ΙΤΑΛΙΑ

Νάπολι και Φιορεντίνα απειλούν με αποχώρηση από το Σούπερ Καπ αν γίνει στη Σαουδική Αραβία

Οι παίκτες της Ίντερ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ
Οι παίκτες της Ίντερ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ © 2023 AETOSWIRE / AP IMAGES

Η Νάπολι κι η Φιορεντίνα απειλούν να αποχωρήσουν από το ιταλικό Σούπερ Καπ αν αυτό γίνει στη Σαουδική Αραβία, όπως έχει προκαθοριστεί.

Την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ Ιταλίας στη Σαουδική Αραβία εξέφρασαν οι πρόεδροι της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρεντις, και της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport.

Αμφότερες οι ομάδες απειλούν να εγκαταλείψουν τη διοργάνωση αν αυτή διεξαχθεί στο Ριάντ και ζητούν να γίνει στην Ιταλία για λόγους ασφάλειας, αλλά και γιατί έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η φάση των "16" στα Κύπελλα Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι από τη φετινή σεζόν έχει αλλάξει ριζικά η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιείται σε μορφή Final Four στα πρότυπα του ισπανικού μοντέλου.

Οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι η πρωταθλήτρια (Νάπολι), ο δεύτερος της βαθμολογίας (Λάτσιο) και οι δύο φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας (Ίντερ και Φιορεντίνα). Τα ζευγάρια θα προκύπτουν μετά από κλήρωση, οι ημιτελικοί θα είναι μονοί και θα διεξάγονται μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός στις 25 του ίδιου μήνα.

Τι θα γίνει αν αποσυρθούν τελικά

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες κάνουν πράξη τις απειλές τους και τελικά αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση, θα τις αντικαταστήσουν δύο ομάδες που τερμάτισαν πίσω από αυτές βαθμολογία, δηλαδή η Μίλαν κι η Αταλάντα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ