CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη για Μάντσεστερ, άνετο "διπλό" για Ρόμα

Νίκη για Μάντσεστερ, άνετο "διπλό" για Ρόμα
μαντσεστερ

Πανηγυρική πρόκριση για τη Ρόμα μέσα στο "Ολιμπίνσκι", ενώ η Μάντσεστερ "ίδρωσε" για να κερδίσει τη Σπόρτινγκ (vds)

Ντιναμό Κιέβου - Ρόμα: 1 - 4 (Μπανγκούρα 63' / Πανούτσι 4', Ζιουλί 32', Βούτσινιτς 36', 78')

Στο στάδιο "Ολιμπίνσκι" η άνευ... βαθμού Ντιναμό Κιέβου υποδέχθηκε την καταιγιστική όπως αποδείχθηκε Ρόμα, σε μία γλυκιά βραδιά για τους "Ρωμαίους", οι οποίοι από σήμερα βρίσκονται ανάμεσα στις "16" καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Μόλις στο 4' ο Πανούτσι άνοιξε το λογαριασμό για τη Ρόμα κάνοντας το 1-0. Οι "τζιαλορόσι" ήταν σε κέφια και στο 32' ο δαιμόνιος Ζιουλί τελείωσε άψογα μία εκ των πολλών αντεπιθέσεων της Ρόμα, περνώντας και τον τερματοφύλακα.

Το επιθετικό κρεσέντο της Ρόμα στο πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον Μίρκο Βούτσινιτς στο 36' να εκμεταλλεύεται την πάσα ακριβείας του Ζιουλί και να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Μόλις τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση της μίας ώρας κανονικής διάρκειας ο Μπανγκούρα μείωσε σε 3-1 για την Ντιναμό Κιέβου. Όμως η Ρόμα ήταν ορεξάτη και στο 78' ο Βούτσινιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Διαιτητής: Βόλφγκανκ Σταρκ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ντιναμό Κιέβου (Όλε Λούζνι): Ρίμπκα, Γκιοάνε, Μπανγκούρα, Ροτάν(46' Μπέλκεβιτς), Γκούσεφ, Νεσμάτσνι, Βάστσουκ, Γκάβρανσιτς, Ντιόγκο Ρινκόν(69'Μιλέφσκι), Νίνκοβιτς(55' Σατσκίχ), Ντόπιλκα.

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Πανούτσι, Ζουάν, Πιζάρο, Βούτσινιτς(84' Σισίνιο), Ταντέι(46' Εσπόζιτο), ζουλί, Ντε Ρόσι(61' Μπαρούζο), Φεράρι, Τονέτο, Κασέτι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: 2 - 1 (Τέβεζ 63', Κριστιάνο Ρονάλντο 90+2' / Αμπέλ 21')

Σκότωσε την πρώην ομάδα του, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοτας έτσι τη νίκη στους "κόκκινους διάβολους" και ταυτόχρονα την εξασφάλιση της πρώτης θέσης του έκτου ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με εκπληκτικής έμπνευσης γκολ του Αμπέλ στο 21'.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σκιά του καλού της εαυτού στο πρώτο ημίχρονο κάτι που κατάλαβε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον και που διόρθωσε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η είσοδος τόσο του Ράιαν Γκιγκς όσο και του ταλαντούχου Κάρλος Τέβεζ έδωσαν πνοή στην επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ με το διεθνή Αργεντίνο μάλιστα να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 63'.

Το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε ο... "πρώην", Κριστιάνο Ρονάλντο, με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Κιούτσακ, Εβρά, Φέρντιναντ, Κ. Ρονάλντο, Άντερσον, Σαχά (79' Χάργκριβς), Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι (46' Τέβεζ), Ο 'Σέι, Φλέτσερ (46' Γκιγκς)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Χαντ, Πόλγκα, Ισμαΐλοφ (82' Φάρνερουντ), Πούροβιτς (82' Περεϊρίνια), Τονέλ, Μιγκέλ Βελόσο, Ζοάο Μουτίνιο, Ρομανιόλι (68' Βούκσεβιτς), Λιέντσον, Άμπελ.

Παρκολουθήστε τα γκολ από το Ντιναμό Κιέβου-Ρόμα



Δείτε τα γκολ από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σπόρτινγκ Λισσαβώνας











































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ