ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Νταλγκλίς: "Αστείο το πέναλτι της Γιουνάιτεντ"

Νταλγκλίς: "Αστείο το πέναλτι της Γιουνάιτεντ"

Η επιστροφή του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της Λίβερπουλ μετά από 20 χρόνια συνδιάστηκε με αποκλεισμό στο FA Cup από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον 59χρονο Σκωτσέζο τεχνικό να επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα με 1-0 στον διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ.

Ο Νταλγκλίς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αστεία την απόφαση του Άγγλου διεθνούς ρέφερι να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των "κόκκινων διαβόλων" στο 1', σε μία όχι και τόσο δυνατή επαφή του Ντάνιελ Άγκερ με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ενώ δεν φάνηκε να συμφωνεί και με την απόφαση του ρέφερι να δείξει απευθείας κόκκινη στον Στίβεν Τζέραρντ για σκληρό φάουλ στο 32'.

"Το πέναλτι είναι αστείο. Έχω δει το ριπλέι και αν δεν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί δεν υπάρχει πέναλτι. Ούτε τη φάση του Τζέραρντ μπορώ να δω ως κόκκινη κάρτα", τόνισε ο επονομαζόμενος "βασιλιάς", ο οποίος εμφανίστηκε ταυτόχρονα ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του.

"Φυσικά και δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος ύστερα από ήττα, αλλά το σημαντικό είναι ότι προσπαθήσαμε και δείξαμε αφοσίωση.

Ο ενθουσιασμός των παικτών ήταν ίδιος με αυτόν των οπαδών και αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε καλές πιθανότητες για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος παίκτης μας για έλλειψη πάθους. Ναι, ίσως θα μπορούσαν να είχαν καλύτερα τελειώματα αλλά η έδρα αυτή δεν είναι εύκολη.

Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από το 1' με πέναλτι και να μένεις με 10 παίκτες".

Όσον αφορά στην θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από τους περίπου 9.000 οπαδούς της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ" (φώναξαν μαλιστα ρυθμικά το όνομά του και ο ίδιος τους ευχαρίστησε μέσω χειροκροτήματος), είπε:

"Η υποδοχή ήταν απίστευτη. Μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κούρσα αλά Μουρίνιο ή Γκάρι Νέβιλ κατά μήκος της γραμμής του πλαγίου άουτ προς το κόρνερ, αλλά δεν το επιχείρησα τελικά!

Οι οπαδοί είχαν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για μένα και την οικογένειά μου και είναι ευχάριστο που έχουν μεγάλη μνήμη εκείνων των ευτυχισμένων στιγμών. Ελπίζω να τις ξαναφέρουμε.

Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Το μόνο που μπορώ είναι να υποσχεθώ το ίδιο που υποσχέθηκα και όταν υπέγραψα το 1977, 100% αφοσίωση από τον Κένι Νταλγκλίς.

Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι φανταστικοί για μένα. Είναι ευθύνη μου να εμψυχώσω τους παίκτες και να τους βελτιώσω, και ελπίζω ότι θα πάμε καλά".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ