ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίκος Χριστογεώργος: Το Νο2 κι ο επόμενος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διαδρομή μέχρι τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Χριστογεώργο, η δύσκολη -αλλά αναγκαία- απόφαση των "πράσινων" ως προς τις προτεραιότητες και το πλάνο του μέλλοντος κάτω από τα γκολπόστ.

Μαζί με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ήταν οι δύο μεγάλες "προτεραιότητες" των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, όταν άρχισαν από τον περασμένο Δεκέμβρη να βάζουν σε μία σειρά τις υποθέσεις των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το εφετινό καλοκαίρι. Δικαιολογημένα, καθώς οι δυο τους θεωρούνται τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά projects
της "επόμενης μέρας" και οι παίκτες πάνω στους οποίους θέλει να "επενδύσει" σοβαρά το κλαμπ τα επόμενα χρόνια.

Για τον Νίκο Χριστογεώργο (περί ου ο λόγος), ωστόσο, η μοναδική "ανασφάλεια" ήταν το πλάνο, η αξιοποίησή του. Η φύση της θέσης άλλωστε, δεν αφήνει πολλές "ευκαιρίες" και το ζητούμενο ήταν αν και κατά πόσο θα είχε μία σταθερή πορεία κι εξέλιξη μέχρι να έρθει η στιγμή... του. Αυτό άλλωστε, ήταν και το μοναδικό "θέμα" που έβαζε στο τραπέζι η πλευρά του προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στις ουκ ολίγες κουβέντες που έγιναν με τον Πιέρ Ντρεοσί και τον Σπύρο Βλάχο.

Το οικονομικό ερχόταν σε δεύτερη μοίρα, το αγωνιστικό και η εξέλιξή του όμως ήταν ένα σταθερό "αγκάθι" σε όλες τις συζητήσεις επέκτασης. Άπαντες του έλεγαν "μείνε εδώ, εσύ θα είσαι ο... επόμενος μετά τον Σωκράτη", όμως έπρεπε να το νιώσει κι ο ίδιος μέσα απ’ την αγωνιστική διαδικασία.

Λειτουργώντας επί χρόνια (κυρίως) με... επετηρίδα στο γκρουπ των γκολκίπερς κι ο Παναθηναϊκός απ’ την πλευρά του έπρεπε να πάρει μία δύσκολη, αλλά αναγκαία, απόφαση: Να κάνει μία ουσιαστική -καθαρά αγωνιστική και τεχνοκρατική- αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και του πλάνου που θα έπρεπε να θέσει ο ίδιος ο οργανισμός κάτω απ’ τα γκολπόστ της ομάδας και στη σειρά πίσω απ’ τον διεθνή κι αναμφισβήτητο Νο1, Σωκράτη Διούδη.

Ο κύβος ερίφθη απ’ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού από τις αρχές Μαρτίου, όταν αποφάσισε να "ανεβάσει" ιεραρχικά τον Χριστογεώργο ως Νο2 πίσω απ’ τον Σαλονικιό γκολκίπερ ξεκινώντας απ’ το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ (14/03) κι έπειτα. Όχι απλά για να τον... γλυκάνει και να τον "ψήσει" να υπογράψει, αλλά (και) γιατί έδειχνε πως το άξιζε με βάση τη δουλειά του στην καθημερινότητα της ομάδας στο Κορωπί.

Οι "πράσινοι" παρακολουθούσαν πολύ προσεκτικά τον Χριστογεώργο όλο αυτό το διάστημα που ήταν στον "αέρα" το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Δεν "δυσφόρησε" ούτε ένα λεπτό, έδειχνε (και δείχνει) σταθερά πολύ επαγγελματική συμπεριφορά στις προπονήσεις, ήταν ο πρώτος που πήγαινε κι ο τελευταίος που έφευγε στις προπονήσεις και λειτουργούσε σαν να μην υπήρχε τίποτα που να τον αποσπούσε απ’ το στόχο του και την καθημερινότητά του στο "Γ. Καλαφάτης". Μικρές λεπτομέρειες που επίσης έπαιξαν το ρόλο τους...

Στο ραντεβού που έκανε κατ’ ιδίαν με τον Γιάννη Αλαφούζο την περασμένη Δευτέρα (30/03), όλα πλέον πήραν το δρόμο τους. Ο 20χρονος γκολκίπερ εισέπραξε σε απόλυτο βαθμό την εμπιστοσύνη όλου του κλαμπ, κατανόησε σε απόλυτο βαθμό πως το μέλλον του ήταν μόνο στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά "τελείωσε" μέσα του οποιαδήποτε... αμφιβολία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (01/04), ο Χριστογεώργος ενημέρωσε τους "πράσινους" πως δέχεται την τελική πρόταση του κλαμπ για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024, ο Παναθηναϊκός το γνωστοποίησε το μεσημέρι της επόμενης μέρας (02/04) και πλέον ο λόγος πέρασε στους ανθρώπους της ΠΑΕ και στους ατζέντηδές του για να "τελειώσουν" το θέμα με τα συμβόλαια και τα... ψιλά γράμματα, προκειμένου να υπογράψει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο δε Παναθηναϊκός αξιολόγησε πολύ σωστά και ορθολογικά την "προαγωγή" του και στο οικονομικό σκέλος, επιβραβεύοντάς τον με ένα συμβόλαιο που "δικαιολογεί" την παρουσία του ως Νο2 πίσω απ’ τον Διούδη. Από τις 40.000-50.000-60.000 ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση των "πράσινων" (μία "βάση" που είχε αποδεχθεί η πλευρά του παίκτη), στο νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Χριστογεώργος θα αμείβεται εντέλει με 60.000, 70.000 και 80.000 ευρώ για κάθε έτος της συνεργασίας του με το "τριφύλλι", δίχως μάλιστα τα μπόνους ανά συμμετοχή και τα πριμ στόχων.

Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός "έδεσε" για την επόμενη τριετία ένα απ’ τα πιο σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις και τις όποιες... διαθέσεις υπήρχαν από άλλους "μνηστήρες" του εσωτερικού και του εξωτερικού. Γιατί... οχλήσεις υπήρξαν από πολλές μεριές προς την πλευρά του νεαρού διεθνή με την U21 της Ελλάδας, αλλά στο μυαλό του ως προτεραιότητα ήταν πάντα ο Παναθηναϊκός. Και οι "πράσινοι" φρόντισαν με μία πολύ σωστή προσέγγιση να του "καθαρίσουν" όλες τις σκέψεις...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ