PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-0: Κάζο για τους "κανονιέρηδες", απομακρύνονται από το Champions League

Οι παίκτες της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τότεναμ
Οι παίκτες της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τότεναμ © 2022 MATT DUNHAM / AP IMAGES

Η Νιούκαστλ επιβλήθηκε 2-0 της Άρσεναλ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να χάνει σημαντικό έδαφος από τη μάχη που δίνει με την Τότεναμ για την 4η θέση και το Champions League.

Η Άρσεναλ γνώρισε εκτός έδρας την ήττα με 2-0 από τη Νιούκαστλ για την 37η αγωνιστικής τη Premier League, με τον Μπεν Γουάιτ να δίνει το προβάδισμα με αυτογκόλ και τον Γκιμαράες να "κλειδώνει" τη νίκη των γηπεδούχων. Πλέον η νίκη για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, ενώ χρειάζεται να χάσει και η Τότεναμ, αν θέλει να εξασφαλίσει εκείνη την 4η θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, προσπάθησε να απειλήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Λίγο έλειψε μάλιστα, στο 8ο λεπτό του αγώνα η Άρσεναλ να πληρώσει το τραγικό λάθος του Ράμσντεϊλ, ο οποίος έχασε την μπάλα, με τον Γούλσον όμως, να μην προλαβαίνει να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο κίπερ των "κανονιέρηδων" δεν πατούσε καλά στα πόδια του και υπέπεσε και σε δεύτερο λάθος, που επίσης δεν στοίχισε στην ομάδα του. Στο 18' ο Λόνγκσταφ έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Ράμσντεϊλ, για να απομακρύνει τελικά από την περιοχή με δυνατό σουτ ο Γουάιτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νιούκαστλ ήρθε στο 37', όταν ο Σεν Μαξιμέν μπήγε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Ράμσντεϊλ έπεσε και απέκρουσε σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος, με τη συμβολή του Μπεν Γουάιτ όμως. Στο 56' ο Ζοέλινγκτον έκανε το γύρισμα και στην προσπάθειά του να απομακρύνει για να μην φτάσει η μπάλα στον Γουίλσον που ήταν σε θέση βολής, έβαλε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από τα δικά του πόδια.

Στο 72' η Νιουκάστλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Γουίλσον, μετά το γύρισμα του Λόνγκσταφ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μέρφι απείλησε ξανά την εστία της Άρσεναλ, όμως ο Ράμσντεϊλ κράτησε το 1-0.

Στο 82' ο Γουίλσον έκανε, βλέποντας τον κίπερ των φιλοξενούμενων να είναι μακριά από την εστία του, επιχείρησε με ένα μακρινό σουτ να τον κρεμάσει, όμως κατέληξε άουτ. Η πίεση της Νιούκαστλ απέδωσε, αφού στο 85' σε πρώτο χρόνο ο Γουίλσον από θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράμσντεϊλ, με τον Γκιμαράες να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει για το 2-0.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σαρ (49' Λασέλς), Μπερν, Τάργκετ, Λόνγκσταφ, Γκιμαράς, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (76' Μέρφι), Γουίλσον (90+3' Γκέιλ), Σεν-Μαξιμέν (77' Φρέιζερ), Γουντ.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ (73' Πεπέ), Ταβάρες (62' Λακαζέτ), Ελνένι, Τσάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Σμιθ-Ρόου (53' Μαρτινέλι), Ενκέτια.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων

Άρσεναλ και Τότεναμ μονομαχούν για μια θέση στο Champions League. Η διαφορά τους είναι δύο βαθμοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύουν τα "σπιρούνια", λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Έχει +24, ενώ οι "κανονιέρηδες +11. Για να ανέβει στην 4η θέση η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θέλει μόνο νίκη και ήττα των Λονδρέζων, αφού και με ισοπαλία η Τότεναμ περνάει.

Ως προς το πρόγραμμα, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Έβερτον, που θα θέλει βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική τη Νόριτς που έχει ήδη υποβιβαστεί.

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ:

  • Άρσεναλ - Έβερτον

Το πρόγραμμα της Τότεναμ:

  • Νόριτς - Τότεναμ

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ