Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η FIFA παλεύει για 48 ομάδες στο Κατάρ!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, υποστήριξε ότι η αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 μπορεί να εφαρμοστεί από το 2022 και τη διοργάνωση του Κατάρ.

Η FIFA έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Μπορεί, όμως, να γίνει και νωρίτερα;

Μπορεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Τζάνι Ινφαντίνο υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ 48 ομάδες από τη διοργάνωση του 2022. Από το επόμενο, δηλαδή, Παγκόσμιο Κύπελλο!

"Έχουμε αποφασίσει ν' αυξήσουμε από 32 σε 48 τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα υλοποιηθεί στη διοργάνωση του 2026. Εάν θα γίνει και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022; Ξέρετε ποιος είμαι. Είναι πιθανό. Είναι εφικτό να γίνει. Γιατί όχι; Είμαστε σε συζητήσεις με την οργανωτική επιτροπή στο Κατάρ", υποστήριξε ο Τζάνι Ινφαντίνο απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου 2022 κι ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου. Η FIFA μπορεί να προβεί σε αλλαγές, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προκριματική φάση για το επόμενο Μουντιάλ. Υπενθυμίζεται ότι από τη διοργάνωση του 1998, στα γήπεδα της Γαλλίας, η τελική φάση αποτελείται από 32 ομάδες.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.