CHAMPIONS LEAGUE

Νορβηγοί... ταυρομάχοι

Νορβηγοί... ταυρομάχοι
Τσέλσι

Η Ρόζενμποργκ έκανε την έκπληξη στον 2ο όμιλο, νικώντας την Βαλένθια με 2-0. Νίκη και για Τσέλσι με 2-0.

Τσέλσι-Σάλκε 2-0


Μαλουντά και Ντρογμπά έδειξαν τον δρόμο προς την πρώτη εντός έδρας επιτυχία για την Τσέλσι. Η ομάδα του Αβρααμ Γκραντ παίζοντας πιο σοβαρά απ' ότι στην πρεμιέρα (και την ισοπαλία με την Ρόζενμποργκ) είχε ουσία, "λύγισε" την γερμανική ομάδα και αύξησε την διαφορά από τους διώχτες της στην βαθμολογία του 2ου ομίλου.

Ενα γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου ήταν αρκετό για τους δευτεραθλητές Αγγλίας να πάρουν την δεύτερη νίκη τους στην διοργάνωση και να βλέπουν με αισιοδοξία την συνέχεια, ώντας το απόλυτο φαβορί.

Ο Ντρογκμπά στο 4ο λεπτό δέχεται μια μπαλιά, πασάρει στον Μαλουντά και ο Γάλλος αφού απέφυγε έναν αμυντικό με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μέσα από την αγκαλιά (ουσιαστικά κάτω από τα πόδια) του Νόιερ.

Το τελικό 2-0 έγινε και πάλι γρήγορα, αφού στο 47', ο Πάουλο Φερέιρα σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ των Λονδρέζων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Διαιτητής:

Πέτερ Φρόιντφελντ (Σουηδία)

Τσέλσι (Α. Γκραντ): Τσεχ, Πάουλο Φερέιρα, Αλεξ, Μπριτζ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Εσιέν (70' Ομπι Μίκελ), Μακελελέ, Λάμπαρντ, Τζ. Κόουλ (89' Σεφτσένκο), Μαλουντά (84' Καλού), Ντρογκμπά.

Σάλκε (Μ. Σλόνκα): Νόιερ, Ραφίνια, Βέστερμαν, Μπορντόν, Ροντρίγκες (81' Μπαϊράμοβιτς), Ερνστ, Τζόουνς, Γκροσμέλερ (77' Αζάουαγκ), Ασαμόα (61' Ράκιτιτς), Λόβενκραντς, Λάρσεν.

Ρόζενμποργκ-Βαλένθια 2-0



Η φετινή Ρόζενμποργκ φαίνεται πως βάλθηκε να τρελάνει κόσμο φέτος. Η αρμάδα του Τέρουμ, μετά την ισοπαλία στο "Στάμφορντ Μπριτζ", νίκησε και τις "νυχτερίδες" του Σάντσεθ Φλόρες, και έβαλε "φωτιά" στον όμιλο αφού οι Νορβηγοί δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Μετά από ένα ανιαρό πρώτο ημίχρονο, άπαντες δεν πίστευαν σε όσα είδαν στην επανάληψη. Μόλις στο 53ο λεπτό, ο Ντόρσιν έφυγε από τα αριστερά, πάσαρε στον Κονέ, ο οποίος είδε τον Κανιθάρες να εξουδετερώνει προς στιγμήν την προσπάθειά του με το πόδι αλλά τη μπάλα να καταλήγει τελικά στα δίχτυα του.Ο τεχνικός των "νυχτερίδων" θέλοντας να ενισχύσει την "γραμμή κρούσης" του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον δίμετρο Ζίγκιτς αλλά η Ρόζενμποργκ είχε άλλη γνώμη.

Οκτώ λεπτά μετά (61') το 1-0, οι οπαδοί της στο "Λέρκενταλ" πανηγύρισαν και πάλι, όταν ο Ρίσεθ μετά από σέντρα νίκησε για δεύτερη φορά τον Ισπανό γκολκίπερ. Τα υπόλοιπα 30 λεπτά δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα, αφού οι Ισπανοί παρά την κατοχή της μπάλας δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν εύκολα στο γκολ, γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Διαιτητής:

Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Ρόζενμποργκ (Κ. Τορούμ): Χίρσφελντ, Στραντ (86' Στορ), Κονέ (80' Στορφλορ), Ρίσεθ, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Τέτεϊ, Τραορέ, Ντόρσιν, Κβάρμε, Σάπαρα.

Βαλένθια (Κ. Σ. Φλόρες): Κανιθάρες, Αλμπιόλ, Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Μοριέντες (67' Μπαράχα), Γκαβιλάν (67' Ζίγκιτς), Ελγκέρα, Χοακίν, Σίλβα, Μιγκέλ (78' Ανγκούλο), Μορέτι.
























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ