ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γουέμπ: "Νιώθω εξαντλημένος"

Γουέμπ: "Νιώθω εξαντλημένος"

Μπορεί για έναν διαιτητή να αποτελεί ύψιστη στιγμή στην καριέρα του να σφυρίξει έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, ωστόσο, τα συναισθήματα δεν είναι πάντα ευχάριστα. Το ψυχολογικό βάρος και η πίεση του αγώνα προκαλούν άγχος στους διαιτητές που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο Χάουαρντ Γουέμπ παραδέχτηκε ότι μετά το τέλος του τελικού Ολλανδία-Ισπανία, ένιωθε σωματικά και ψυχολογικά εξαντλημένος. Το ματς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον Άγγλο διαιτητή που έδειξε 14 κίτρινες αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον Χάιτινγκα.

" Ήταν οι δύο πιο δύσκολες ώρες της καριέρας μου. Νιώθω σωματικά και συναισθηματικά εξουθενωμένος. Η ΦΙΦΑ ήταν ιδιαίτερα προστατευτική απέναντι στους διαιτητές όχι μόνο στον τελικό αλλά καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης", τόνισε σε δηλώσεις του ο Γουέμπ.

Ο Άγγλος διαιτητής δεν θέλησε να αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια, παρότι αναγκάστηκε να δείξει τόσες πολλές κάρτες. Θα μπορούσε να αφήσει με εννιά παίκτες την Ολλανδία, σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ντε Γιονγκ πάνω στον Τσάμπι Αλόνσο

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στο Μουντιάλ από την πλευρά των διαιτητών, ωστόσο, τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να ζήσει με τα λάθη του και διέκρινε έλλειψη "fair play" από τις δύο ομάδες στον τελικό.

" Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα λάθη των διαιτητών και των παικτών. Δεν έχω πρόθεση να κρίνω τις επιδόσεις των διαιτητών. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είχαν δύσκολο ρόλο. Δεν βοηθήθηκαν σε αυτό τον τομέα. Ο τελικός δεν ήταν αυτός που περίμενα από πλευράς "fair play". Η ομάδα που έπαιξε καλύτερα κέρδισε και το κύπελλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ