NATIONS LEAGUE

Nations League: Δύο γκολ ο Ρονάλντο στο θρίαμβο της Πορτογαλίας, η Τσεχία του Βατσλίκ σταμάτησε την Ισπανία

Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ελβετία για τη φάση των ομίλων του Nations League 2022-2023 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ελβετία για τη φάση των ομίλων του Nations League 2022-2023 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 © 2022 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο γκολ οδήγησε την Πορτογαλία σε θρίαμβο επί της Ελβετίας για τη League A του Nations League. Η Ισπανία ισοφάρισε στο τέλος την Τσεχία του Τόμας Βατσλίκ.

Η Πορτογαλία ήταν η μεγάλη νικήτρια της 2ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League A στο Nations League, αφού με ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο επιβλήθηκε με 4-0 της Ελβετίας και πήρε την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση.

Πρωταγωνιστής της νίκης ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και άφησε πίσω του πέντε σερί παιχνίδια χωρίς τέρμα (από τον Οκτώβριο και το χατ τρικ κόντρα στο Λουξεμβούργο). Η αρχή έγινε πάντως από τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο 15' και μέσα σε τρία λεπτά, μεταξύ 36' και 39', ο αρχισκόρερ των Ιβήρων έφτασε τα 117 γκολ με το εθνόσημο. Ο Ντιόγκο Ζότα είχε μία μεγάλη ευκαιρία και ο Πέπε ένα δοκάρι σε ένα 1ο ημίχρονο όπου η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ήταν ωσεί παρούσα.

Στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι ισορρόπησε, όμως οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι. Ο Ζοάο Κανσέλο χρίστηκε κι αυτός σκόρερ, ενώ ο Ρονάλντο είχε μια καλή στιγμή για χατ τρικ στο 82', όταν αρχικά έστησε την μπάλα στη βούλα του πέναλτι, αλλά η απόφαση άλλαξε με παρέμβαση VAR και εκτέλεσε φάουλ που απέκρουσε ο Γκρέγκορ Κόμπελ.

Στην Πράγα, η πρωτοπόρος του ομίλου Τσεχία υποδέχθηκε την Ισπανία και απέσπασε 2-2 σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες. Μόλις στο 4ο λεπτό έδειξε τα δόντια της στη "φούρια ρόχα" με το γκολ του Γιάκουμπ Πέσεκ μόλις στο 4ο λεπτό. Η Ισπανία ήταν ανώτερη όμως και έχασε αρκετές ευκαιρίες, με τον Τόμας Βατσλίκ να αποκρούει όσες είχαν κατεύθυνση στην εστία του. Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους δεν τα κατάφερε απέναντι στον Γκάβι, που σε ηλικία 17 ετών και 304 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ των Ισπανών.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους, όπως προκύπτει από τα δύο δοκάρια που είχαν στη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, ακόμα κι όταν ο Γιαν Κούχτα στο 66' έκανε το 2-1, οι παίκτες του Τζούλεν Λοπετέγκι δεν τα παράτησαν. Ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε την επίθεσή του και έριξε στη μάχη τους Φεράν Τόρες, Μάρκο Ασένσιο και Άλβαρο Μοράτα, όμως τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από έναν αμυντικό, τον Ίνιγο Μαρτίνεθ στο 90ό λεπτό.

Στο σκανδιναβικό ντέρμπι του 4ου ομίλου της League B, η Νορβηγία πήρε για πρώτη φορά νίκη (2-1) επί της Σουηδίας από το 2005, με αναπόφευκτο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάλαντ. Ο νέος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε δύο γκολ στην Στοκχόλμη και έφτασε τα 18 σε 19 διεθνείς συμμετοχές. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Άντονι Ελάνγκα στις καθυστερήσεις.

Η Νορβηγία έκανε το 2/2 έπειτα από τη νίκη κι επί της Σερβίας και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι "πλάβι" όμως ξέσπασαν με 4-1 κόντρα στη Σλοβενία στο άλλο ντέρμπι του ομίλου, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Οι Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λούκα Γιόβιτς και Νεμάνια Ράντονιτς έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ντράγκαν Στόικοβιτς, με τους Σλοβένους (για τους οποίους αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Γιασμίν Κούρτιτς) να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 30' με τον Πέταρ Στογιάνοβιτς.

Η Γεωργία σημείωσε μία από τις πιο ευρείες νίκες της ιστορίας της ύστερα από το 5-2 επί της Βουλγαρίας μέσα στο Ράζγκραντ για τον 4ο όμιλο της League C και μάλιστα έχασαν πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Γουιλί Σανιόλ έφτασε τις έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (και μία ισοπαλία), ενώ οι Βούλγαροι έχουν τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο 4ο όμιλο της League C

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League C

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League D

* Η Εσθονία είχε ρεπό

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League D

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ