ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Νέβες: "Η Σαουδική Αραβία είναι σαν το PlayStation, μπορούμε να διαλέγουμε τους παίκτες που μας αρέσουν"

Νέβες: "Η Σαουδική Αραβία είναι σαν το PlayStation, μπορούμε να διαλέγουμε τους παίκτες που μας αρέσουν"
PRINT SCREEN

Ο Ρούμπεν Νέβες όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του να αφήσει την Ευρώπη και να μετακομίσει στην Ασία για χάρη της Αλ Χιλάλ αλλά θεωρεί πως η Σαουδική Αραβία μπορεί εντός μίας διετίας να γίνει ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα στον κόσμο.

Έχοντας μία γεμάτη εξαετία στην Premier League με την Γουλβς ο Ρούμπεν Νέβες "φώναζε" το περασμένο καλοκαίρι πως είχε έρθει η ώρα για μία μεγάλη για εκείνον μεταγραφή, με τα περισσότερα τοπ κλαμπ στο Νησί να ορέγονται την απόκτησή του.

Τελικά έμειναν όλοι τους... νηστικοί, μιας που η Σαουδική Αραβία έκανε ολομέτωπη επίθεση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη για να αρπάξει τους σημαντικότερους θησαυρούς της και στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας έκανε δικό της και τον 26χρονο Πορτογάλο αμυντικό μέσο, που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Χιλάλ.

Το deal μεταξύ των δύο συλλόγων έβαλε 55 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των λυκών και ο Νέβες υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 18.200.000 ευρώ, με τον 26χρονο μέσο να δηλώνει λίγους μήνες αργότερα πως αισθάνεται κάτι παραπάνω από δικαιωμένος για την επιλογή του.

"Εάν υπάρχει χρόνος για να ξαναπαίξω κάποια στιγμή στην Ευρώπη; Χωρίς αμφιβολία. Το ότι παίζω εδώ δεν με κάνει να νιώθω διαφορετικός σε σύγκριση με τους συναδέλφους μου που αγωνίζονται στην Ευρώπη", τόνισε στην "O Jogo" ο Νέβες, για να συνεχίσει στο ίδιο ύφος:

"Είμαι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Είμαι σε καλό δρόμο για να μπορέσω, κάποια ημέρα, να επιστρέψω στην Ευρώπη και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πρόθεση να γυρίσω σύντομα.

Ακολουθώντας αυτό το δρόμο, εντός διετίας η Σαουδική Αραβία μπορεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Δεν υπάρχει μυστικό, απλά η ποιότητα των παικτών που έρχονται είναι πολύ υψηλή".

Σύμφωνα μάλιστα με τον Πορτογάλο διεθνή αμυντικό μέσο, πιο πιθανό είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να πέσει το επίπεδο σε άλλα πρωταθλήματα παρά να επιστρέψει στην... ανωνυμία που ήταν τόσα χρόνια η Saudi League:

"Εάν κάθε ομάδα επενδύει σε ξένους παίκτες αυτού του επιπέδου, αυτό κάνει το πρωτάθλημα να μοιάζει με PlayStation, όπου μπορούμε να επιλέγουμε τους παίκτες που μας αρέσουν.

Πιστεύω πως μέσα σε δύο με τρία χρόνια θα είμαι εδώ και ποιος ξέρει, ίσως ακόμη περισσότερα".

TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ