NATIONS LEAGUE

Nations League: Ο Κέιν έδωσε βαθμό στην Αγγλία μέσα στο Μόναχο, πέρασε πρώτη η Ιταλία

Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γερμανία για τη League A του Nations League 2022-2023 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τρίτη 7 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Αγγλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γερμανία για τη League A του Nations League 2022-2023 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 © 2022 MARKUS ULMER/ASSOCIATED PRESS

Το πέναλτι του Χάρι Κέιν έδωσε στην Αγγλία την ισοπαλία 1-1 μέσα στο Μόναχο απέναντι στην Αγγλία για τον 3ο όμιλο της League A στο Nations League. Η Ιταλία νίκησε την Ουγγαρία και πέρασε πρώτη.

Η Γερμανία ετοιμαζόταν για... εκδίκηση ύστερα από τον αποκλεισμό της στο Euro 2020 από τη φάση των 16 κόντρα στην Αγγλία, όμως ο Χάρι Κέιν είχε διαφορετική άποψη. Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε ξανά, όπως τον περασμένο Ιούνιο και έδωσε στα "τρία λιοντάρια" το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στο Μόναχο για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου στη League A του Nations League.

Ο αγώνας είχε μεγάλη αγωνία, αν και όχι πολύ καλό ρυθμό. Οι τραυματισμοί των Κάλβιν Φίλιπς (αντικαταστάθηκε στο 14' από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ) και Ραχίμ Στέρλινγκ (συνέχισε) εμπόδισαν τους παίκτες να βρουν τα πατήματά τους, ωστόσο ένα γκολ του Γιόνας Χόφμαν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, αν ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ δεν ήταν οφσάιντ.

Στο 2ο ημίχρονο ο αγώνας ήταν καλύτερος και οι δύο τερματοφύλακες άρχισαν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο. Τα καλά σουτ των Άγγλων οδήγησαν τον Μάνουελ Νόιερ σε ορισμένες δύσκολες επεμβάσεις, ενώ και ο Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε αποκρούσεις που είχαν τη σημασία τους για την έκβαση του αγώνα.

Μπορεί να μην τα κατάφερε (και ίσως λανθασμένα) στο γκολ του Χόφμαν στο 50ό λεπτό από διαγώνια θέση, όμως στη συνέχεια κράτησε απαραβίαστη την εστία του και προσέφερε πλατφόρμα στους συμπαίκτες του για να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Κάποια καλά σουτ του Κέιν, του Μέισον Μάουντ και του Στέρλινγκ βρήκαν αντίπαλο τον Νόιερ, όμως στο 88' ο επιθετικός της Τότεναμ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντάβιντ Ράουμ (σε μία φάση που έμοιαζε εκτεθειμένος και χρειάστηκε να κληθεί από τον VAR ο διαιτητής για να διαπιστώσει αν υπάρχει όντως ανατροπή) και σημείωσε το 50ό τέρμα του με το εθνόσημο, μένοντας μόνος στη 2η θέση, πάνω από τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Η Ιταλία είναι η πρωτοπόρος στη βαθμολογία, αφού αποκαθήλωσε την προηγούμενη επικεφαλής, Ουγγαρία, χάρη στο 2-1 στην Τσεζένα. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε ξανά μία ενδεκάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, με τον 18χρονο Γουίλι Γκνοντό να ανταμείβεται για την ασίστ στο ντεμπούτο του με μια θέση στην κορυφή της επίθεσης. Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν ανώτερη στο 1ο ημίχρονο και βρήκε δύο όμορφα γκολ με τους Νικολό Μπαρέλα και Λορέντζο Πελεγκρίνι.

Στο 2ο ημίχρονο η πίεσή της σχεδόν σε όλο το μήκος του αγωνιστικού χώρου συνεχίστηκε, όμως το μεγάλο πρόβλημά της ήταν η αστοχία. Παραλίγο να το πληρώσει αφού σε μία ανύπτοπτη φάση στο 61', ο Τζιανλούκα Μαντσίνι επιχείρησε να διώξει μία σέντρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι αλλαγές στα επόμενα λεπτά βοήθησαν ώστε η Ιταλία να κρατήσει άνετα τη νίκη και να πατήσει στην κορυφή.

Η πορεία ανόδου της Τουρκίας από τη League C συνεχίζεται. Ύστερα από την άνετη επικράτηση επί των Νησιών Φερόε, πήρε ακόμα μια εύκολη νίκη, με 6-0 επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους. Ο Ντογουκάν Σινίκ στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα σημείωσε δύο γκολ πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα και ο Σερντάρ Ντορσούν στο 2ο μέρος διεύρυνε το προβάδισμα με δύο δικά του γκολ. Οι παίκτες του Στέφαν Κουντς είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ (ένα δοκάρι είχαν και οι Λιθουανοί), βρήκαν άλλα δύο με τους Γιουνούς Ακγκίν και Χαλίλ Ντερβίσογλου (που είχε τις ασίστ στα γκολ του Σινίκ) και τελικά πήραν τους τρεις βαθμούς που τους κρατούν στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο 3ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στο 3ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο της League C

Η βαθμολογία στο 1ο όμιλο της League C

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ