CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Ρεάλ 2-3: Μεγάλο διπλό για τη Βασίλισσα στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν το 3-2 επί της Νάπολι
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν το 3-2 επί της Νάπολι AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Η Ρεάλ με τον Μπέλιγχαμ να έχει ασίστ και γκολ αλλά τον Βαλβέρδε να είναι αυτός που με έναν κεραυνό εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα με τη βοήθεια του Μερέτ στα δίχτυα της Νάπολι έφτασε σε ένα σημαντικό διπλό και παραμένει μόνη πρώτη στον όμιλο έχοντας κάνει το δύο στα δύο.

Η Ρεάλ πήρε το ντέρμπι του τρίτου ομίλου κόντρα στη Νάπολι στην Ιταλία επικρατώντας με 3-2 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα".

Οι Ισπανοί είχαν και πάλι σε μεγάλη μέρα τον Μπέλιγχαμ ο οποίος είχε ασίστ και γκολ αλλά χρειάστηκαν ένα τυχερό και πολύ δυνατό σουτ του Βαλβέρδε και τη βοήθεια του Μερέτ για να πάει η μπάλα στα δίχτυα της Νάπολι, να κάνει το 3-2 και να πανηγυρίσει μια σημαντική επικράτηση.

Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι έκανε έτσι το δύο στα δύο στον όμιλο και παραμένει μόνη πρώτη με έξι βαθμούς. Το ματς είχε πέντε γκολ, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη καθώς καμία δεν έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία.

Η Νάπολι ήταν αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ στο 19' με τον Έστιγκαρντ όταν οι δύο στόπερ των Ιταλών έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Ρεάλ. Σε κόρνερ από τα αριστέρα ο Νατάν πήρε την κεφαλιά αυτή χτύπησε στο δοκάρι για να έρθει ο Έστιγκαρντ και με δεύτερη κεφαλιά να γράψει το 1-0.

Ανατροπή σε επτά λεπτά η Ρεάλ

Η Ρεάλ έκανε την ανατροπή σε επτά λεπτά. Αρχικά στο 27' ο Μπέλιγχαμ έκλεψε τη μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος από δύσκολη γωνία ισοφάρισε για τους Ισπανούς.

Στο 34' ο Μπέλιγχαμ ζήτησε και πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε κάτα μέτωπο επίθεση, μπήκε στην περιοχή της Νάπολι, άλλαξε πόδι και με το δεξί νίκησε τον Μερέτ για να γράψει το 2-1 για τη Βασίλισσα.

Ισοφάρισε η Νάπολι, βρήκε γκολ νίκης η Ρεάλ

Στο 51' η Νάπολι κέρδισε πέναλτι μέσω VAR σε προσπάθεια του Όσιμεν και χέρι του Νάτσο. Ο Ζιελίνσκι και όχι ένας εκ των Κβαρατσχέλια ή Όσιμεν ανέλαβε την εσχάτη των ποινών με τον Πολωνό να νικάει τον Κέπα και να ισοφαρίζει για τους Ιταλούς σε 2-2 στο 54'.

Τρία λεπτά αργότερα η Νάπολι είχε σε ένα λεπτό δύο τελικές για να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά ο Κβαρατσχέλια έκανε το σουτ εκτός περιοχής στην εξωτερική πλευρά της εστίας ενώ στο ίδιο λεπτό ο Γεωργιανός έδωσε στον Ζιελίνσκι που έκανε το δυνατό σουτ με τον Κέπα να διώχνει τη μπάλα σωτήρια.

Η Ρεάλ πήρε ξανά προβάδισμα στο 78'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς η μπάλα έφτασε στον Βαλβέρδε ο οποίος έκανε ένα αρκετά δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε έναν παίκτη της Νάπολι, στο χέρι του Μερέτ στην προσπάθεια του να διώξει, στο δοκάρι της Νάπολι και εν συνεχεία στην πλάτη του Μερέτ για καταλήξει στα δίχτυα.

  • ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Λορέντζο, Έστιγκαρντ, Νατάν, Ολιβέρα (88' Σιμεόνε), Ανγκίσα (88' Ρουί), Λομπότκα (88' Καγιούστ), Ζιελίνσκι (75' Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (70' Ελμάς), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια.
  • ΡΕΑΛ: Κέπα, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά (64' Μεντί), Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Κρόος (65' Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (75' Χοσελού), Βινίσιους (84' Θεμπάγιος).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο

  • Ουνιόν - Μπράγκα 2-3 (30', 37' Μπέκερ / 41' Νιακατέ, 51' Μπρούμα, 90+4' Κάστρο)
  • Νάπολι - Ρεάλ 2-3 (19' Έστιγκαρντ, 54' Ζιελίνσκι/27' Βινίσιους, 34' Μπέλιχγαμ, 78' Μερέτ αυτ).

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Ρεάλ - Ουνιόν 1-0 (90+4' Μπέλιγχαμ)
  • Μπράγκα - Νάπολι 1-2 (84' Μπρούμα / 45+1' Ντι Λορέντζο, 88' αυτ. Νιακατέ)
  • 24/10 22:00 Μπράγκα - Ρεάλ
  • 24/10 22:00 Ουνιόν - Νάπολι
  • 08/11 19:45 Νάπολι - Ουνιόν
  • 08/11 22:00 Ρεάλ - Μπράγκα
  • 29/11 22:00 Ρεάλ - Νάπολι
  • 29/11 22:00 Μπράγκα - Ουνιόν
  • 12/12 22:00 Νάπολι - Μπράγκα
  • 12/12 22:00 Ουνιόν - Ρεάλ


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ