ΙΣΠΑΝΙΑ

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Συμπληρώνονται σήμερα (8/8) πέντε χρόνια από τον θάνατο του Ντάνι Χάρκε και το Sport24.gr θυμάται τον αδικοχαμένο αρχηγό της Εσπανιόλ (pics & videos)

Σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια, στις 8 Αυγούστου του 2009, ο Ντάνι Χάρκε άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του.

Το Sport24.gr θυμάται τον αρχηγό της Εσπανιόλ, την πορεία του στο ποδόσφαιρο, τον θάνατό του και το βαρύ πένθος στο οποίο βύθισε όλη την Ισπανία.

Είναι από αυτές τις επετείους που δεν θέλεις να θυμάσαι, γιατί είναι γεμάτες θλίψη και σιωπή. Σαν τα βουβά δάκρυα που πλημμύρισαν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009 τις κερκίδες του Cornellà-El Prat, στην επίσημη πρεμιέρα του καινούργιου σταδίου της Εσπανιόλ στον αγώνα των "περίκος" απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμουν μέσα στο γήπεδο (προσκεκλημένος της Inter-apuestas, του βασικού τότε χορηγού της ομάδας), ήξερα ότι το "κλίμα" θα ήταν βαρύ, όμως είναι τελείως διαφορετικό να το ζεις από κοντά. Ήταν φανερό στις κινήσεις των παικτών που έκαναν ζέσταμα ότι κάτι τους έλειπε, ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των φιλάθλων που προσέρχονταν στις θέσεις τους ότι κάτι έψαχναν. Μάταια...

Ο Ντάνι Χάρκε, ο αρχηγός, η φανέλα με το "21", δεν βρισκόταν μέσα στο γήπεδο. Όταν ξαφνικά στο ένα πέταλο, ξετυλίχτηκε ένα πανό με τη μορφή του "απόντα" και τη φράση "δεν σε ξεχνάμε". Και ήταν ο εκφωνητής του γηπέδου που κάλεσε τον κόσμο να τιμήσει με σιγή ενός λεπτού τη μνήμη του Ντάνι Χάρκε. Τότε που για μερικά συγκλονιστικά δευτερόλεπτα ακούγονταν μόνο ανάσες και κυλούσαν μόνο δάκρυα με μοναδικό ήχο τις νότες των έγχορδων που συνόδευαν τον βουβό θρήνο από τα μεγάφωνα. Ο πόνος των φίλων της Εσπανιόλ για τον θάνατο του Χάρκε έστειλε τα δικά του "μηνύματα" στον ουρανό της Βαρκελώνης εκείνο το απόγευμα...

Βίντεο: Συγκλονιστικές στιγμές στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο καινούργιο Cornellà-El Prat, ένα μήνα μετά τον θάνατο του Χάρκε. Ενός λεπτού σιγή μαζί με τον βουβό θρήνο 40.000 φιλάθλων (12/9/2009)

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ

Ήταν 8 Αυγούστου του 2009 και η Εσπανιόλ βρισκόταν στην Ιταλία για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Η αποστολή των "περίκος" είχε καταλύσει σε ένα εξειδικευμένο προπονητικό κέντρο στην μικρή πόλη του Κοβερτσιάνο, κοντά στη Φλωρεντία. Οι παίκτες είχαν πάρει την άδεια από τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο να ξεκουραστούν εκείνο το απόγευμα και οι περισσότεροι είχαν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να επισκεφθούν τη Φλωρεντία. Ο Χάρκε προτίμησε να μείνει στο ξενοδοχείο και κάποια στιγμή τηλεφώνησε στην σύντροφό του, Τζέσικα, η οποία ήταν 7 μηνών έγκυος στο παιδί τους. Ενώ μιλούσαν, ο Χάρκε υπέστη καρδιακή ανακοπή και η συζήτηση διεκόπη.

Αναστατωμένη η Τζέσικα επικοινώνησε αμέσως με τον Φεράν Κορομίνας, τον κολλητό φίλο και συγκάτοικο του Ντάνι και τον ενημέρωσε για το τί είχε συμβεί. Ο "Κόρο" ανησύχησε και μαζί με τον έφορο της ομάδας, Χοσέ Μαρία Καλθόν, επέστρεψε αμέσως με ταξί από την Φλωρεντία στο ξενοδοχείο. Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο, βρήκαν τον Χάρκε αναίσθητο, πεσμένο στο δάπεδο. Αμέσως ο γιατρός της Εσπανιόλ προσπάθησε να τον επαναφέρει, ενώ ο Κορομίνας κάλεσε ασθενοφόρο. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και μέσα στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη γειτονική κλινική όπου μεταφέρθηκε.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Ο Ντάνι Χάρκε φόρεσε σε όλη την καριέρα του την φανέλα της Εσπανιόλ. Εδώ, με τον Νταβίδ Βίγια από αγώνα των "περίκος" με τη Βαλένθια στο "Μοντζουίκ" (3/5/2009)

Επί μια ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, του έκαναν ενέσεις αδρεναλίνης και ατροπίνης, μάταια όμως. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά για πάντα. Ήταν λίγο περασμένες οκτώ το βράδυ, όταν όλοι συνειδητοποίησαν ότι ο αρχηγός ήταν νεκρός. Η είδηση άρχισε να φτάνει σιγά-σιγά στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διοικητικούς. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές. Οι συμπαίκτες του είχαν καταρρεύσει τελείως, ακούγονταν κραυγές απόγνωσης, κλάματα, χτυπήματα στους τοίχους και τις πόρτες για να εκτονωθούν η ένταση, τα νεύρα και η οργή για την τραγωδία.

Την επόμενη ημέρα η αποστολή της Εσπανιόλ επέστρεψε εσπευσμένα στη Βαρκελώνη, ενώ στην Ιταλία έμειναν ο Καλθόν και ο γιατρός Μίκελ Θερβέρα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αυτοψία για να μπορέσουν στη συνέχεια να συνοδεύσουν τη σορό στην Ισπανία. Τα νυχτερινά δελτία ειδήσεων, αλλά και το διαδίκτυο έκαναν γνωστό τον θάνατο του Χάρκε στη Βαρκελώνη, στην Καταλονία, σε όλο τον κόσμο. Οι φίλαθλοι της Εσπανιόλ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο αρχηγός τους δεν βρισκόταν πια στη ζωή. Έξι μέρες πριν, χαιρετούσε ως αρχηγός τον Στίβεν Τζέραρντ στη σέντρα του νέου γηπέδου πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Cornellà-El Prat στο φιλικό με τη Λίβερπουλ...

ΣΟΚ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Τα πρωτοσέλιδα της Mundo Deportivo στις 9, 10 και 11 Αυγούστου του 2009.

Μόλις ξημέρωσε η 9η Αυγούστου, οι πρώτοι φίλαθλοι άρχισαν να μαζεύονται έξω από τη Θύρα 21 του Cornellà-El Prat, θέλοντας να αφήσουν λίγα λουλούδια ή να ανάψουν το κερί τους. Οι ώρες περνούσαν και οι δεκάδες έγιναν εκατοντάδες, χιλιάδες. Τα πρόσωπα βουβά, δακρυσμένα, σοκαρισμένα από την τραγική είδηση. Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, αδυνατούσαν να δεχτούν την πραγματικότητα. Το βράδυ, όταν νύχτωσε, ο προαύλιος χώρος της Θύρας 21 είχε γεμίσει από κασκόλ, σημαίες, φανέλες, φωτογραφίες, αφιερώσεις, λουλούδια και αναμμένα κεριά, ενώ οι εκατοντάδες που βρίσκονταν ακόμα εκεί, χάρισαν ένα ζεστό, αυθόρμητο, τελευταίο χειροκρότημα στον αρχηγό τους.

Οι συμπαίκτες και οι υπόλοιποι άνθρωποι της Εσπανιόλ ήταν απαρηγόρητοι. Όλοι έμειναν στα σπίτια τους, περιμένοντας να επιστρέψει η σορός από την Ιταλία, για να αποχαιρετήσουν τον φίλο τους. Η οικογένεια του Χάρκε με πιο τραγική φιγούρα την σύντροφό του, Τζέσικα, επέστρεψε από τις διακοπές της, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Μαουρίσιο Ποτσετίνο δέχτηκε να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, τις οποίες όμως αναγκάστηκε να διακόψει μέσα σε λυγμούς: "Θέλουμε να γυρίσει κοντά μας ο Ντάνι από την Ιταλία όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Επισκεφθήκαμε σήμερα την οικογένειά του, η οποία περνάει πολύ δύσκολες στιγμές", ήταν τα λόγια του.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Ο Χάρκε αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας, από την U17 μέχρι και την U21. Εδώ σε αγώνα της U21 με αντίπαλο το Βέλγιο στο Σανταντέρ (8/10/2004)

Το βράδυ της 10ης Αυγούστου, η σορός του Χάρκε έφτασε τελικά στη Βαρκελώνη, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου, Ντανιέλ Σάντσεθ Γίμπρε και η νεκροφόρα κατέληξε στο Cornellà-El Prat, όπου είχε διαμορφωθεί ειδικά ένας χώρος ώστε να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Κατά τη διάρκεια της 11ης Αυγούστου, περίπου 15.000 απλοί φίλαθλοι και επώνυμοι πέρασαν από εκεί για να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον αρχηγό της Εσπανιόλ. Βετεράνοι, εν ενεργεία παίκτες, προπονητές, διοικητικοί παράγοντες και άνθρωποι του αθλητισμού βρέθηκαν στο γήπεδο των "περίκος", θέλοντας να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Χάρκε.

Την επομένη, τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία σε στενό οικογενειακό κύκλο και ο Ντανιέλ Χάρκε πέρασε στην αιωνιότητα. Όχι όμως και στη λήθη. Σε κάθε εντός έδρας αγώνα της Εσπανιόλ, στο 21ο λεπτό των συναντήσεων, ότι και αν συμβαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι αδιάφορο. Εκείνα τα 60 δευτερόλεπτα είναι ιερά και αφιερωμένα στον αρχηγό με το νούμερο "21" στη φανέλα του. Όλο το γήπεδο χειροκροτάει θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή την "παρουσία" του Χάρκε μέσα στις καρδιές όλων όσων τον έζησαν και τον αγάπησαν. Από την πλευρά του, ο σύλλογος διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις και φιλικά παιχνίδια προς τιμήν του, ενώ από πέρυσι έδωσε στο προπονητικό κέντρο της Εσπανιόλ την ονομασία "Ciutat Esportiva Dani Jarque", τοποθετώντας δίπλα στην είσοδο έναν μπρούτζινο ανδριάντα του, έτσι ώστε να τον θυμούνται όλοι, από τους μικρούς των ακαδημιών μέχρι τους μεγάλους της πρώτης ομάδας.

Ο ΝΤΑΝΙ ΧΑΡΚΕ ΚΑΙ Η ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Τα πιτσιρίκια των ακαδημιών της Εσπανιόλ στην τελετή της μετονομασίας του προπονητικού κέντρου των "περίκος" σε "Ciutat Esportiva Dani Jarque" (21/10/2013)

Ο Ντάνι Χάρκε γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1983 στη Βαρκελώνη και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην CF Cooperativa Sant Boi. Σε ηλικία 12 ετών μεταγράφηκε στην Εσπανιόλ, η οποία για να τον αποκτήσει πλήρωσε 35.000 πεσέτες (210 ευρώ). Μετά από μια εξαετία, στη διάρκεια της οποίας ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια στις ακαδημίες των "περίκος", ο Χουάντε Ράμος τον πήρε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2002. Αλλά ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του, ήταν ο Ραμόν Μόγια, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ήταν στις 20 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, απέναντι στην Ρεκρεατίβο.

Ήταν η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ντάνι μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σιρίλ Ντομορό. Έναν μήνα αργότερα, μπήκε για πρώτη φορά ως βασικός στο γήπεδο, σε ένα ματς με αντίπαλο την Ατλέτικο. Εκείνη τη σεζόν (2002/03) είχε έξι συμμετοχές, ενώ την επόμενη, με προπονητές τους Χαβιέρ Κλεμέντε και Λουίς Φερνάντεθ, έφτασε τις εννιά. Με τον ερχομό του Λοτίνα όλα άλλαξαν και ο Χάρκε έγινε βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας της Εσπανιόλ. Με τον Βαλβέρδε ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο η θέση του στην ομάδα και από τότε ποτέ δεν έχασε τη θέση του βασικού, όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των "περίκος" τα τελευταία χρόνια.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Ντάνι Χάρκε, στα επίσημα εγκαίνια του Cornellà-El Prat με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, ήταν και το πρώτο του με το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας (2/8/2009)

Το τελευταίο κεφάλαιο της καθιέρωσής του ως ενός από τους ιστορικούς παίκτες της Εσπανιόλ, γράφτηκε στις 19 Ιουλίου του 2009, στη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στην Περαλάδα (Τζιρόνα), όταν εκλέχτηκε από τους συμπαίκτες του ως ο νέος αρχηγός της ομάδας, παίρνοντας το περιβραχιόνιο από τον Ραούλ Ταμούδο. Αυτό το γεγονός, μαζί με το καινούργιο γήπεδο, είχαν ενθουσιάσει τον Χάρκε, ο οποίος τελικά αγωνίστηκε ως αρχηγός στο Cornellà-El Prat μία και μοναδική φορά, στο φιλικό με τη Λίβερπουλ στα επίσημα εγκαίνια, έξι μόλις μέρες πριν πεθάνει στην Ιταλία. Οι φίλοι της Εσπανιόλ συνεχίζουν να τον θυμούνται ως έναν από τους παίκτες με το μεγαλύτερο ταλέντο που βγήκαν ποτέ από τις ακαδημίες του συλλόγου. Η αφοσίωσή του στην Εσπανιόλ και η προσωπικότητά του μέσα και έξω από τα γήπεδα, τον έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στα "αιώνια σύμβολα" των "περίκος".

ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΧΑΡΚΕ

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην κηδεία του Ντάνι Χάρκε (11/8/2009). Ο Txingurri τον είχε παίκτη του στην Εσπανιόλ τη διετία 2006-08.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεργάστηκε με τον Ντάνι Χάρκε τη διετία 2006/08, που δούλεψε ως προπονητής στην Εσπανιόλ. Μαζί έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007 στη Γλασκώβη, όπου έχασαν τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σεβίγια. Ο Txingurri ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έγραψαν το δικό τους σχόλιο για τον Χάρκε στο βιβλίο "El sel es blanc i blau", "ο ουρανός είναι κυανόλευκος" (από τα χρώματα της Εσπανιόλ). Με μερικές προτάσεις από όσα αναφέρει για τον πρώην παίκτη του ο Βαλβέρδε, θα κλείσουμε το σημερινό αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε.

- Ο Ντάνι πάντα τραβούσε την προσοχή μου. Ήταν ψηλός, δυνατός και με πολύ καλό έλεγχο του σώματός του. Φαινόταν ότι ήταν φτιαγμένος για να πρωταγωνιστήσει.

- Όταν ανέλαβα την Εσπανιόλ, είδα βίντεο από όλους τους παίκτες για να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη για τον καθένα τους. Μόλις είδα το βίντεο του Χάρκε, αμέσως σκέφτηκα, από αυτόν θα ξεκινάει η άμυνα.

- Ήταν τόσο παθιασμένος στις προπονήσεις που κάποια φορά αναγκάστηκα να τον φωνάξω κοντά μου και να του εξηγήσω ότι δεν έχει να κάνει με αντίπαλους, αλλά με συμπαίκτες.

- Στον τελικό της Γλασκώβης, μόλις έληξε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ήρθε δίπλα μου και μου είπε: "Κόουτς πάω μπροστά, να μου ρίξουν μπαλιές, μήπως γίνει κάτι". Του απάντησα, να παραμείνεις ήρεμος, να μείνεις πίσω στη θέση σου και αν χρειαστεί στα τελευταία λεπτά, ανεβαίνεις.

- Όταν ισοφάρισε ο Ζόνατας, όλοι είχαμε γίνει ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας. Εγώ έψαξα με το βλέμμα τον Χάρκε. Θυμάμαι, δεν είχε συμμετάσχει στη φάση, αλλά είχε ξεχυθεί σαν το θηρίο μπροστά προσπαθώντας να βοηθήσει.

- Ο Ντάνι ήταν μια "προέκτασή" μου μέσα στο γήπεδο. Αλλά και ένας καλός φίλος, που είχε τα πάντα για να πετύχει στη ζωή του.

Βίντεο: Οι φίλαθλοι της Εσπανιόλ, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους, όταν ο φωτεινός πίνακας δείξει το 21', χειροκροτούν επί ένα λεπτό ασταμάτητα για να τιμήσουν τον Χάρκε και τη φανέλα του με το νούμερο "21". Μαγικές, ανατριχιαστικές στιγμές...

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΡΚΕ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ & Η ΜΝΗΜΗ

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

1. Ντάνι Χάρκε και Σέρχιο Ράμος μονομαχούν σε αγώνα της Εσπανιόλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Μοντζουίκ" (20/10/2007)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

2. Ο Χάρκε με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας U17 το 2001.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

3. Ο Χάρκε (δεξιά) μαζί με τον Τόρες και τον εκλέκτορα της Εθνικής U19, Ινιάκι Σάεθ, λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο (7/7/2002)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

4. Η ομάδα της Εσπανιόλ που κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας τη σεζόν 2005/06 με αντίπαλο τη Σαραγόσα στο "Μπερναμπέου". Ο Χάρκε όρθιος, δεύτερος από αριστερά (12/4/2006)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

5. Ντάνι Χάρκε και Ντιέγο Μιλίτο μονομαχούν στον αέρα στον τελικό του Copa del Rey (12/4/2006)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

6. Η Εσπανιόλ Κυπελλούχος Ισπανίας μετά τη νίκη της με 4-1 επί της Σαραγόσα (12/4/2006)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

7. Ντάνι Χάρκε και Λουίς Φαμπιάνο στον τελικό του Κυπέλλου UEFA στη Γλασκώβη (16/5/2007)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

8. Οι παίκτες της Εσπανιόλ παρακολουθούν με αγωνία τη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του UEFA, όπου τελικά έχασαν από τη Σεβίγια. Ο Χάρκε τέταρτος από δεξιά (16/5/2007)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

9. Πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2009/10, ο Χάρκε πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εσπανιόλ από τον Ραούλ Ταμούδο.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

10. Το τελευταίο χειροκρότημα στον Ντάνι Χάρκε από φιλάθλους στη Θύρα 21 του Cornellà-El Prat, την επόμενη μέρα του θανάτου του (9/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

11. Η Θύρα 21 του Cornellà-El Prat, κατάμεστη από φίλαθλους το επόμενο βράδυ του θανάτου του Χάρκε (9/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

12. Ατελείωτες ουρές από απλούς φίλαθλους έξω από το Cornellà-El Prat που περιμένουν να δώσουν το τελευταίο αντίο στον Ντάνι Χάρκε (11/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

13. Πουέρτα και Χάρκε στις φανέλες των δυο νεαρών φιλάθλων στη θύρα 21 του Cornellà-El Prat (10/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

14. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης τιμούν με σιγή ενός λεπτού τη μνήμη του Χάρκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ (9/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

15. Θρήνος για τον χαμό του Ντάνι Χάρκε (9/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

16. Η νεκροφόρα μεταφέρει τη σορό του Ντάνι Χάρκε (11/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

17. Γουαρδιόλα, Ινιέστα και Ντε Λα Πένια σε εκδήλωση για τη μνήμη του Ντάνι Χάρκε (16/4/2010)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

18. "Πεθαίνει μόνο εκείνος που ξεχνιέται"... Από την τέταρτη επέτειο του θανάτου του Χάρκε (8/8/2013)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

19. Θλίψη και αμηχανία στα παιδικά πρόσωπα στην συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Χάρκε (8/8/2010)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

20. "Αιώνιος Ντάνι Χάρκε". Πανό στην κερκίδα του Cornellà-El Prat (29/10/2013)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

21. Ο Ινιέστα έχει πετύχει το νικητήριο γκολ της Ισπανίας επί της Ολλανδίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και πανηγυρίζει φορώντας τη φανέλα που γράφει "Ντάνι Χάρκε, πάντα μαζί μας" (11/7/2010)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

22. Η Εσπανιόλ αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο Cornellà-El Prat και οι φίλαθλοί της ευχαριστούν τον Ινιέστα για την αφιέρωσή του στον Χάρκε (18/12/2010)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

23. Τουρνουά "Αντόνιο Πουέρτα" στη Σεβίλλη. Οι Λουίς Γκαρθία και Παλόπ με τις φανέλες των Χάρκε και Πουέρτα (4/8/2011)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

24. Η μητέρα του Αντόνιο Πουέρτα (αριστερά) μαζί με την μητέρα του Ντάνι Χάρκε (2013)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

25. Αντρές Ινιέστα και Ραούλ Ταμούδο, οι δυο αρχηγοί στον φιλικό αγώνα στη μνήμη του Ντάνι Χάρκε, ανάμεσα στην Εσπανιόλ και μια μικτή ομάδα παικτών. Στη μέση, ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντάνι μαζί με την μικρή Μαρτίνα, την κόρη του "αιώνιου 21" (3/6/2013)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

26. Οι παίκτες της Σεβίγια με τους Πουέρτα και Χάρκε στις φανέλες τους, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του δεύτερου (21/8/2009)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

27. Οι παίκτες της Εσπανιόλ στη "γωνιά" του Χάρκε, στο Cornellà-El Prat, την ημέρα της συμπλήρωσης δυο χρόνων από τον θάνατο του αρχηγού των "περίκος" (8/8/2011)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

28. Η επίσημη παρουσίαση του ανδριάντα του Ντάνι Χάρκε στο Cornellà-El Prat (16/6/2011)

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

29. Η οικογένεια του Ντάνι Χάρκε. Στη μέση η σύντροφος του Χάρκε, Τζέσικα Άλβαρεθ και η κόρη τους, Μαρτίνα.

Ντάνι Χάρκε, 5 χρόνια μετά...

30. Το μπρούτζινο γλυπτό του Ντάνι Χάρκε δίπλα στην είσοδο του προπονητικού κέντρου της Εσπανιόλ (21/10/2013)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ