ΕΥΡΩΠΗ

Νέο βραχυκύκλωμα της Μέταλιστ σε κλειστή άμυνα

Νέο βραχυκύκλωμα της Μέταλιστ σε κλειστή άμυνα
INTIME SPORTS

"Τα παιδιά δεν επανήλθαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό", τόνισε ο Μίρον Μάρκεβιτς μετά το 1-1 με την Μέταλουργκ. Πρόβλημα ξανά για τη Μέταλιστ οι κλειστές άμυνες. Οι αλλαγές στην 11αδα και το σχόλιό του Σέρβου κόουτς για τον επαναληπτικό.

Το όνειρο του τίτλου απομακρύνθηκε για την Μέταλιστ μετά την γκέλα στην έδρα της Μέταλουργκ (1-1) ενώ παράλληλα χάθηκε έδαφος και για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού παρέμεινε 3η με 51 βαθμούς, την ώρα που Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου έφταναν του 55 και 58 βαθμούς αντίστοιχα.

Μάλιστα μετά την ισόπαλη αναμέτρηση με την Μέταλουργκ, ο προπονητής της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς έριξε το φταίξιμο στον ...Ολυμπιακό.

"Φαίνεται ότι τα παιδιά δεν επανήλθαν μετά την ήττα απο τον Ολυμπιακό. Γι αυτό και το αποτέλεσμα με την Μέταλουργκ είναι λογικό. Παράλληλα δείχνουμε και σημάδια κόπωσης", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέρβος κόουτς.

Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή στο Καραϊσκάκης υπογραμμίζοντας: "Τώρα έχουμε τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, όπου θα πάμε εκεί για να πάρουμε την νίκη".

Οι αλλαγές στην 11αδα

Σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης κόντρα στους "ερυθρόλευκους", ο Μάρκεβιτς παρέταξε την ομάδα κόντρα στην Μέταλουργκ με 5 αλλαγές.

Στο τέρμα επέλεξε τον Ντισλιένκοβιτς αντί του Γκοριαϊνοβ, στην άμυνα τον Πσενίχνικ αντί του Φινίνιο, στη μεσαία γραμμή τους Τόρες και Βαλιάεβ αντί των Μπλάνκο και Εντμάρ και στην επίθεση τον Ντέβιτς αντί του Κριστάλδο.

Αναλυτικά έπαιξαν οι: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Γκεγκέ, Πσενίχνικ, Τόρες (Μπλάνκο 65'), Σόσα (Μάρλος 75'), Κλέιτον, Βαλιάεβ, Τάισον, Ντέβιτς (Μπερεζόβτσουκ 90+2')

Η Μέταλουργκ προηγήθηκε στο 36' με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Μορόζιουκ για να απαντήσει η Μέταλιστ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντέβιτς. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για τη νίκη αλλά τους σταμάτησε δύο φορές ο γκολκίπερ Μπαντούρα.

Το νέο βραχυκύκλωμα

Αυτό που φάνηκε για άλλη μία φορά στο χθεσινό ματς είναι πως αν δεν βρει η Μέταλιστ ανοιχτούς χώρους δεν μπορεί να δημιουργήσει πολλές φάσεις και να απειλήσει τον αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές του Μίρον Μάρκεβιτς είναι φανερό ότι μπλοκάρουν απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Με την ουραγό Ομπολον πριν μία εβδομάδα νίκησαν στο 95', απέναντι στον Ολυμπιακό δεν σκόραραν ενώ χθες άφησαν δύο πολύτιμος βαθμούς στο Ντόνετσκ έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες και μόλις ένα γκολ.

Όλα τα παραπάνω είναι οδηγός για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς αν δεν αφήσει χώρους στους φαντεζί λατινοαμερικάνους της Μέταλιστ στο Καραϊσκάκης πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα χάσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ