ΙΤΑΛΙΑ

Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις έκανε άνοιγμα προς την European Super League

Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Napoli president Aurelio De Laurentis leaves the 'Lega calcio' headquarter after a meeting , in Milan, Italy, Monday, May 7, 2012. Juventus completed the recovery from its darkest period following the 2006 matchfixing scandal as it claimed its first Serie A title in nine years Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της European Super League έφερε στο προσκήνιο τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον πρόεδρο της Νάπολι να εμφανίζεται -σύμφωνα με τα ιταλικά ρεπορτάζ- θετικός στο να συμμετάσχει σε αυτήν.

Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν βγει μαζικά, ο ένας μετά από τον άλλο, και έχουν εκφράσει την πλήρη διαφωνία τους με την ιδέα δημιουργίας της European Super League, μετά από την απόφαση που βγήκε από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιτρέπει πλέον μονοπώλιο σε UEFA και FIFA.

Ωστόσο, παρά τα αμέτρητα "όχι" που εισπράττει από ομάδες η ESL, υπάρχουν και κάποιες που δείχνουν διατεθειμένες να δουν με καλό μάτι το νέο φορεά και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, με την Νάπολι να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Ansa", η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκάλεσε την ικανοποίηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον πρόεδρο και ισχυρό άνδρα των παρτενοπέι να εμφανίζεται διατεθειμένος να μπει σε συζητήσεις με άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να δημιουργήσουν μαζί το νέο πρότζεκτ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Νάπολι έχει δηλώσει στο παρελθόν πως είναι υπέρ μιας Super League ως εναλλακτική διοργάνωση με αξιοκρατικά κριτήρια, με τους παρτενοπέι να αποκλείονται αρχικά από το γκρουπ των ομάδων που συνέθεταν τον σκληρό πυρήνα του νέου φορέα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ