ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Νιούκαστλ: Ενισχύεται η πιθανότητα εξαγοράς της από τους Σαουδάραβες

Οι παίκτες της Νιούκαστλ στην αναμέτρηση με τη Γουλβς
Οι παίκτες της Νιούκαστλ στην αναμέτρηση με τη Γουλβς © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιτρέψει τη μετάδοση του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου BeIN Sports εντός των συνόρων της προκαλεί ντόμινο που αυξάνει τις πιθανότητες πώλησης της Νιουκάστλ.

Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την εξαγορά της Νιούκαστλ από fund της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας. Το αραβικό κράτος ήρε τον τετραετή αποκλεισμό μετάδοσης εντός των συνόρων του καναλιού BeIN Sports από το Κατάρ , με συνέπεια να μεταδοθούν νόμιμα ξανά στη χώρα αγώνες της Premier League, αλλά και διοργανώσεων της UEFA και της FIFA.

Αυτή η συμμόρφωση με τους κανονισμούς βελτιώνει την εικόνα του επενδυτικό fund, που πέρυσι είχε καταθέσει πρόταση ύψους 300.000.000 λιρών για το 80% των μετοχών του αγγλικού συλλόγου, αλλά το deal είχε ναυαγήσει λόγω παρέμβασης του beIN Sports που έχει τα δικαιώματα της Premier League. Τότε, ο ιδιοκτήτης του καναλιού ζήτησε από την Premier League να μην εγκρίνει την εξαγορά της Νιούκαστλ από το fund, μέλος του οποίου ήταν ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Πλέον η πολύκροτη υπόθεση της εξαγοράς θα επανεξεταστεί και κομβικό ρόλο θα παίξει μία δίκη τον Ιανουάριο. Το BeIN Sports, σύμφωνα με τον Guardian, ζητά αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία, λόγω της πειρατικής προβολής αγώνων των οποίων είχε τα δικαιώματα το καταριανό κανάλι όλο αυτό το διάστημα της απαγόρευσης.

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ