ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Νταμπλ στα προπονητικά βραβεία για τον Κλοπ και σούπερ ατάκα για τον Γερμανό από τον Φέργκιουσον

Νταμπλ στα προπονητικά βραβεία για τον Κλοπ και σούπερ ατάκα για τον Γερμανό από τον Φέργκιουσον
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ SKY SPORT NEWS ΣΤΟ TWITTER

Η Λίβερπουλ διανύει μία εξαιρετική σεζόν και ο αρχιτέκτονάς της, Γιούργκεν Κλοπ, επιβραβεύτηκε για αυτό, με τον Γερμανό να κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού τόσο από την Ένωση Προπονητών της Λίγκας όσο και από την Premier League.

Η Λίβερπουλ μετράει αντίστροφα για το σημαντικότερο ματς της φετινής σεζόν (63ο τον αριθμό), απέναντι στην Ρεάλ στο "Παρκ Ντε Πρενς" στον τελικό του Champions League (28/5, 22:00, LIVE από SPORT24), το εντυπωσιακό όμως είναι πως κοιτάζοντας πίσω της μπορεί να αισθάνεται ήδη καμάρι και υπερηφάνεια.

Και αυτό γιατί εντός των συνόρων ήταν εκπληκτική, με τους κόκκινους να πηγαίνουν δύο φορές για να παίξουν στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Τσέλσι και να επιστρέφουν στο Άνφιλντ έχοντας κατακτήσει ισάριθμα τρόπαια (League Cup και FA Cup) αλλά και να μάχονται μέχρι τέλους για την Premier League, την οποία έχασαν στο νήμα από την Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιούργκεν Κλοπ επιβραβεύτηκε για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ σε όλα τα μέτωπα αφού το βράδυ της Τρίτης πήρε δύο βραβεία ως καλύτερος προπονητής: το ένα από την Ένωση Προπονητών της Λίγκας (LMA) που το πήρε μάλιστα για δεύτερη φορά στην καριέρα του και το άλλο από την Premier League, όπου άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τους Γκουαρδιόλα, Χάουι, Βιεϊρά και Φρανκ.

"Είναι μεγάλη τιμή σε μία τρελή σεζόν. Την τελευταία αγωνιστική μόνο δύο ματς δεν είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και στα υπόλοιπα παίζονταν τα πάντα.

Δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς αλλά το έχουμε αφήσει πίσω. Όταν κερδίζεις ένα τέτοιο βραβείο, είτε είσαι ιδιοφυία είτε έχεις το καλύτερο προπονητικό επιτελεί στον κόσμο, και εγώ είμαι εδώ με το επιτελείο μου, ξέρετε πόσο πολύ τους εκτιμώ", τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη βράβευσή του, με τον θρυλικό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, να του δίνει το βραβείο της LMAΚ και να κλέβει την παράσταση:

"Ζούμε την απόλυτη αγωνία! Του είπα πριν από 12 χρόνια να πάει σε μία ομάδα με ιστορία. Θα έπρεπε να του πω να πάει στην Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ", ήταν η απολαυστική ατάκα του "Φέργκι", με τον Κλοπ να επιστρατεύει το εξαιρετικό χιούμορ του και να απαντάει: "Όταν μου τα είπε αυτά, δεν μπορούσα να καταλάβω λέξη".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ