ΒΟΛΟΣ

Νίνης: Ο "μαέστρος" του Βόλου

Ο Σωτήρης Νίνης από το ματς με τον Παναθηναϊκό
Ο Σωτήρης Νίνης από το ματς με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωτήρης Νίνης έχει πάρει τη μπαγκέτα του εδώ και δύο μήνες και οδηγεί την ομάδα του Βόλου σε εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Το SPORT24 στέκεται στους αριθμούς του Έλληνα μέσου που είναι εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα.

Διανύει τη 15η αγωνιστική σεζόν της καριέρας του αν και ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε το 31ο έτος της ηλικίας του, καθώς σε σχεδόν ένα μήνα (σ.σ. 3/4) έχει γενέθλια, και θεωρεί ότι τώρα αντιλαμβάνεται καλύτερα τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Σωτήρη Νίνη ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει τη μπαγκέτα του και καθοδηγεί την ομάδα του Βόλου σε καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα.

Γιατί μπορεί κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα η νίκη να μην ήρθε όπως κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας αλλά οι εμφανίσεις του Βόλου με μαέστρο σε αυτά τα δύο ματς το διεθνή μέσο απέσπασαν κολακευτικά σχόλια από το σύνολο του κόσμου αλλά και από τους ίδιους τους αντιπάλους της ομάδας της Μαγνησίας.

Ο Σωτήρης Νίνης δείχνει εδώ και δύο μήνες που παίζει συνεχόμενα πλέον ματς με το σύλλογο του Βόλου πως έχει βρει ρυθμό και αποδίδει καλύτερα από παιχνίδισε παιχνίδι με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία ματς. Εκεί όπου κόντρα σε χαφ όπως οι Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης, Σάκχοβ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι κατάφερε να ξεχωρίσει και να τους βάλει δύσκολα με τις εμπνεύσεις του.

Άλλωστε την μπάλα δεν μπορεί να την ξέχασε και εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε ίσως για το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ωραίο να τον βλέπεις να αποδίδει καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Η φετινή χρονιά του Νίνη, ο οποίος προερχόταν ουσιαστικά από αποχή ενάμιση χρόνου μετά το πέρασμα του από το Ισραήλ με το τελευταίου του ματς στις 10 Μαίου 2019 ήταν λογικό να ξεκινήσει με ολιγόλεπτες συμμετοχές, προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Μέσα από τη δουλειά του όμως υπό τις οδηγίες του Άνχελ Λόπεθ και τον χρόνο που άρχισε να παίρνει άρχισε να βγάζει στο γήπεδο το ταλέντο του, την εμπειρία του και φυσικά την αξία που τον διακρίνει.

ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ "ΕΞΑΡΙ"

Για αυτό και τους τελευταίους δύο μήνες όπως γράψαμε ο Νίνης καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα, είναι συνέχεια βασικός και δείχνει να έχει κολλήσει εξαιρετικά στο πλάνο του Ισπανού τεχνικού αποτελώντας τον "μαέστρο" μια ομάδας που έχει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Είτε αγωνιζόμενος έως δεκάρι, είτε ως οκτάρι, είτε ως εξάρι ακόμα καθώς φέτος έχουμε δει τον 31χρονο μέσο αγωνιζόμενο και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει παίξει στα 17 από τα 28 παιχνίδια του Βόλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και θα μπορούσαμε να πούμε πως οι εμφανίσεις του έχουν μοιραστεί καθώς του έχει ζητηθεί να παίξει τόσο ως καθαρό αμυντικό χαφ, όσο και ως οκτάρι αλλά και ως δεκάρι καλύπτοντας και τις τρεις θέσεις με την ίδια επιτυχία.

Ο ίδιος εξάλλου πριν από ένα χρόνο περίπου μιλώντας στο SPORT24.GR και τον Τσάρλυ είχε σταθεί και στην επιθυμία του Ντοναντόνι όταν έπαιζε στην Πάρμα να τον μάθει να παίζει ως εξάρι μπροστά από τα στόπερ.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΑΣΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Την ποιότητα του 31χρονου μέσου όμως τη δείχνουν και οι αριθμοί καθώς είναι ένας από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα στις προωθημένες μπαλιές. Όπως αναφέρει και η Opta ο Σωτήρης Νίνης είναι δεύτερος σε επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 19.21 ανά 90', πίσω μόνο από τον Ματιέ Βαλμπουενά που έχει 25.75.

Και την ίδια ώρα, θέτοντας ως όριο τα 500 λεπτά συμμετοχής, είναι τέταρτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό, με 31.16 ανά 90', πίσω μόνο και πάλι από τον Βαλμπουενά (37.34 ανά 90'), τον Χάρη Τσιγγάρα του ΠΑΟΚ (33.29 ανά 90') και τον Κώστα Φορτούνη (32.3 ανά 90').

Αν δει κανείς το προσωπικό widget του Σωτήρη Νίνη θα διαπιστώσει πως στα 13 ματς πρωταθλήματος έχει συνολικά 417 πάσες εκ των οποίων οι 333 επιτυχημένες με βαθμό επιτυχίας 79,9%, εξ αυτών στις μακρινές πάσες έχει επιτυχία 66,7%. Το εντυπωσιακό με τον 31χρόνο μέσο είναι πως οι περισσότερες πάσες του είναι προς τα μπροστά με 41,5% ενώ δίνει τόσο στα αριστερά του με ποσοστό 25,9% όσο και στα δεξιά με 20,1% ενώ μόλις το 12,5 στις πάσες του είναι προς τα πίσω.

Επίσης όσοι τον έχουν δει φέτος να αγωνίζεται έχουν διαπιστώσει πως μπορεί με την ίδια ευκολία να χρησιμοποιήσει το δεξί πόδι όσο και το αριστερό του. Τόσο σε ροή κανονικού αγώνα όσο και σε στημένα και σε ουκ ολίγα ματς έχει εκτελέσει στην ίδια φάση τόσο με το αριστερό του πόδι όσο και με το δεξί. Κάτι που φυσικά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τον εκάστοτε αντίπαλο.

Παράλληλα ο Νίνης έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Τάσο Δουβίκα, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Βόλου, συνδυάζονται εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο αν και είναι η πρώτη φορά που παίζουν συμπαίκτες. Ο διεθνής μέσος μάλιστα έχει από κοντά το νεαρό φορ και εκτός γηπέδου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Όλα αυτά τον έχουν κάνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Άνχελ Λόπεθ που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Νίνη και για τα όσα προσφέρει εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια της ομάδας του. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως πρόκειται για έναν αρκετά έμπειρο ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από πολλές ομάδες και πρωταθλήματα.

Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα έχει εισηγηθεί στη διοίκηση του συλλόγου την ανανέωση του συμβολαίου του 31χρονου μέσου ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι είχε υπογράψει για ένα χρόνο στην ομάδα του Βόλου.

Εδώ και κάποιες μέρες μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ούτως ώστε ο Νίνης να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα της Μαγνησίας και ίσως το θέμα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και πριν την έναρξη των playouts.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ

Για να καταφέρει ο Σωτήρης Νίνης όμως να επανέλθει δούλεψε σκληρά, όλο αυτό το διάστημα που δεν είχε κάποια ομάδα και είχε συναντήσει αρκετές κλειστές πόρτες στην προσπάθεια του να επιστρέψει και πάλι. Μάλιστα μερικές απορρίψεις στη διάρκεια αυτού του ενάμιση χρόνου ίσως τον πείσμωσαν ακόμα περισσότερο.

Να θυμίσουμε άλλωστε πως τον Ιανουάριο του 2020 είχε κάνει προπονήσεις και με τον Ατρόμητο και βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα του Περιστερίου για συμβόλαιο αλλά αυτό δεν ήρθε. Συνέχισε όμως να δουλεύει ακόμα σκληρότερα έχοντας βάλει ως στόχο να επανέλθει και τα κατάφερα μέσα από τη συμφωνία του το περασμένο καλοκαίρι με την ομάδα του Βόλου. Όπου συνέχισε να εργάζεται σκληρά.

Μάλιστα για τη σκληρή δουλειά του όλο αυτό το διάστημα γνώρισε και την αποθέωση από το φίλο του και εκπρόσωπο του πλέον Μιχάλη Σηφάκη ο οποίος την επόμενη μέρα του αγώνα με την ΑΕΚ έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram: "1.5 χρόνος αποχής. ποτέ δεν το έβαλες κάτω. Ο καθρέπτης είναι το γήπεδο. Η σκληρή δουλειά πάντα επιβραβεύεται. Τα καλύτερα έρχονται".

Ο Σηφάκης άλλωστε είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που τον πίστεψαν αρκετά και στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα και πιστεύει φυσικά, όπως και ο ίδιος ο Νίνης, πως μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια βοηθώντας και άλλο την ομάδα του απ’ όποια θέση και αν του ζητηθεί.

TAGS ΒΟΛΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ