ΝΕΪΜΑΡ

Νεϊμάρ: Οικιακή βοηθός τον καταγγέλλει για αδήλωτη εργασία και ζητά τεράστια αποζημίωση

Ο Νεϊμάρ στην προπόνηση με την εθνική Βραζιλίας
Ο Νεϊμάρ στην προπόνηση με την εθνική Βραζιλίας © 2023 BRUNA PRADO / AP IMAGES

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη για τον Νεϊμάρ, καθώς έγινε καταγγελία εις βάρος του από οικιακή βοηθό ότι δεν δήλωνε την εργασία της. Μάλιστα η εργαζόμενη δούλευε 60 ώρες την εβδομάδα (επτά μέρες την εβδομάδα)

Η γαλλική Le Parisien αποκαλύπτει ότι μια Βραζιλιάνα μητέρα τεσσάρων παιδιών που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Νεϊμάρ στο Παρίσι, ζητά τεράστια αποζημίωση ύψους 368 χιλιάδων ευρώ.

Ο λόγος είναι ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ δε δήλωνε την εργασία της και αυτή προσέφυγε στο δικαστήριο αξιώνοντας αυτή την αποζημίωση. Η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός δούλευε από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022, επτά μέρες την εβδομάδα και στο σύνολο 60 ώρες (20 περισσότερες δηλαδή από το κλασικό ωράριο ενός οικιακού εργαζόμενου).

Παράλληλα αναγκάστηκε να δουλέψει μέχρι και δύο εβδομάδες πριν από τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, ενώ δεν επέστρεψε ποτέ στην εργασία της. Με τη μη δήλωση εργασίας της η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν λάμβανε μισθολογίο (πληρωνόταν σε μετρητά), δεν λάμβανε άδειες μετ' αποδοχών (και άδειες γενικότερα), ενώ δεν είχε ιατρική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης της.

TAGS ΝΕΪΜΑΡ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ