SERIE A

Νάπολι - Μπολόνια 3-0: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή με τριάρα για τους παρτενοπέι

Ο Λορέντζο Ινσίνιε με τη φανέλα της Νάπολι
Ο Λορέντζο Ινσίνιε με τη φανέλα της Νάπολι © 2019 KERSTIN JOENSSON / AP IMAGES

Η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Μπολόνια και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 28 βαθμούς όσους και η Μίλαν. Κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του Σπαλέτι ο Λορέντσο Ινσίνιε, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Η Νάπολι υποδέχθηκε την Μπολόνια στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" για την 10η αγωνιστική της Serie A με 3-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Ινσίνιε.

Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν καταιγιστικοί και στα δύο ημίχρονα και έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το προβάδισμα για τους παρτενοπέι το έδωσε στο 18' ο Φαμπιάν Ρουίζ, έπειτα από ασίστ του Ελμάς.

Στο 39' ο Ινσίνιε κέρδισε πέναλτι το οποίο κέρδισε χάρη στην παρέμβαση του VAR, με τον Γκάρι Μεδέλ να υποπίπτει στην παράβαση και να δέχεται κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ρυθμό και παρέμειναν σε θέση ισχύος. Στο 61' ο Οσιμέν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Εμπαγιέ, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση, χωρίς να χρειαστεί τη "συμβολή" του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε εκ νέου ο Ιταλός φορ, ο οποίος ευστόχησε ξανά.

Η Μπολόνια προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, δίχως αποτέλεσμα με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Η Νάπολι έπιασε ξανά κορυφή, με συγκάτοικο τη Μίλαν και παραμένει αήττητη στη Serie A, έχοντας εννιά νίκες και μόλις μια ισοπαλία, στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Ρόμα. Ο Μανωλάς έμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι στον πάγκο, με τον Σπαλέτι να χρησιμοποιεί τον Ραχμάνι και τον Κουλιμπαλί στο κέντρο της άμυνας μέχρι το τέλος.

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι (87' Γκουλάμ), Ανγκίζα (75' Ντεμ), Ρουίζ, Λοθάνο (66' Πολιτάνο), Ελμάς (75' Μέρτενς), Ινσίνιε (65' Ζιελίνσκι), Οσιμέν

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Ντε Σιλβέστρι, Μεδέλ, Τεάτ, Εμπαγιέ (62' Όλσεν), Σβάνμπεργκ, Ντομίνγκεζ (75' Μπινκς), Χάικι (81' Ντάικς), Ορσολίνι, Βινιάτο (75' Σανσόν), Μπάροου (81' Φαν Χόιντονγκ)


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Σπέτσια - Τζένοα 1-1

Βενέτσια - Σαλερνιτάνα 1-2

Μίλαν - Τορίνο 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:


TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ