ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League: Ιστορική νίκη για Γιβραλτάρ, έκανε το 3Χ3 η Γεωργία

Bosnia's Ermin Bicakcic, right, challenges Gibraltar's Joseph Chipolina, center, during their World Cup Group H qualifying soccer match at the Bilino Polje Stadium in Zenica, on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Amel Emric)
Bosnia's Ermin Bicakcic, right, challenges Gibraltar's Joseph Chipolina, center, during their World Cup Group H qualifying soccer match at the Bilino Polje Stadium in Zenica, on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Amel Emric) AP

Το Γιβραλτάρ έγραψε ιστορία, καθώς σημείωσε την πρώτη νίκη του σε επίσημο ματς, επικρατώντας της Αρμενίας με 0-1 εκτός έδρας. Μεγάλο διπλό για Τσεχία, έκανε το 3Χ3 η Γεωργία.

Την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε το Γιβραλτάρ. Για τον τέταρτο όμιλο της League D, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία του σε επίσημο ματς (έχει νίκη με τη Λετονία σε φιλικό), επικρατώντας 0-1 στο Ερεβάν της Αρμενίας. Το γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Τσιπολίνα στο 50ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Μάλιστα, έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που κερδίζει στην 3η αγωνιστική του Nations League, καθώς δεν τα κατάφεραν στα δικά τους παιχνίδια η Αγγλία (0-0 με Κροατία), η Σκοτία (έχασε 2-1 από το Ισραήλ), η Ουαλία (έχασε 1-4 από την Ισπανία) και η Βόρεια Ιρλανδία (έχασε 1-0 από την Αυστρία).

Για τον πρώτο όμιλο της League D, η Γεωργία πάει... τρένο. Αυτή την φορά επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Ανδόρας στην Τιφλίδα, με τον Βάκο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας δυο γκολ για την ομάδα του στο 33ο και στο 85ο λεπτό, ενώ στο 95' ο Κανκάβα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Γεωργία έκανε το 3Χ3 και πλέον η πρώτη θέση είναι δική της υπόθεση στο γκρουπ.

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Τσεχία μέσα στην Σλοβακία για τον πρώτο όμιλο στη League B. Οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν 1-2 και έκαναν σεφτέ στους βαθμούς. Ο Κρμέντσικ στο 52' άνοιξε το σκορ, ο Χάμσικ ισοφάρισε δέκα λεπτά μετά και ο Σικ στο 76' χάρισε το τρίποντο στην Τσεχία, σε ένα γκρουπ που αγωνίζονται τρεις ομάδες. Στο άλλο ματς του ομίλου, Λετονία και Καζακστάν έμειναν στο 1-1.

Τέλος, με τέρμα του Σέλνες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Νορβηγία νίκησε 1-0 την Σλοβενία και έφτασε τους έξι βαθμούς στο τρίτο όμιλο της League C, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν δίχως πόντο. Στη φάση του γκολ, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ταρίκ Ελιουνούσι, η μπάλα ωστόσο κατέληξε στον σκόρερ, ο οποίος με εξαιρετικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι βαθμολογίες:

League B: Group 1

1. Ουκρανία 6 (3-1)

2. Τσεχία 3 (3-3)

3. Σλοβακία 0 (1-3)

League C: Group 3

1. Βουλγαρία 6 (3-1) δυο αγώνες

2. Νορβηγία 6 (3-1)

3. Κύπρος 3 (2-3) δυο αγώνες

4. Σλοβενία 0 (2-5)

League D: Group 4

1. ΠΓΔΜ (6 (4-0)

2. Λιχτενστάιν 3 (3-2)

3. Αρμενία 3 (2-4)

4. Γιβραλτάρ 3 (1-4)

League D: Group 1

1. Γεωργία 9 (6-0)

2. Καζακστάν 2 (2-4)

3. Λετονία 2 (1-2)

4. Ανδόρα 2 (1-4)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούντα, Νέμετς, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Λομπότκα.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Καντεράμπεκ, Τσελούστκα, Γκεμπρεσελάσιε, Μπράμπετς, Ζμρχάλ, Ντότσκαλ, Κρμέντσικ, Σούτσεκ, Βίντρα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρσταϊν, Ελαμπντελαουί, Ρόστεντ, Χόβλαντ, Αλεεσάμι, Γιόχανσεν, Σέλναες, Χένρικσεν, Ταρίκ Ελιονούσι, Κινγκ, Μοχάμεντ Ελιουνούσι.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Μπέλετς, Σκούμπιτς, Μεβλίγια, Κράιντς, Γιόκιτς, Τσρνγκόι, Κριν, Στούλατς, Ζάιτς, Σπόραρ και Μπέζιακ.

ΑΡΜΕΝΙΑ: Αϊραπετιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Μκογιάν, Χοβνανισιάν, Μαλακιάν, Γκριγκοριάν, Μπαρσεγκιάν, Μχιταριάν, Γκαζαριάν, Μοβσιγιάν.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Γκόλντγουιν, Σέρτζαντ, Ρόι Τσιπολίνα, Τζόζεφ Τσιπολίνα, Ιλιβέρο, Πονς, Μπάρντον, Χερνάντεζ, Κασιάρο, Κουμπς, Ουόκερ.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Σαβάλνιεκς, Ντούμπρα, Γιαγκοντίνσκις, Μακσιμένκο, Λουκιάνοβς, Ισάγεβς, Ρούγκινς, Καρασάουσκας, Ράκελς, Σάμπαλα.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Έριτς, Μπαϊσεμπέκοβ, Ποστνίκοβ, Μάλι, Σόμκο, Κούατ, Ζούκοβ, Ισλαμχάν, Ζαϊνουντίνοβ, Μουρταζάγεβ, Σχέτκιν.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λορία, Κακαμπάτζε, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ναβαλόβσκι, Κβεκβέσκρι, Κανκάβα, Βάκο, Χακβετάτζε, Κιτσιεσβίλι, Κατσαράβα.

ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμες, Ρούμπιο, Λοβέρα, Λίμα, Σαν Νίκολας, Ροδρίγκες, Ρέμπες, Βάλες, Σέρβος, Βιέιρα, Μαρτίνες Αλέχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ