ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

The Next Generation

The Next Generation

Η γερμανική αποκάλυψη στο 19ο Μουντιάλ έχει ονοματεπώνυμο: Τόμας Μίλερ. Πριν καν κλείσει τα 21 του χρόνια και με μόλις 2 διεθνείς συμμετοχές μέχρι τη Ν. Αφρική, πήρε από το χέρι την εθνική του και την οδήγησε στην τρίτη θέση του κόσμου στέλνοντας την μπάλα 5 φορές στα δίχτυα!

Η μέχρι τώρα πορεία του Μίλερ είναι συνυφασμένη με την Μπάγερν Μονάχου. Μόλις στα 10 του χρόνια πήρε μεταγραφή στον βαυαρικό σύλλογο όπου και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Την περίοδο 2008-09 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα φορώντας 4 φορές την φανέλα της στην Μπουντεσλίνγκα, χωρίς να μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα επακολουθούσε την επόμενη χρονιά.

Ο Φαν Γκάαλ ήρθε στην ομάδα, εμπιστεύτηκε τον Μίλερ και αυτός τον δικαίωσε απόλυτα! Τη σεζόν που μας πέρασε ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε και στα 34 ματς του πρωταθλήματος σκοράροντας 13 φορές.

Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις είχε 52 συμμετοχές με 19 γκολ βοηθώντας τα μέγιστα την Μπάγερν να φτάσει μια ανάσα από το τρεμπλ.

Όπως ήταν λογικό, οι εμφανίσεις του Μίλερ έπεισαν τον Λεβ να τον καλέσει στην Εθνική όπου έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Μάρτη περνώντας ως αλλαγή στο 66ο λεπτό του φιλικού κόντρα στην Αργεντινή.

Ο γεννημένος στις 13/9/1989 άσος της Μπάγερν, αγωνίστηκε σε ένα ακόμα φιλικό για να δει στη συνέχεια τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Πάντσερ να τον διαλέγει στην 23αδα του Μουντιάλ.

Η πορεία του από εκεί και πέρα είναι γνωστή και συνάμα εντυπωσιακή. Γκολ με το καλημέρα απέναντι στην Αυστραλία, δύο γκολ στο νοκ-άουτ με την Αγγλία και άλλο ένα στον προημιτελικό κόντρα στην Αργεντινή.

Οσοι δεν είχαν προσέξει τον Μίλερ όλη τη χρονιά με την Μπάγερν, τον έμαθαν για τα καλά στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Η απουσία μάλιστα στον ημιτελικό απέναντι στην Ισπανία, θεωρήθηκε καθοριστική για την επιθετική αφλογιστία της Γερμανίας που έφερε τον αποκλεισμό.

Ο Tόμας Μίλερ επανήλθε στην 11αδα στον χθεσινό μικρό τελικό και ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την τρίτη θέση σκοράροντας για 5η φορά στη διοργάνωση. Με αυτό το γκολ μάλιστα έφτασε στην 1η θέση μαζί με τον Φορλάν τους Βίγια και Σνάιντερ, με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίοι αν δεν σκοράρουν στον τελικό, ο Γερμανός θα παραμείνει στην κορυφή!

Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που πέρσι το καλοκαίρι έκανε προετοιμασία με την Μπάγερν έχοντας αγωνιστεί μόνο σε 4 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του!

Καθόλου άσχημα και για τους Γερμανούς φιλάθλους που μπορούν να πουν παραφράζοντας γνωστό σλόγκαν: "Ο Κλόζε φεύγει, ο Μίλερ έρχεται"

Γκολ από τη μαγική φετινή χρονιά του Μίλερ με την Μπάγερν



Το γκολ του Μίλερ στον μικρό τελικό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ