ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις κατέληξε σε δύο υποψηφίους για τη θέση του Σπαλέτι στον πάγκο

Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις κατέληξε σε δύο υποψηφίους για τη θέση του Σπαλέτι στον πάγκο
@2023 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η λίστα του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για τον διάδοχο του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι περιλαμβάνει πλέον μόνο δύο ονόματα, με έναν εκ των Πάουλο Σόουζα και Κριστόφ Γκαλτιέ να αναμένεται να πάρει το χρίσμα.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είχε αποκαλύψει στις αρχές της περασμένης εβδομάδας πως βρισκόταν στα χέρια του λίστα με 20 υποψήφιους προπονητές και λίγες ημέρες αργότερα παραδέχτηκε πως η λίστα μεγάλωσε και έφτασε στα... 40 ονόματα, ωστόσο όλα δείχνουν πλέον ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του διαδόχου του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sportmediaset", η μάχη για την παραλαβή της σκυτάλης από τον Σπαλέτι θυμίζει πλέον κούρσα για δύο, με τον Πάουλο Σόουζα της Σαλερνιτάνα και τον Κριστόφ Γκαλτιέ της Παρί να είναι οι δύο προπονητές μεταξύ των οποίων καλείται να επιλέξει ο ισχυρός άνδρας των παρτενοπέι και τον Γάλλο να έχει το προβάδισμα.

Η ιταλική ιστοσελίδα ανέλυσε μάλιστα διεξοδικά την κατάσταση όσον αφορά και στους δύο υποψηφίους. Όσον αφορά στον Σόουζα, έχει ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της Νάπολι και έχει συμφωνήσει να μετακομίσει στο "Ντιέγκο Μαραντόνα", με το μπαλάκι να είναι πλεον στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας.

Καλύπτει τη ρήτρα και κάνει δικό της τον Σόουζα

Και αυτό γιατί μετά από την εξασφάλιση της παραμονής της Σαλερνιτάνα ανανεώθηκε αυτόματα το συμβόλαιο του Πορτογάλου με την γκρανάτα, με την Νάπολι να μπορεί ωστόσο να τον κάνει δικό της αρκεί να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Η "Gazzetta dello Sport" αναφέρει πως η ρήτρα μπορεί να καλυφθεί με ένα ποσό ύψους 1.3500.000 ευρώ, με την Sportmediaset να υπογραμμίζει πως αν επιτευχθεί το deal, ο Σόουζα θα υπογράψει για 1+1 χρόνο και θα έχει ετήσιες αποδοχές ύψους 2.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και μπόνους.

Ο Γκαλτιέ έχει την προτιμήση του Ντε Λαουρέντις

Όλα δείχνουν πάντως ότι ο Σόουζα αποτελεί αυτή τη στιγμή εναλλακτική λύση για την Νάπολι, που έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση του Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο Γάλλος πήρε το πρωτάθλημα στην πατρίδα του με την Παρί όμως μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, με τα ΜΜΕ στην Γαλλία να αναφέρουν πως ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι στην pole position για να τον διαδεχτεί.

Πού έχει κολλήσει το όλο θέμα; Στην αποζημίωση που θα χρειαστεί να δώσει η Παρί για να "σπάσει" το συμβόλαιο μαζί του, που είναι ένα ποσό 5-6 εκατομμυρίων ευρώ. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να αναλάβει την Νάπολι ο Γκαλτιέ, κάνοντας παράλληλα ένα σκόντο σε σύγκριση με τα 5.000.000 ευρώ που ήταν το κασέ του στους Παριζιάνους.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ