Το "Optimum 3" ήταν ο νικητής στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου

Το "Optimum 3" κατέκτησε την πρωτιά στο Ράλλυ Αιγαίου για δεύτερη σερί χρονιά, μετά από την 3η θέση στην παράκτια ιστιοδρομία.

Τα σκήπτρα του Αιγαίου διατήρησε το "Optimum 3". Το σκάφος των Π. Λιβά – Ν. Λάζου πρώτευσε στη γενική κατάταξη των ORC International και στο φετινό Ράλλυ Αιγαίου και κατέκτησε το δεύτερο σερί τρόπαιο.

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου, σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος, ολοκληρώθηκε με την παράκτια ιστιοδρομία της Σκύρου. Εκεί επικράτησε το "Vodafone – Code Zero" (Μ. Μπελέγρης).

Η παράκτια ιστιοδρομία στήθηκε σε έναν κλειστό όρμο και ήταν ένας ιδιαίτερα τεχνικός στίβος, με συνεχείς εναλλαγές στη διεύθυνση και την ένταση του ανέμου, που απαιτούσε συνεχή δουλειά από τα πληρώματα, αλλά και προσήλωση στη στρατηγική.

Η τελευταία ιστιοδρομία θα έκρινε και τον νικητή στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου και όλες οι ομάδες ήταν αγχωμένες. Έτσι υπήρξε ένταση στην εκκίνηση, όπως και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η διαδρομή ήταν τριγωνική, 10 ναυτικών μιλίων, που έγινε δύο φορές, με την ένταση να κυμαίνεται από 12 έως 20 κόμβους, από βόρειες διευθύνσεις.

"Είμαστε χαρούμενοι για τις δύο σερί νίκες. Κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Τα παιδιά του "Code Zero" με αγκάλιασαν και με έκαναν να αισθανθώ σαν να είμαι χρόνια μέλος του πληρώματος. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια του σκάφους για την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή τους στον αγώνα", δήλωσε ο πρωταθλητής των "49er", Στέλιος Σωτηρίου που αγωνίστηκε με το "Vodafone – Code Zero".

 Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με την Τελετή Απονομής, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Τα αποτελέσματα της παράκτιας ιστιοδρομίας

ORC International

1ο) "Code Zero – Vodafone"

2ο) "Fairy Tale" (Αριστοτέλης Χατζησταματίου)

3ο) "Optimum 3"

ORC Club

1o) "Venceremos – D. Koronakis S.A" (Φίλιππος Κωνσταντινίδης)

2o) "Απήδαλος Ναυς – TATOI Club" (Παύλος Κούρκουλος)

3ο) "Alter Ego – Jack & Jenny" (Στ. Μπόνας, Αλ. Μπόνας)

Το "Optimum 3" πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στη συλλογή του καθώς πλασαρίστηκε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης στα ORC International.

"Καταφέραμε και κερδίσαμε παρά τις καιρικές δυσκολίες του Αιγαίου που μας προκάλεσαν υλικές ζημιές. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος με πολλές κλειστές πλεύσεις και όρτσα που καταπόνησαν πλήρωμα και σκάφος. Ο ανταγωνισμός ήταν δυνατός και πραγματοποιήθηκαν ωραίες κούρσες", τόνισε ο Νίκος Λάζος.

Στα ORC Club επικράτησε το σκάφος με τα περισσότερα ναυτικά μίλια σε Ράλλυ Αιγαίου, το "Water Gipsy". "Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Ταξιδέψαμε όμορφα στην ανοικτή θάλασσα και η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά. Μέσα από ομαδικό πνεύμα και με την καλή τακτική που επιλέξαμε καταφέραμε να κρατηθούμε ψηλά στις ιστιοδρομίες", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ και κυβερνήτης του "Water Gipsy", Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης

ORC International

1ο) "Optimum 3" με 7,25 βαθμούς

2ο) "Code Zero - Vodafone" με 10,75 βαθμούς

3ο) "iSail" (Χρήστος Καρύδης) με 13,50 βαθμούς

ORC Club

1o) "Water Gipsy" με 7 βαθμούς

2o) "Alter Ego – Jack & Jenny" με 11,25 βαθμούς

3o) "Απήδαλος Ναυς – TATOI Club" με 14,5 βαθμούς

Photo credits: Νίκος Αλευρομύτης / 54ο Ράλλυ Αιγαίου / ΠΟΙΑΘ

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24