεισε το κενό στη θέση του κεντρικού χαφ με την περίπτωση του 28χρονου Ελβετού μέσου, Ντάρκο Γέφτιτς, για τον οποίο πρώτο σας ενημέρωσε το SPORT24.

Η ΑΕΚ έφτασε σ' ένα πολύ καλό deal, το οποίο προσφέρει ποιότητα στη μεσαία γραμμή της.

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Γκράνιτ Τζάκα

Ο Ντάρκο Γέφτιτς πέρασε απ' όλα τα τμήματα υποδομής της εθνικής Ελβετίας, χωρίς ωστόσο να γράψει ακόμη κάποια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Βέβαια, τις προηγούμενες μέρες ήταν ένα εκ των υποψηφίων ονομάτων για τη λίστα του νέου προπονητή, Μουράτ Γιακίν.

Ο πρώην προπονητής του Γέφτιτς στην Κ18 και την Κ19 της εθνικής Ελβετίας, Γκέραρντ Καστέγια, αναφέρθηκε στον 28χρονο μέσο και μάλιστα δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Γκράνιτ Τζάκα.

"Αγαπώ αυτόν τον παίκτη. Ο Ντάρκο παίζει με το αριστερό πόδι και έχει πολύ δημιουργικό μυαλό. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης, όταν κινείται. Μάλιστα είναι πάρα πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Το στιλ του μου θυμίζει τον Γκράνιτ Τζάκα" ανέφερε συγκεκριμένα στο Blic.

Πρωταθλητής σε Ελβετία και Πολωνία

Ο Ντάρκο Γέφτιτς είναι προϊόν των ακαδημιών της Βασιλείας και δεν άργησε να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 28 Ιουλίου του 2012. Την πρώτη του σεζόν μάλιστα κατέκτησε και το πρώτο του πρωτάθλημα, έχοντας βέβαια συμμετοχή μόλις σε δύο παιχνίδια. Οι τραυματισμοί στον ώμο του δεν τον άφησαν ποτέ να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής στη Βασιλεία, ενώ δόθηκε δανεικός στη Βάκερ.

Το καλοκαίρι του 2014 άφησε την Ελβετία, με την Πολωνία να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Αρχικά δόθηκε δανεικός στη Λεχ Πόζναν, η οποία τον αγόρασε την αμέσως επόμενη σεζόν για το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ. Ο Γέφτιτς έτσι έγινε ο πρώτος Ελβετός που αγωνίστηκε στην Ekstraklasa.

Με τη Λεχ Πόζναν κατέγραψε συνολικά 192 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 37 γκολ και 43 ασίστ, ενώ κατάκτησε και το πρωτάθλημα τη σεζόν 2014/2015. Μάλιστα, η παρουσία του στον θρίαμβο της Λεχ ήταν καθοριστική καθώς έπαιξε σε 29 αγώνες του πρωταθλήματος με επτά γκολ και δύο ασίστ.

Η δύσκολη χρονιά του αρχηγού και το πανό των οπαδών της Λεχ

Ο Ντάρκο Γέφτιτς είχε μεγάλες στιγμές στη Λεχ Πόζναν, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με εντολή της ομάδας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα στη Πολωνία, με τη σεζόν 2018/2019 να είναι αρκετά δύσκολη για τον Ελβετό μέσο. Εκείνη τη σεζόν αρκετοί ήταν εκείνοι που τον αποκαλούσαν... αλκοολικό, με τους οπαδούς να αναρτούν και πανό στο γήπεδο καλώντας τον να μπει στην αποτοξίνωση.

"Στην αρχή γέλασα γιατί ήξερα ότι δεν ήταν αλήθεια, αλλά με πείραξε. Δεν είχα βρεθεί ποτέ σε κέντρο αποτοξίνωσης και κάποιος χρήστης στα social media έγραψε ότι με είδε σ' ένα από αυτά. Νομίζω κανένας στη ζωή του δεν θέλει να ακούσει πως είναι αλκοολικός, εάν δεν είναι. Δεν ήταν εύκολο για' μένα.

Αυτές οι φήμες άρχισαν να εμφανίζονται στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν έπαιζα, γεγονός που δεν με βοηθούσε και αποκορύφωμα ήταν το πανό. Ένας αθλητής είναι επίσης άνθρωπος και έχει συναισθήματα" περιέγραψε σε συνέντευξη του στο sport.pl.

Γεμάτες σεζόν στη Ρουμπίν και τώρα ΑΕΚ

Τη σεζόν 2019/2020 ξεκίνησε με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2020 και πριν απ' την έλευση του κορονοϊού έκανε το επόμενο βήμα. Η Ρούμπιν Καζάν τον απέκτησε απ' την πολωνική ομάδα για το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, με τον Γέφτιτς να ενσωματώνεται αμέσως και να γράφει 10 συμμετοχές.

Η περσινή σεζόν ήταν ακόμη πιο γεμάτη. Ήταν απ' τους πιο σημαντικούς παίκτες των Ρώσων με 25 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκοράροντας τρία γκολ και τρεις ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση παίρνοντας την πρόκριση για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Φέτος, μετράει ήδη οκτώ συμμετοχές με τη Ρούμπιν, οι δύο εξ αυτών στην Ευρώπη. Πλέον, ετοιμάζεται για τη νέα περιπέτεια της καριέρας του, με την ΑΕΚ να έχει πλέον μία ποιοτική λύση στον άξονα της.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ