ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νταμπίζας: "Δεν περιμένω καθολική αποδοχή"

Νταμπίζας: "Δεν περιμένω καθολική αποδοχή"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Νταμπίζας στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Τριφυλλιού αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε μετά το τέλος της αναμέτρησης των Νέων την Κυριακή.

Ο Νίκος Νταμπίζας δήλωσε ότι το επεισόδιο που έγινε εις βάρος του σε αγώνα Νέων της ομάδας όταν του επιτέθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θα τον επηρεάσει στο έργο που έχει αναλάβει στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ύστερα από σχετική ερώτηση: "Δεν θέλω να αναφερθώ πολύ σε αυτό. Όντως υπήρξε ένα επεισόδιο και επειδή με πήρε πολύς κόσμος που ανησύχησε και λογικό ήταν από όσα διάβασαν και έμαθαν, χίλιες λέξεις αξίζουν όσο μια εικόνα.

Η ομάδα έχει πολλά σοβαρότερα προβλήματα από μια μεμονωμένη αντίδραση 3-4 ατόμων εν ώρα δουλειάς μου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνω την δουλειά μου. Χθες στο παιχνίδι των νέων έκανα την δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω. Μάλιστα γνωρίζοντας τον χαρακτήρα μου και επειδή έχω περάσει αρκετές δυσκολίες θα μου δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχω.

Ήξερα τις δυσκολίες αλλά αυτό έχω υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Η αντίδραση μου είχε να κάνει με τον χώρο που ήμασταν με τους γονείς που ήταν εδώ και με τον σεβασμό στην ομάδα. Δεν περιμένω καθολική αποδοχή και το ξέρω. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο μου.

Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εκφράσει την άρνηση του. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχει χώρο για τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο".

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για το ρόστερ της ομάδας, για το τι μπορούν να δώσουν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που παρουσιάστηκαν και τόνισε πως θα αποκτηθεί ένας ακόμα επιθετικός, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και άλλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού για: " Σαφώς και έχουμε ολοκληρώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας μετά και την απόκτηση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Για τις οποίες υπήρχαν δυσκολίες τόσο στην περίπτωση του Ατζαγκούν όσο και σε αυτή του Πράνιτς και του Κλωναρίδη. Ο Ατζαγκούν από πλευράς χαρακτηριστικών είναι ο ποδοσφαιριστής από τα χαφ που μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο στην ομάδα και αυτό. Τον τσεκάραμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Περισσότερο μας εξέπληξαν ηγετικά χαρακτηριστικά που είδαμε να έχει σε αυτή την ηλικία και είναι πολύ σημαντικά πέρα από τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα.

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πληρώθηκε η ομάδα του. Είναι μια επένδυση για το μέλλον όπως ξέρετε καθώς η πολιτική μας ήταν να μην δώσουμε χρήματα σε ομάδες. Εδώ κάναμε μια παρασπονδία. Υπήρξε όμως καλή συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπο του και πιστεύω θα έχουμε όφελος.

Για τον Πράνιτς κινούμαστε εδώ και αρκετό καιρό το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιο του. Έκτοτε ήμασταν σε επικοινωνία με τον ατζέντη του και εμείς έπρεπε απλά να περιμένουμε αλλά να περιμένουμε πολύ. Δείξαμε πόσο τον θέλουμε και εισπράξαμε πόσο μας θέλει. Και φτάσαμε στο να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και παρακάμψαμε τα όσα περάσαμε.

Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω πολλά. Μπορεί να δώσει πολύ ποιότητα στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις είναι ένα μπόνους. Θα μας βοηθήσει πάρα πού στην προσπάθεια που κάνουμε. Ο ρόλος αυτών των παιδιών, όπως του Μπεργκ, του Μέντες και του Σίντενφελντ είναι ο φάρος για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές να τους μεγαλώσουμε και να παίρνουν παράδειγμα.

Ο Βίκτωρ είναι μια περίπτωση που προέκυψε μετά την πρώτη απόπειρα της Σάντερλαντ για τον Χάρη. Είχαμε μια επικοινωνία και αμέσως έδειξε ενδιαφέρον για να έρθει. Καταλάβαμε ότι το παιδί μας έχει προτεραιότητα. Βέβαια και στην περίπτωση του υπήρχαν διαδικασίες, κάποιες ρήτρες, κάποια θέματα με την ομάδα του.

Μετά την πώληση του Χάρη δεν ήταν άμεση ανάγκη να αποκτηθεί ένας ακραίος επιθετικός. Τα χαρακτηριστικά του Βίκτωρα και το γεγονός ότι τον πήραμε ελεύθερο ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αν πάει χαμένη. Επενδύουμε στον Βίκτωρα και αυξάνουμε και τον συναγωνισμό στην ομάδα. Γιατί ο συναγωνισμός κάνει καλό και χρειάζεται σε κάθε ομάδα.

Ο Μπαλμπόα είναι ένα παιδί που ήρθε έκανε κάποιες προπονήσεις μαζί μας. Έχει μια ποδοσφαιρική αλητεία. Έχει κάποια στοιχεία που μας κίνησαν το ενδιαφέρον μας. Δεν είναι η άμεση λύση αλλά σίγουρα υπάρχουν προοπτικές να δουλέψουμε μαζί του να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει και αυτός. Σίγουρα έχει κάποια στοιχεία.

Η ομάδα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της μεταγραφικές. Υπάρχουν όμως αγορές που είναι ανοιχτές και ελεύθεροι ποδοσφαιριστές στο προσκήνιο για μια προσθήκη ακόμα".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου...

Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφές με τον Φιγκερόα, υπάρχει παράθυρο και για τον Ντιαρά;

" Όχι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτός θα είναι ο δεύτερος επιθετικός. Ο Φιγκερόα μας ενδιαφέρει, είναι ένας από αυτούς, έχει κάποια στοιχεία που τα ξέρετε όλοι. Έχει περάσει από την ομάδα μας ξέρει τον ξέρουμε. Όλοι όμως θα εξεταστούν".

Πολλοί θα πουν και ήδη λένε ότι με τον Φιγκερόα έχει γίνει λάθος και πως έπρεπε να μείνει από την πρώτη στιγμή;

" Το κυρίαρχο για μας ήταν τα νούμερα. Να κινηθούμε μέσα στο μπάτζετ και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα κάνοντας ένα δυνατό σύνολο. Ο Λουτσιάνο ήταν ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που του εξηγήσαμε την κατάσταση. Ξέρει για ποιον τρόπο έχουμε κινηθεί έτσι. Όλοι μας η συγκέντρωση είναι να σεβαστούμε τα νούμερα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να επανέλθει με υγεία μέσω και έξω από το γήπεδο. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο χωρίς να έχουμε έλλειμμα ποιότητας".

Έχουμε δώσει ήδη τρία ματς και η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά. Πιστεύεις ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν θα βοηθήσουν να παρουσιαστεί ένα καλύτερο σύνολο και πόσο έτοιμοι είναι;

" Έχουμε μια καινούρια ομάδα, Μόνο ο Ζέκα από την περσινή ομάδα παίζει βασικός. Θέλαμε σαν Παναθηναϊκός να είμαστε έτοιμοι με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Υπάρχει εξήγηση και αγωνιστική όσον αφορά την ετοιμότητα κάποιων παιδιών. Σίγουρα υπάρχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης. Λογικό είναι ο κόσμος να έχει ανησυχία αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι δίπλα μας. Η αντίδραση μετά το ματς με την Βέροια είναι το μεγαλύτερο όφελος Ο Ατζαγκούν που είναι περισσότερες μέρες μαζί μας πιστεύω ότι άμεσα θα είναι στην διάθεση μας. Ο Ντάνιελ θέλει χρόνο γιατί έκανε με την δεύτερη ομάδα.

Ο Βίκτωρας έδωσε την καλύτερη απάντηση καθώς και μόνος του είπε ότι από τώρα είναι έτοιμος και ο Μπαλμπόα θέλει τον χρόνο του. Ο Πράνιτς είναι έμπειρος όμως και μπορεί να καλύψει πιο γρήγορα την διαφορά και να είναι έτοιμος άμεσα".

Θα γίνονταν αυτές οι κινήσεις ή κάποιες από αυτές αν δεν είχε πουληθεί ο Χάρης; Πόσο σας βοήθησε;

" Ο προγραμματισμός της ομάδας ήταν άσχετος με την πώληση του Χάρη και δεν εξαρτήθηκαν καθόλου ούτε από πωλήσεις, ούτε από αποτελέσματα στα φιλικά και στα πρώτα ματς.

Από την αρχή είχαμε ένα πλάνο και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε. Η μόνη διαφορά ήταν αγωνιστικού επιπέδου όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Χάρη. Για να υλοποιηθεί μια μεταγραφή μπορεί να γίνει σε δέκα μέρες, σε ένα μήνα και σε μια ώρα. Εμείς κινηθήκαμε με γνώμονα το μικρότερο κόστος. Για αυτό και υπήρξε και αυτή η σημαντική καθυστέρηση".

Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει μόνο ένα συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι και του Ζέκα που λήγει το επόμενο ήταν στον σχεδιασμό σας να φτιάξετε από τώρα τον κορμό της ομάδας;

" Ήδη υπάρχει διάθεση από την πλευρά μας να γίνει επέκταση στο συμβόλαιο του Ζέκα. Γιατί δεν βλέπουμε κοντά. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε να έχει ο Παναθηναϊκός έναν κορμό.

Έγιναν κοσμογονικές αλλαγές. Αυτό δεν είναι το ιδανικό, έγινε όμως. Στο μυαλό μας είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός μια ραχοκοκαλιά και να γίνονται λίγες προσθαφαιρέσεις. Όσον αφορά το ρίσκο αυτό υπάρχει. Θα δούμε τι θα γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξέρουμε και θέλουμε να το περάσουμε στον κόσμο, το τι θέλουμε να κάνουμε. Το αν θα πετύχει δεν μπορώ να το υπογράψω τώρα αλλά κινούμαστε σε αυτό που θέλουμε".

Είπατε σε ότι έχει να κάνει με τον Ατζαγκούν ότι τα χαρακτηριστικά του είναι διαφορετικά έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός όμως ίσως ταιριάζει περισσότερα ως επιθετικός;

" Αυτά είναι θέματα που έχουν συζητηθεί με τον προπονητή. Είναι δεδομένος ο τρόπος που παίζει η ομάδα με τους δυο εσωτερικούς μέσους και τους δυο εξτρέμ. Αλλά φυσικά θα υπάρξουν και άλλες διατάξεις σε κάποια ματς. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ παραπάνω όμως στο συγκεκριμένο κομμάτι".

Θα μας πείτε και τι γίνεται με τις αποχωρήσεις;

"Ήδη οι Βιτόλο, Σο και Φορναρόλι αποτελούν παρελθόν. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Η σχέση μας με αυτά τα παιδιά είναι μόνο στο οικονομικό κομμάτι και στα συμβόλαια. Με τους τρεις τα καταφέραμε.

Κουβαλούσαν βαριά συμβόλαια παλιότερων εποχών. Έχουμε πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον σύλλογο για αυτούς που έχουν φύγει. Υπάρχουν αγορές ανοιχτές μιλάμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό όφελος και με τους υπόλοιπους".

Υπάρχει περίπτωση αν κάποιος παραμείνει και δεν φύγει να υπολογίζεται στη συνέχεια;

" Σας λέω ξανά η θέση μας δεν αλλάζει. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό και δεν θα αλλάξει. Σεβόμαστε το γεγονός ότι είναι επαγγελματίες, ότι έχουμε συμβόλαιο αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, σέβεται το συμβόλαιο αλλά θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και από αυτούς.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι τερμάτισε έκτος, κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία αλλά να κατανοήσουν και αυτοί ότι δεν είναι καλό το “μονά ζυγά δικά μας”. Να υπάρξει διάθεση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και για τον σύλλογο. Εξετάζω μόνο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός τερμάτισε έκτος".

Έχοντας ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας και έχοντας μια πρώτη εικόνα μπορείτε να μας μιλήσετε για τους στόχους της ομάδας;

" Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που είπα την πρώτη φορά. Έχουμε επικεντρωθεί στο να μπορέσουμε να έχουμε σίγουρα μόνο περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η γενική μας κατεύθυνση είναι πως είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με αυτά θα πορευθούμε. Ο στόχος μας είναι προς τα πάνω κοιτάμε ψηλά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ