ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέος κύκλος απολογιών μετά το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ

Αιχμηρά αντικείμενα έξω από την Opap Arena
Αιχμηρά αντικείμενα έξω από την Opap Arena INTIME SPORTS

Τα καινούργια ευρήματα της ΕΛΑΣ ανοίγουν το δρόμο για νέες κινήσεις από την δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την ανάκριση, όπως μεραδίδει το NEWS24/7.

Σε συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ τον Αύγουστο, καθώς στη δικογραφία προστέθηκαν νέα στοιχεία. Ανάμεσά τους και η Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, στην οποία έχει αναφερθεί το NEWS 24/7.

Τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν αρχίσει να διαβιβάζουν στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μελετών, έτσι ήδη στο φάκελο της δικογραφίας έχουν προστεθεί τηλεφωνικές συνομιλίες και άλλα στοιχεία. Βάση αυτών μάλιστα, έχει κληθεί για να καταθέσει ως μάρτυρας άτομο το όνομα του οποίου αναφέρεται σε συνομιλία εμπλεκομένων. Έχουν καταγράφει τα εξής:

Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ…Αυτοί που πήγανε τώρα, οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πάει να πει να πιεστούνε οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστηγς να παραδοθεί και να καθαρίσει και τους εκατό.

(…)

Κατηγορούμενος : Ναι κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

Το γενετικό υλικό

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2023, σε δύο μαχαίρια που βρίσκονται μεταξύ των κατασχεθέντων πειστηρίων εντοπίστηκε και γενετικό υλικό του Μιχ. Κατσούρη. Παράλληλα, από την ίδια έκθεση προκύπτει η ταυτοποίηση γενετικού υλικού δεκάδων εκ των 105 προφυλακισθέντων κατηγορούμενων σε διάφορα αντικείμενα, όπως ξύλινα στειλιάρια, καδρόνια γάντια, καπέλα και άλλα.

Να σημειωθεί ότι κατάθεση αστυνομικού χρεώνει το μαχαίρι στο οποίο εντοπίστηκε DNA τόσο του Μιχ. Κατσούρη όσο και ακόμη ενός πρόσωπο αγνώστου ακόμη προς την ανάκριση, σε έναν κατηγορούμενο Κροατικής υπηκοότητας. Γενετικό υλικού του αλλοδαπού χούλιγκαν πάντως δεν φέρεται να εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο μαχαίρι.

Μάλιστα, απολογούμενος ο 23χρονος Κροάτης έχει αρνηθεί ότι ανήκει το μαχαίρι. Όπως έχει υποστήριξε στην ανακρίτρια, «Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε και είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι». Πρόσθεσε ότι όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί, παραδόθηκε χωρίς αντίδραση, εξηγώ όντας ότι «όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ».

Πηγή: NEWS24/7

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ