PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο οι κόκκινοι, γερά στο κόλπο του τίτλου

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Κεϊτά στο ματς με τη Νιούκαστλ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Κεϊτά στο ματς με τη Νιούκαστλ © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό στην έδρα της Νιούκαστλ και επικρατώντας 1-0 για την 35η αγωνιστική της Premier League ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι και παρέμεινε γερά στη μάχη του τίτλου.

Ο Ναμπί Κεϊτά χάρισε ένα χρυσό τρίποντο στη Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Νιούκαστλ και πέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα-θρίλερ για τον τίτλο της Premier League. Στο +2 πλέον από τους Πολίτες.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο μέρος, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 8ο λεπτό του αγώνα. Έπειτα από λάθος της άμυνα της Νιούκαστλ, ο Ντίας που πήρε την μπάλα και κινήθηκε προς την περιοχή, έδωσε στον Ζότα, ο οποίος μοίρασε στον Κεϊτά, με το σουτ του όμως να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήραν το προβάδισμα.

Κεϊτά και Ζότα συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή, να αποφεύγει ωραία τους αντιπάλους και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι για το 0-1. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για φάουλ του Μίλνερ στον Σαρ, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, αφού ο Άγγλος είχε βρει την μπάλα.

Το γκολ της Λίβερπουλ αφύπνισε τη Νιούκαστλ που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση. Στο 40' μάλιστα, βρήκε δίχτυα με τον Αλμιρόν, αλλά το γκολ του Παραγουανού δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η απάντηση της Λίβερπουλ σ' αυτή την προσπάθεια της Νιούκαστλ ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Οι κόκκινοι φλέρταραν με το 0-2, όταν ύστερα από σέντρα από τα δεξιά ο Ζότα έκανε την κεφαλιά στην κίνηση, με τον Ντουμπράβκα να διώχνει σωτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι κόκκινοι ήταν το μεγάλο αφεντικό, με τον Μανέ να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Σενεγαλέγος πλάσαρε στο 63' μετά την παράλληλη του Γκόμεζ, όμως το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που ήθελε. Δέκα λεπτά μετά, ο Ζότα βγήκε τετ α τετ με τον Ντουμπβράκα, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον κίπερ των γηπεδούχων.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είπε ξανά "όχι" στο 86' στο πλασέ του Ντίας, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γκιμαράες βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με το δεξί, αλλά ο Άλισον έπεσε στην δεξιά γωνία της εστίας του και μπλόκαρε σταθερά.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σαρ (61' Λασέλς), Μπερν, Τάργκετ, Σέλβι, Γκιμαράες, Γουίλοκ (67' Γουντ), Αλμιρόν, Ζοέλινγκτον, Σεν-Μαξιμέν

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Χέντερσον (69' Φαμπίνιο), Μίλνερ (78' Αλκάνταρα), Κεϊτά, Μανέ (69' Σαλάχ), Ντίας, Ζότα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ