NBA

NBA: Ο Τάιρον Λου έχασε επτά μέλη της οικογένειάς του από τον Δεκέμβριο και δεν πήγε ούτε σε μια κηδεία

NBA: Ο Τάιρον Λου έχασε επτά μέλη της οικογένειάς του από τον Δεκέμβριο και δεν πήγε ούτε σε μια κηδεία
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Τις απαιτήσεις της δουλειάς ενός προπονητή περιέγραψε ο Τάιρον Λου των Κλίπερς χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό βίωμά του για να εξηγήσει ότι "πρέπει να δίνεις πίσω στο παιχνίδι αυτό που σου δίνει".

Ο Τάιρον Λου κουμαντάρει ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο καράβι. Οι Λος Άντζελες Κλίπερς, με Λέοναρντ και Τζορτζ στη σύνθεσή τους, έχουν φτιαχτεί για να διεκδικήσουν τον τίτλο στο NBA και ο 45χρονος κόουτς δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις φιλοδοξίες οργανισμού, ιδιοκτησίας και φιλάθλων παλεύοντας από μέρα σε μένα ν' ανταποκρίνεται.

Αυτή τη στιγμή και λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου η ομάδα του είναι πέμπτη στη Δύση me rek;or 40-36, ταλαιπωρημένοι από την κατά διαστήματα απουσία των δύο μεγάλων αστέρων τους. Ο Λου μάχεται να διαχειριστεί την περίπλοκη αυτή κατάσταση για να έρθει μελλοντικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναγκαστικά και υπό αυτές τις συνθήκες τον εαυτό του τον αφήνει πίσω. Το ομολόγησε ένα από τα πρόσφατα επεισόδια του Podcast "The Pivot" που τον είχε καλεσμένο. Κάνοντας την αναδρομή της πορείας του στο επαγγελματικό μπάσκετ, μίλησε για τις θυσίες που έχει απαιτηθεί να κάνει, πηγαίνοντας πολλές κόντρα στο μέσα του.

"Σέβομαι το παιχνίδι πάρα πολύ. Για μένα πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι και να μην το κοροϊδεύεις. Πρέπει να δώσεις πίσω στο παιχνίδι αυτό που σου δίνει.

Από τον Δεκέμβριο έχασα επτά μέλη της οικογένειά μου στο Μέξικο (Μιζούρι). Την ίδια ώρα όμως είχαμε χάσει έξι παιχνίδια στη σειρά και δεν μπορούσα ν' αφήσω την ομάδα μου και να φύγω. Ξέρω ότι οφείλω να είμαι εκεί για την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολες στιγμές, διότι η οικογένειά μου με ήθελε εκεί.

Χάθηκαν επτά μέλη της οικογένειας από τον Δεκέμβριο και δεν έχω πάει σε μία κηδεία, διότι χάσαμε πέντε διαδοχικά παιχνίδια. Θα μπορούσα να πάρω τον εύκολο δρόμο και να πω ότι πηγαίνω σπίτι για μια εβδομάδα. Ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να το κάνω αυτό", τόνισε χαρακτηριστικά στο απόσπασμα που κράτησαν τα περισσότερα αμερικανικά Μέσα.

Όλο το podcast με καλεσμένο τον Τάιρον Λου

TAGS NBA ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ