Περίπου 5.000 φίλαθλοι παρέμειναν στη Ρωσία μετά το Μουντιάλ

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως 12.000 φίλαθλοι που πήγαν να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ παρέμειναν στη χώρα και αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους ανέρχεται στις 5.000.

Φαίνεται ότι πολλοί ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν τους αγώνες των Εθνικών ομάδων των χωρών τους για να μεταναστεύσουν στη Ρωσία. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με αυτά περίπου 12.000 από τους φιλάθλους που πήγαν το περασμένο καλοκαίρι στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο παρέμειναν εκεί.

 Οι περισσότεροι από όσους παρέμειναν παράνομα στη Ρωσία προέρχονται από τη Νιγηρία με τον αριθμό να φτάνει τις 2.000. Μετά τους ελέγχους που έγιναν το συγκεκριμένο νούμερο έπεσε στους 253, ενώ συνολικά 5.500 βρίσκονται ακόμα στη Ρωσία.

Τόσο οι Νιγηριανοί, όσο και οι υπόλοιποι που παραμένουν παράνομα στη χώρα εκμεταλλεύτηκαν την ειδική κάρτα φιλάθλου που εκδόθηκε για να διευκολύνει όσους ταξίδεψαν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ παρακάμπτοντας έτσι τη έκδοση βίζας.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS