PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Τεσσάρα με σούπερ εμφάνιση

Manchester United's Bruno Fernandes, centre, celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Manchester United at St. James' Park in Newcastle, England, Saturday, Oct. 17, 2020. (Owen Humphreys/PA via AP)
Manchester United's Bruno Fernandes, centre, celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Manchester United at St. James' Park in Newcastle, England, Saturday, Oct. 17, 2020. (Owen Humphreys/PA via AP) OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2' με αυτογκόλ αλλά ήταν σαρωτική στη συνέχεια απέναντι στην Νιούκαστλ και έφτασε πανάξια στο 4-1, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (VIDEOS).

Δύο εβδομάδες μετά από τη συντριβή της στο "Ολντ Τράφορντ" με 6-1 από την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να δώσει απαντήσεις και τις έδωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο για την 5η αγωνιστική της Premier League.

Αν και βρέθηκε να χάνει από το 2ο λεπτό μετά από αυτογκόλ του Σο, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε τα ηνία και κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του "Σεντ Τζέιμσις Παρκ" (28 τελικές προσπάθειες στο φινάλε εκ τω οποίων οι μισές στην εστία), για να έρθει η δικαίωση για αυτήν από το 86' μέχρι και το 96' όταν και σκόραρε τρία θεαματικά γκολ για να επικρατήσει με το εντυπωσιακο 4-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Χειρότερο ξεκίνημα απέναντι στην Νιούκαστλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις καρακάξες να καταφέρνουν να κάνουν το 1-0 μετά από 1' 42'' αγώνα, χάρη σε προσπάθεια του... Λουκ Σο να διώξει τη μπάλα σε σέντρα και να τη στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρά την ψυχρολουσία αυτή πάντως, οι παίκτες του Σόλσκιερ ανέβασαν άμεσα στροφές και έφτασαν σχετική γρήγορα στην ισοφάριση, με τον Χάρι Μαγκουάιρ (ο Σόλσκιερ τον κράτησε στο αρχικό σχήμα για να τον στηρίξει παρά τις άσχημες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα και δικαιώθηκε) να κάνει το 1-1 με κεφαλιά στο 23' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάτα.

Αν στο πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ ήταν απλά καλύτερη, στο δεύτερο η διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαωτική, με την Νιούκαστλ να απειλεί για τελευταία φορά στο 51' με τον Γουίλσον (εντυπωσιακή εκτίναξη του Ντε Χέα) και έπειτα το ματς να θυμίζει το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού.

Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν κυρίαρχοι όμως αδυνατούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα είτε γιατί δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια είτε γιατί απέναντί τους ήταν ο Ντάρλοου, με τον κίπερ της Νιούκαστλ να είναι εντυπωσιακός και να φτάνει μάλιστα στο σημείο να αποκρούσει πέναλτι στο 59'.

Τότε που έπεσε στη δεξιά γωνία του και σταμάτησε τον Μπρούνο Φερνάντες, υποχρεώνοντας τον Πορτογάλο να αστοχήσει στο πρώτο του πέναλτι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (από τον Ιανουάριο του 2020) μετά από 10 σερί εύστοχα.

Ούτε όμως αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Σόλσκιερ που συνέχισαν να πιέζουν και στο φινάλε δικαιώθηκαν. Όχι με ένα γκολ αλλά με τρία!

Στο 86' έγινε το 2-1, με τους Φαν ντε Μπέεκ, Μάτα, Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες να κρύβουν τη μπάλα μέσα από εξαιρετικές μεταββάσεις και τον Πορτογάλο να την στέλνει στα δίχτυα του Ντάρλοου με μεγαλειώδες πλασέ.

Στο 90' ήταν η σειρά του Γουάν-Μπισάκα να πανηγυρίσει για το 3-1, με τον δεξιό μπακ της Γιουνάιτεντ να σκοράρει μάλιστα για πρώτη φορά με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων στην 38η εμφάνισή του και να γίνεται ο 116ος παίκτης στην ιστορία τους που βρίσκει δίχτυα σε επίπεδο Premier League.

Το κερασάκι στην τούρτα μίας χορταστικής εμφάνισης το τοποθέτησε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράσφορντ, που δέχτηκε μία φοβερή ασίστ από τον Φερνάντες και εκτέλεσε με δυνατό συρτό σουτ εντός περιοχής τον Ντάρλοου για το τελικό 4-1.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 10η φορά επί εποχής Premier League που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε τρίποντο με ανατροπή απέναντι στην Νιούκαστλ, με καμία ομάδα να έχει να επιδείξει μεγαλύτερο αριθμό ανατροπών σε αυτή τη διοργάνωση απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Λάσελς, Φερνάντεθ, Λιούις, Κραφτ, Χέντρικ (88' Αλμιρόν), Σεν-Μαξιμίν, Σέλβι, Χέιντεν (49' Σαρ), Ζοέλιντον (72' Φρέιζερ), Γουίλσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (69' Πογκμπά), Μάτα (92' Μάτιτς), Φερνάντες, Τζέιμς (76' Φαν ντε Μπέεκ), Ράσφορντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Εβερτον - Λιβερπουλ 2-2 (19' Κιν, 81' Κάλβερτ-Λιούιν / 3' Μανέ, 72' Σαλάχ)

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-3 (15' 29' Βέρνερ, 59' Χάβερτς / 43' Ινγκς, 57' Άνταμς, 90+2' Βέστεργκααρντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Αρσεναλ 1-0 (23' Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4 (2' αυτ. Σο / 23' Μαγκουάιρ, 86' Φερνάντες, 90' Γουάν-Μπισάκα, 96' Ράσφορντ)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ (14:00)

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον (16:00)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ (18:30)

Λέστερ - Αστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Γουέστ Μπρομ - Μπέρνλι (19:30)

Λιντς - Γουλβς (22:00)

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ