ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ: Το ασύλληπτο στατιστικό κόντρα στην Σίτι του Γκουαρδιόλα, που την βάζει στο ίδιο κάδρο με την Ρεάλ Μαδρίτης

Μονομαχία μεταξύ του Ομομπανιντέλε και του Χάλαντ σε ματς της Premier League μεταξύ της Νότιγχαμ και της Μάντσεστερ Σίτι | 28 Απριλίου 2024
Μονομαχία μεταξύ του Ομομπανιντέλε και του Χάλαντ σε ματς της Premier League μεταξύ της Νότιγχαμ και της Μάντσεστερ Σίτι | 28 Απριλίου 2024 @2024 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Νότιγχαμ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι όμως το φινάλε του αγώνα στο "Σίτι Γκράουντ" βρήκε τους παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να αποχωρούν έχοντας "γράψει" μία ιστορική πρωτιά για τους ρεντς.

Μετά από την εκτός έδρας επικράτηση της Άρσεναλ επί της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, οι τρεις βαθμοί της νίκης στο "Σίτι Γκράουντ" έγιναν μονόδρομος για την Μάντσεστερ Σίτι ώστε να μείνει μέσα στο κόλπο του τίτλου και τελικά τους βρήκε επικρατώντας με 2-0 της Νότιγχαμ.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για το σύνολο του Γκουαρδιόλα στο πρωτάθλημα, που την έφερε στο -1 από την κορυφή και με ματς λιγότερο (αυτό κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο), με το σκορ ωστόσο να ξεγελάει όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Τόσο στο πρώτο μέρος, όπου παρά το προβάδισμα των πολιτών (32' Γκβάρντιολ), η Νότιγχαμ ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο νούμερο σε xgoals (1.27) σε πρώτο μέρος αναμέτρησης κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι τη φετινή σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις), όσο και στη συνολική εικόνα.

Πως διαμορφώθηκε αυτή; Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχασε μεν με 2-0 (ο Χάλαντ μπήκε αλλαγή στο 62' αντί του Γκρίλις και εννέα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ) όμως στο φινάλε είχε 1.64 xgoals έναντι 0.84 της Σίτι, για να γράψει μάλιστα ιστορία με ένα αδιανόητο στατιστικό.

Αυτό αφορά τον αριθμό των τελικών προσπαθειών, με τους ρεντς να καμαρώνουν για το γεγονός πως είχαν περισσότερες τελικές έναντι των πρωταθλητών Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου και στις δύο κόντρες που είχαν στη φετινή Premier League.

Το βράδυ της Κυριακής είχαν 14 σουτ έναντι 11 της Σίτι (2-5 οι τελικές εντός εστίας) ενώ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όπου οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ είχαν επικρατήσει και πάλι με 2-0, οι τελικές ήταν 7 (4 εντός εστίας) έναντι 10 (3 εντός εστίας), σε ένα ματς που η Σίτι προηγήθηκε με 2-0 στο 14ο λεπτό (7' Φόντεν, 14' Χάλαντ) αλλά έμεινε στο 46' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρόδρι.

Η διπλή επικράτηση επί της Σίτι την ίδια σεζόν είναι το πρώτο παράσημο για την Νότιγχαμ, υπάρχει όμως ακόμη ένα, ίσως ακόμη μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που έχει περισσότερες τελικές και στα δύο ματς πρωταθλήματος μίας σεζόν, απέναντι σε ομάδα της οποίας ηγείται στον πάγκο ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά από την Ρεάλ το 2009-2010.

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ