ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ: "Η Φόρεστ εμμένει στο αίτημά της για μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους ορισμούς των διαιτητών"

Nottingham Forest's Danilo during the English FA Cup fifth round soccer match between Nottingham Forest and Manchester United at City ground in Nottingham, England, Wednesday, Feb. 28, 2024. (AP Photo/Rui Vieira)
Nottingham Forest's Danilo during the English FA Cup fifth round soccer match between Nottingham Forest and Manchester United at City ground in Nottingham, England, Wednesday, Feb. 28, 2024. (AP Photo/Rui Vieira) @2024 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η προτροπή της Premier League προς την Νότιγχαμ να μην αμφισβητεί την ακεραιότητα των αξιωματούχων των αγώνων έφερε την άμεση τοποθέτηση των ρεντς, που υπενθύμισαν τις επιφυλαξεις που είχαν εκφράσει για τη διαιτησία πριν από το ματς με την Έβερτον.

Η μάχη στο "Γκούντισον" μεταξύ της Έβερτον και της Νότιγχαμ βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν μία μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή, ταυτόχρονα όμως σήκωσε μεγάλο ντόρο για τη διαιτησία.

Αιτία ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων των ρεντς μέσω των λογαριασμών της ομάδας στο Twitter, με την Φόρεστ να ζητάει να δημοσιοποιηθούν τα ηχητικά των συνομιλιών μεταξύ του διαιτητή και του VAR σε τρεις φάσεις που ζήτησε πέναλτι και την Premier League να παίρνει θέση και να ζητάει να μην αμφισβητείται η ακεραιότητα των αξιωματούχων του αγώνα.

Πάντως, λίγη ώρα μετά απο την επιλογή της Premier League να τοποθετηθεί σχετικά με τα παράπονα της Νότιγχαμ, υπήρχε άμεση αντίδραση, με τους ρεντς να υπενθυμίζουν για τους φόβους που είχαν εκφράσει πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για την διαιτησία και οι οποίοι επαληθεύτηκαν μέσω των αποφάσεων που πάρθηκαν στο ματς.

"Μετά τον χθεσινό αγώνα με την Έβερτον, η Νότγχαμ Φόρεστ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία σημειώσαμε την ανησυχία μας για την αντίληψης της PGMOL για τον ορισμό του VAR του ματς.

Αυτό ήταν ένα ζήτημα που αναφέραμε στην PGMOL πριν από τον αγώνα, με τον φόβο των όσων θα ακολουθούσαν αν κάτι πήγαινε λάθος με τη διαιτησία του αγώνα. Αυτός ο φόβος επαληθεύθηκε, αφού έχει αμφισβητηθεί η ορθότητα τριών σημαντικών αποφάσεων που ήταν εναντίον μας.

Αυτό δεν αφορά πρόσωπα, αλλά το πως βλέπει κανείς την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Γνωρίζουμε ότι οι διαιτητές δεν επιτρέπουν σε εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους και πως όλοι οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τις 'προτιμήσεις' τους ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση ή ζημιά στη φήμη του παιχνιδιού για ακεραιότητα.

Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι η PGMOL πρέπει να διορθώσει τον κανονισμό της που αφορά τις προτιμήσεις ώστε να περιλαμβάνει όλες τις αντιπαραθέσεις και όχι μόνο τις τοπικές.

Αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι στα κριτήρια, αλλά πρέπει να μπει. Η απλή εξάρτηση από τους διαιτητές του αγώνα για να παραιτηθούν εάν υπάρχουν αντιπαλότητες με βάση τα συμφραζόμενα προκαλεί εικασίες, καθώς ορισμένοι έχουν κάνει, ενώ άλλοι όχι.

Η Φόρεστ εμμένει στο αίτημά της για μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους ορισμούς της PGMOL για την περαιτέρω προστασία της φήμης του παιχνιδιού, όπως προβλέπεται στην υπάρχουσα προσέγγιση της PGMOL για τις δεσμεύσεις.

Δεδομένων των διαδεδομένων και συνεχιζόμενων ανησυχιών, όχι μόνο των οπαδών, των παικτών και των προπονητών αυτού του συλλόγου, αλλά και πολλών άλλων και των ειδικών, σχετικά με τις αποφάσεις του VAR κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, κάθε κίνηση που ενισχύει την εμπιστοσύνη στο σύστημα θα πρέπει να λαμβάνεται δεόντως υπόψη",
αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νότιγχαμ.

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ