THE SPORTS ECONOMIST

Νέα θετικά γερμανικά reports για τον Κούτσια

Ο Γιώργος Κούτσιας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γερμανία σε ματς των προκριματικών του Euro U19
Ο Γιώργος Κούτσιας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γερμανία σε ματς των προκριματικών του Euro U19 INTIME

Η παρουσία του Γιώργου Κούτσια στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής U19 στον προκριματικό όμιλο του Euro κόντρα στην Γερμανία ενθουσίασε τους απεσταλμένους των Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ. Ο Νο2 του scouting των "πουλαριών" ήρθε στη Ναύπακτο για χάρη του φορ του ΠΑΟΚ, θέμα απόφασης συλλόγων πλέον αν θα επισημοποιηθεί το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον.

Δεν ήταν επιτυχημένη η πρόσφατη παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στον προκριματικό όμιλο του U19 Euro 2022. Ήττα από την, πρώτη και απόλυτη του γκρουπ Ρωσία στην πρεμιέρα, σοκαριστική ισοπαλία (0-0) με τα Νησιά Φερόε και ισοπαλία, 1-1, στην αυλαία με την Γερμανία την περασμένη Τρίτη.

Αυτή ήταν και η καλύτερη εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι άξιζαν τη νίκη που θα τους έστελνε, ως δεύτερους, στην επόμενη φάση, το αριθμητικό μειονέκτημα όμως από το 54' (παρότι με 10 παίκτες η "γαλανόλευκη" κατάφερε να ισοφαρίσει στο 62’) εν τέλει στοίχισε.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, εύλογα, είχε "κυκλωθεί" από αρκετούς scouts. Κυρίως λόγω της παρουσίας της Γερμανίας. Απεσταλμένοι τεσσάρων γερμανικών ομάδων βρέθηκαν στη Ναύπακτο (και δύο ιταλικών, της Σασσουόλο και της Σαμπντόρια): Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ, Χέρτα και Αουγκσμπουργκ.

Δεν ήρθαν όλοι έχοντας βλέμματα και προσοχή στους Έλληνες διεθνείς. Όλοι όμως έφυγαν με εξαιρετικά reports για τον σκόρερ της Εθνικής και τον κορυφαίο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Γιώργο Κούτσια. Συγκεκριμένα πάντως για τον φορ του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση οι εκπρόσωποι της Γκλάντμπαχ και της Ντόρτμουντ.

Ενδεικτικό του σοβαρού ενδιαφέροντος το γεγονός ότι αυτός των "πουλαριών" είναι το Νο2 στην ιεραρχία του scouting department του συλλόγου (και αυτός που είχε δώσει το… προτελευταίο "πράσινο" φως για να γίνει κίνηση αγορά για τον Παναγιώτη Ρέτσο το καλοκαίρι που τελικά πλειοδότησε η Λεβερκούζεν), ο οποίος και παρακολουθεί τον 17χρονο επιθετικό από την περυσινή καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Τα όσα είδε την περασμένη Τρίτη επικύρωσαν την άκρως θετική γνώμη που υπάρχει για τον Κούτσια στον γερμανικό σύλλογο. Το ίδιο όντως ισχύει και για τον scout της Ντόρτμουντ. Σε επίπεδο scouting, ειδικά εκ μέρους της Γκλάντμπαχ, ό,τι ήταν να γίνει… έγινε. Πλέον, η δυναμική των κινήσεων περνάει σε επίπεδο αποφάσεων.

Θέμα οικονομικό, εφόσον προκύψει απόφαση για κίνηση αγοράς, δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει και αποτελεί ζητούμενο τόσο για Γκλάντμπαχ όσο και Ντόρτμουντ - και που τελικά θα κρίνει και το αν τελικά προχωρήσουν σε επόμενο επίπεδο το αδιαμφισβήτητο και σοβαρό ενδιαφέρον τους - είναι το πλάνο αξιοποίησης του Κούτσια.

Ο Έλληνας επιθετικός λογίζεται ως στέλεχος της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Δεν αγωνίζεται ούτε στον ΠΑΟΚ Β', οπότε δεν μπορεί και να κριθεί σε σειρά αγώνων και "ανδρικό" ανταγωνισμό ώστε να αξιολογηθεί όχι η δυναμική του, αλλά η άμεση προοπτική του σε πλαίσιο πλέον Bundesliga.

Αυτό πάντως που καταληκτικά υπογραμμίζεται, είναι πως στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε απλώς για συνηθισμένες επικοινωνιακές υπερβολές (ή και αβάσιμες ακόμη αναφορές), αλλά για απόλυτα σοβαρό, τεκμηριωμένο ενδιαφέρον τόσο από την Γκλάντμπαχ όσο και την Ντόρτμουντ.

Το πως (και αν) εξελιχθεί αυτό, θα διαπιστωθεί άμεσα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ