ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ντάνι Άλβες: «Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη»

Ντάνι Άλβες: «Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη»
ALEX CAPARROS

Το Sport24.gr παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου του Ντάνι Άλβες και έθεσε τα δικά του ερωτήματα στον Βραζιλιάνο άσο της Μπάρτσελόνα. Το συνεχές κίνητρο για τη νίκη και το προνόμιο να αγωνίζεται μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Εθνική (vids)

Το Sport24.gr βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα, παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο Ντάνι Άλβες και έθεσε τα δικά του ερωτήματα στον Βραζιλιάνο άσο. Δείτε στα βίντεο τι μας είπε για το συνεχές κίνητρο της ομάδας του να διεκδικεί τη νίκη καθώς και τα κολακευτικά σχόλια που αφιέρωσε στον συμπαίκτη του στην Εθνική και αυριανό του αντίπαλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Το Σάββατο το βράδυ μπορεί να ήρθε η απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Έρκουλες, όμως την Κυριακή το πρωί η καθημερινή ρουτίνα των παικτών της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε στο προπονητικό κέντρο «Joan Gamper», λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Καταλονίας, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Η πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» έκανε μέχρι πρόσφατα τις προπονήσεις της στα γήπεδα της «Masia», όμως αυτό άλλαξε με τον ερχομό του Γουαρδιόλα.

Ντάνι Άλβες: «Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη»

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, όλα τα ποδοσφαιρικά τμήματα του συλλόγου – εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις – μεταφέρθηκαν στο προάστειο Sant Joan Despi, ένα μέρος που προσφέρει περισσότερη ησυχία και συγκέντρωση στην καθημερινή προετοιμασία, χωρίς ταυτόχρονα να είναι μακριά από τις εγκαταστάσεις του «Καμπ Νόου» (μόλις 5 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη). Το αθλητικό κέντρο «Ciutat Esportiva Joan Gamper» εγκαινιάστηκε την 1 Ιουνίου του 2006 και είναι ένα σύμπλεγμα γηπέδων, εγκαταστάσεων και γραφείων που συνολικά καλύπτει 137.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αποτελείται από 9 γήπεδα ποδοσφαίρου (5 με φυσικό και 4 με τεχνητό χόρτο), ένα τεράστιο κλειστό πολλαπλών χρήσεων και 4 κτίρια στα οποία στεγάζονται γυμναστήρια, αποδυτήρια, ιατρεία, αίθουσες συνεδριάσεων, εκδηλώσεων και συνεντεύξεων Τύπου, καθώς και τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του συλλόγου. Δημιουργήθηκε για να στεγάσει όλα τα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος – προπονήσεις και αγώνες – αλλά και πολλές ανάλογες δραστηριότητες των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου. Το κέντρο κόστισε συνολικά 68 εκατομμύρια ευρώ, 26 από αυτά για την αγορά του οικοπέδου και 42 για την κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Ντάνι Άλβες: «Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη»

Εκεί βρεθήκαμε χθες το μεσημέρι όλοι οι Έλληνες απεσταλμένοι για να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη Τύπου του Ντάνι Άλβες. Η προπόνηση της Μπαρτσελόνα έγινε με κλειστές πόρτες – κάτι αναμενόμενο αφού αποτελεί πάγια πρακτική του Γουαρδιόλα μετά από αγώνα της ομάδας – και γύρω στη 1 μπήκε στην αίθουσα Τύπου ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Οι ερωτήσεις που του απεύθυναν οι Ισπανοί συνάδελφοι είχαν σχέση φυσικά με την ήττα από την Έρκουλες και την κακή εμφάνιση των «μπλαουγκράνα». Ο Άλβες ξεκαθάρισε ότι η ήττα δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή και υπενθύμισε ότι η επική χρονιά του 2009 ξεκίνησε επίσης με ήττα από τη Νουμάνθια εκτός έδρας και αμέσως μετά με ισοπαλία στο «Καμπ Νόου» με την Ράθινγκ του Σανταντέρ.

«Σημασία δεν έχει πώς ξεκινάμε, αλλά πώς θα ολοκληρώσουμε την περίοδο. Άλλωστε είναι προτιμότερο να χάσουμε τώρα παρά στην τελική ευθεία», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου. Παραδέχτηκε βέβαια ότι η Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε καλά το Σάββατο. «Είχαμε μια άσχημη μέρα και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν κερδίζεις. Όμως αυτός δεν είναι λόγος ούτε για να απελπιστούμε, ούτε για να εκνευριστούμε. Ένα καλό μάθημα που μπορεί να μας φανεί αρκετά χρήσιμο στη συνέχεια, είναι πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι στο κυνήγι της νίκης όταν ο αντίπαλος κλείνεται πίσω, ακολουθώντας φυσικά το δικό μας στιλ, αυτό που μας ταιριάζει και που μας χάρισε τόσους τίτλους».

Ντάνι Άλβες: «Στην Μπαρτσελόνα πάντα υπάρχει κίνητρο για τη νίκη»

Στη συνέχεια τόνισε ότι το ματς με την Έρκουλες έχει ήδη περάσει στο παρελθόν, αφού ακολουθεί κολλητά η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ. Παραδέχτηκε ότι απογοητεύτηκε όταν άκουσε ότι δεν βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα του Σαββάτου, γιατί όπως είπε «είναι παίκτης με εγωισμό και θέλει πάντοτε να αγωνίζεται». Και συμπλήρωσε πως όταν μπήκε ως αλλαγή, δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή μέχρι να πιάσει ρυθμό και να βοηθήσει την ομάδα.

Το Sport24.gr έθεσε δυο ερωτήματα στον Ντάνι Άλβες. Το πρώτο είχε να κάνει με το κίνητρο για τη νίκη και το δεύτερο για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην Εθνική Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ιδού τι μας απάντησε:

Sport24.gr: Ντάνι, το Σάββατο ο Νταβίντ Τρεζεγκέ μας είπε στη μικτή ζώνη ότι η Μπαρτσελόνα ίσως δεν είχε το απαιτούμενο κίνητρο, αφού αγωνιζόταν απέναντι σε μια μικρή ομάδα. Φαντάζομαι ότι την Τρίτη το κίνητρο θα είναι πολύ μεγαλύτερο για εσάς. Πιστεύεις ότι είναι πιθανό να «πληρώσει» ο Παναθηναϊκός τα «σπασμένα»;

Dani Alves: Εγώ ξέρω ότι σε αυτή την ομάδα το κίνητρο υπάρχει κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το ποιον έχουμε απέναντί μας. Γιατί ευτυχώς, σε αυτή την ομάδα ο μόνος στόχος είναι η νίκη. Και όταν δεν κερδίζουμε, είμαστε θυμωμένοι. Επαναλαμβάνω, ανεξάρτητα με το ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε, έχουμε πάντα το κίνητρο να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Άλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες όχι, όπως χθες, όμως σίγουρα η ήττα δεν οφείλεται στην έλλειψη κίνητρου από τη μεριά μας. Και το παιχνίδι της Τρίτης δεν θα είναι διαφορετικό. Θα μπούμε στο γήπεδο με την ίδια φιλοδοξία και ελπίζουμε να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στο τελευταίο ματς. Αν λειτουργήσουμε σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε τη διοργάνωση με το «δεξί».

Sport24.gr: Πως σου φαίνεται το γεγονός ότι θα συναντηθείς και πάλι μετά το Μουντιάλ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα;

Dani Alves: Για μένα είναι πάντοτε μεγάλη τιμή να βρίσκομαι με τον Ζιλμπέρτο. Αποτελεί κατά τη γνώμη μου σημείο αναφοράς για τον επαγγελματισμό του. Από τότε που τον γνώρισα τον θαυμάζω και ο θαυμασμός μου μεγαλώνει κάθε φορά που τον βλέπω, γιατί είναι πραγματικά μεγάλος παίκτης. Θα είναι τιμή μου να τον ξανασυναντήσω.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ