ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Οι Ντι Λορέντσο και Γκολίνι έκαναν αναπάρασταση της ιστορικής κουτουλιάς του Ζιντάν στον Ματεράτσι

Νάπολι: Οι Ντι Λορέντσο και Γκολίνι έκαναν αναπάρασταση της ιστορικής κουτουλιάς του Ζιντάν στον Ματεράτσι
PRINT SCREEN

Η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι συνιστά ένα από τα διασημότερα σκηνικά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με δύο παίκτες της Νάπολι να κάνουν αναπαράσταση 17 χρόνια μετά, στο ίδιο ακριβώς γήπεδο.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 έμεινε για πάντα χαραγμένος στη μνήμη του φίλαθλου κοινού αφού πέρα από την κατάκτηση του τίτλου από την Ιταλία, απέναντι στην Γαλλία, που κρίθηκε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, σημαδεύτηκε και από ένα γεγονός που πήρε μυθικές διαστάσεις.

Αυτό ήταν η κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι που προκάλεσε την αποβολή του Γάλλου "μαέστρου" από το χορτάρι με απευθείας κόκκινη, στο τελευταίο ματς της καριέρας του, με τον Ιταλό στόπερ να καταφέρνει να τον εκνευρίσει με το trash talk και τον "Ζιζού" να αδυνατεί να ελέγξει τα νεύρα του και να πέφτει στην παγίδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι φίλοι της σκουάντρα ατζούρα έχουν ευχάριστες θύμησες από αυτό το ματς αφού το χτύπημα του Ζιντάν στον Ματεράτσι βοήθησε την ομάδα τους να οδηγηθεί στα πέναλτι και να πάρει το τρόπαιο, με το αποτύπωμα της πολυσυζητημένης αυτής φάσης να είναι ισχυρό ακόμη και σήμερα.

Μία τρανή απόδειξη έρχεται 17 χρόνια μετά, με την Νάπολι να αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης την Ουνιόν στο Βερολίνο για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και δύο ποδοσφαιριστές των παρτενοπέι να πατούν στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου της γερμανικής πρωτεύουσας και να... μεταμορφώνονται σε Ζιντάν και Ματεράτσι.

A photo taken 09 July 2006 shows French midfielder Zinedine Zidane (L) gesturing after head-butting Italian defender Marco Materazzi during the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin?s Olympic Stadium.  AFP PHOTO  JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)
A photo taken 09 July 2006 shows French midfielder Zinedine Zidane (L) gesturing after head-butting Italian defender Marco Materazzi during the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin?s Olympic Stadium. AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Κοινώς, θέλοντας να αστειευτούν, έκαναν αναπαράσταση του σκηνικού κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έκανε η πρωταθλήτρια Ιταλίας στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τον αρχηγό Ντι Λορέντσο να ρίχνει κουτουλιά στον τερματοφύλακα Γκολίνι και το εν λόγω video να κάνει το γύρο του κόσμου μέσω της δύναμης του διαδικτύου.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ