ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Ο Σπαλέτι "ψήφισε" τον προπονητή της Φιορεντίνα για διάδοχό του στον πάγκο

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επανέλαβε με δηλώσεις του ότι επιθυμεί να μείνει για έναν χρόνο μακριά από τους πάγκους μετά από τη διετή παρουσία του στην Νάπολι, ενώ τάχθηκε υπέρ της λύσης του Βιντσέντσο Ιταλιάνο ως διαδόχου του στους παρτενοπέι.

Η Νάπολι έγραψε ιστορία τη φετινή σεζόν κατακτώντας την Serie A για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια και πέρα από την απίστευτη συμβολή του επιθετικού διδύμου Όσιμεν - Κβαρατσχέλια, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο για την επιτυχία της ανήκει στον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Το άσχημο για τους φίλους των παρτενοπέι είναι πως αυτή η εξαιρετική συνεργασία δεν θα συνεχιστεί μιας που ο Σπαλέτι θέλησε να αποχωρήσει από το σύλλογο και να μείνει για έναν χρόνο μακριά από τους πάγκους (έπαιξαν ρόλο και αρκετές διαφωνίες που είχε με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις στο κομμάτι του σχεδιασμού της νέας σεζόν), με τον έμπειρο προπονητή να μην σταματάει όμως να στάζει μέλι για την ομάδα του ιταλικού νότου.

"Με τον λαό της Νάπολης γεννήθηκε ένας ανεξίτηλος δεσμός που θα κρατήσει για πάντα. Όπως είπα σε συνέντευξη Τύπου, αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να μπορείς να του αφιερώσεις το χρόνο σου και εγώ αφιέρωσα όλο το χρόνο μου στην Νάπολι", τόνισε με σημερινές δηλώσεις του ο Σπαλέτι, για να δώσει κατόπιν ψήφο εμπιστοσύνης στον ομόλογό του της Φιορεντίνα ως διαδόχου του:

"Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο θα μπορούσε να ήταν ο κατάλληλος για την Νάπολι έχει την επιθυμία να τα δίνει όλα για την ομάδα του. Το είδαμε αυτό και στους τελικούς, παρότι η Φιορεντίνα έχασε και τους δύο.

Ο τελικός κρίνεται από στιγμές αλλά για να φτάσει κάποιος εκεί, σημαίνει ότι δούλεψε καλά. Πάντως ο Ντε Λαουρέντις έχει δείξει πως ξέρει να επιλέγει εξαιρετικούς προπονητές".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ