LIGUE 1

Ναντ - Παρί 3-1: Τα Καναρίνια κατέστρεψαν την επιστροφή της τριάδας φωτιά

Οι παίκτες της Ναντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρί για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Ναντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρί για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα της Παρί για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, όμως η Ναντ εξαφάνισε το χαμόγελό τους, επικρατώντας με 3-1 στο "Μποζουάρ" για τη Ligue 1.

Η Παρί προερχόταν απ' το θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ, αλλά απέναντί της βρήκε μία ομάδα που δεν τη φοβήθηκε τόσο και δικαιώθηκε. Η Ναντ προηγήθηκε με τρία γκολ στο 1ο ημίχρονο και τελικά επικράτησε με 3-1 στο "Μποζούαρ", δίνοντας ένα καλό μάθημα στους πρωτοπόρους της Ligue 1 στην 25η αγωνιστική.

Μόλις στο 4ο λεπτό, μια αντεπίθεση κι ένα όμορφο 1-2 των Μόουζες Σάιμον με τον Ραντάλ Κολό Μουανί έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Δέκα λεπτά αργότερα, μια νέα αντεπίθεση βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των Παριζιάνων και ο Κεντέλ Μερλέν έκανε το 2-0.

Αυτή ήταν και η εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την μπάλα να βρίσκεται μονίμως στο γήπεδο των "καναρινιών", τα οποία ήταν πολύ επικίνδυνα όταν έβγαιναν στην αντεπίθεση και δη απέναντι στον αποψινό Τίλο Κέρερ. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, το χέρι του Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ οδήγησε στο πέναλτι με το οποίο ο Λουντοβίκ Μπλας έκανε το 3-0.

Οι Παριζιάνοι έχασαν κι αυτοί αρκετές ευκαιρίες, με τους Λιονέλ Μέσι (στην 800ή διασυλλογική εμφάνισή του), Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ που βρέθηκαν ξανά μαζί στη βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά απ' τον Νοέμβριο. Ο Αλμπάν Λαφόντ έκανε ορισμένες πολύ κομβικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, αλλά δεν τα κατάφερε στο 47', όταν ο Μέσι βρήκε με την 8η φετινή ασίστ του τον Νεϊμάρ για το 3-1.

Οι παίκτες του Αντουάν Κομπουαρέ κλείστηκαν ακόμη περισσότερο στο γήπεδό τους και ουσιαστικά έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή του τερματοφύλακά τους. Στο 59', ο Εμπαπέ ανατράπηκε ύστερα από επέλασή του στην αντίπαλη περιοχή, ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λαφόντ απέκρουσε και κράτησε το 3-1.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Εμπαπέ είχε ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, η είσοδος του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής φέτος, Μάουρο Ικάρντι, δεν έφερε αποτέλεσμα και η Παρί γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ