ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ανάλυση: έτσι παίζουν οι 4 υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας

Ανάλυση: έτσι παίζουν οι 4 υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018 μία εκ των Ελβετίας, Ιταλίας, Κροατίας και Δανίας. Το Sport24.gr κάνει μία μίνι ανάλυση κάθε πιθανού αντιπάλου.

Οι όμιλοι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ολοκληρώθηκαν, η Ελλάδα τερμάτισε στην 2η θέση (πίσω απ'το Βέλγιο), δεν ήταν η χειρότερη 2η, έτσι θα διεκδικήσει θέση στα τελικά μέσω των μπαράζ.

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε είναι στους αδύναμους, εν όψει της κλήρωσης της 17ης Οκτωβρίου, έτσι οι πιθανοί αντίπαλοί τς είναι οι 4 ισχυροί: Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία. Το Sport24.gr κάνει μία μίνι ανάλυση κάθε πιθανού αντιπάλου...

Ελβετία

Ο Βόσνιος τεχνικός, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, οδήγησε την Ελβετία σε εξαιρετική πορεία στα προκριματικά, νίκησε 2-0 την Πορτογαλία στην πρεμιέρα και είχε μόνο νίκες μετά από 9 αγωνιστικές. Η Πορτογαλία όμως είχε άλλη απώλεια, στο φινάλε επικράτησε των Ελβετών και τους πήρε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία!

Δεν αλλάζει εύκολα 11άδα ο Πέτκοβιτς και αγωνίζεται με το κλασικότερο σύστημα της εποχής, το 4-5-1. Ο Γιαν Ζόμερ της Γκλάντμπαχ στο τέρμα, στόπερς οι Φάμπιαν Σερ (Ντεπορτίβο) και Ζοάν Τζουρού (Αντάλιασπορ), δεξί μπακ φυσικά ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ της Γιουβέντους και αριστερό ο Ρικάρντο Ροντρίγκεθ της Μίλαν.

Σίγουρος στο κέντρο είναι ο Γκρανίτ Τζάκα της Άρσεναλ, έχοντας δίπλα του Ρένο Φρόιλερ της Αταλάντα (ή τον Βαλόν Μπεχράμι της Ουντινέζε), ενώ μπροστά τους βρίσκεται σχεδόν πάντα ο Μπλερίμ Τζεμαϊλί της Montreal Impact. Στα άκρα ο Τζερντάν Σατσίρι της Στόουκ και ο Αντμίρ Μεχμέντι της Λεβερκούζεν, ενώ στράικερ είναι ο Χάρις Σεφέροβιτς της Μπενφίκα (ο αντικαταστάτης του Μήτρογλου). Ο Ντενί Ζακαριά της Γκλάντμπαχ (αμυντικό χαφ) και ο Μπριλ Εμπολό της Σάλκε (εξτρέμ/στράικερ) είναι 20 ετών, αποτελούν σημαντικές λύσεις και το μέλλον της Ελβετίας.

Πιθανή 11άδα: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Φρόιλερ, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί, Σατσίρι, Μεχμέντι, Σεφέροβιτς.

Switzerland's coach Vladimir Petkovic, right, gives instructions to Blerim Dzemaili, center, during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Switzerland at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Switzerland's coach Vladimir Petkovic, right, gives instructions to Blerim Dzemaili, center, during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Switzerland at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ιταλία

Αν η Ελλάδα κληρωθεί με την Ιταλία και την αποκλείσει, τότε θα καταστρέψει το φινάλε που είχε στο μυαλό του ο Τζανλουίτζι Μπουφόν για την καριέρα του. Ο πορτιέρε της Γιουβέντους έχει ανακοινώσει πως θα... κρεμάσει τα γάντια του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει βέβαια πρώτα η "σκουάντρα ατζούρα" προκριθεί στα τελικά.

Ο Τζανπιέρο Βεντούρα έπαιξε με 4 στην άμυνα στην Ισπανία και έφυγε με 3 γκολ στην πλάτη. Εκεί χάθηκε και η απευθείας πρόκριση, ενώ στα μπαράζ μάλλον δεν θα ρισκάρει. Αν το κάνει, τότε θα έχει στο κέντρο τους Ντε Ρόσι, Βεράτι και μπροστά τους στα άκρα τους Καντρέβα και Ινσίνιε. Αλλιώς, στο σύστημα με 3 στόπερς, θα είναι στο κέντρο και ο Παρόλο, με τον Καντρέβα να παίζει μπακ-χαφ (αριστερό πιθανότατα).

Ο Κόντι της Μίλαν τραυματίστηκε, έτσι πλέον παίξει δεξί μπακ (ή μπακ-χαφ) ο Ντάβιντε Τζαπακόστα της Τσέλσι, ενώ αριστερό μπακ (σε περίπτωση 4άδας) παίζει ο Σπινατσόλα ή ο Νταρμιάν (μπορούν φυσικά να παίξουν και μπακ-χαφ). Στην επίθεση πιθανότερο φαντάζει το δίδυμο Ιμόμπιλε-Μπελότι, όμως πάντα ο Έντερ είναι υποψήφιος.

Πιθανή 11άδα (5-3-2): Μπουφόν, Τζαπακόστα, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Βεράτι, Ιμόμπιλε, Μπελότι.

Italy's Marco Verratti runs with the ball away from Spain's Koke, left, during the World Cup Group G qualifying soccer match between Spain and Italy at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Saturday Sept. 1, 2017. (AP Photo/Paul White)
Italy's Marco Verratti runs with the ball away from Spain's Koke, left, during the World Cup Group G qualifying soccer match between Spain and Italy at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Saturday Sept. 1, 2017. (AP Photo/Paul White) AP

Κροατία

Μία ομάδα που έχει στο κέντρο της παίκτες βασικούς στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, τότε σίγουρα είναι ομάδα επιπέδου και εύκολος αντίπαλος για την Ελλάδα δεν θα είναι. Μόντριτς και Ράκιτιτς είναι απ'τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, ενώ στη Ρεάλ παίζει και ο Κόβατσιτς, αλλά δεν αναμένεται στα μπαράζ να έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του απ'το ματς με το ΑΠΟΕΛ για το Champions League.

Μαζί με τους Ράκιτιτς και Μόντριτς λοιπόν αναμένεται να παίξει στο κέντρο ο Μίλαν Μπάντελ της Φιορεντίνα, πιο κλασικό αμυντικό χαφ, απ'τους άλλους δύο, έτσι θα έχουν δυνατότητα για περισσότερη δημιουργία.

Εξτρέμ παίζει πάντα ο Πέρισιτς, συνήθως με τον συμπαίκτη του στην Ίντερ, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, αλλά ο τελευταίος είναι τραυματίας (ένα μήνα έξω) και στην κορυφή τον Μάριο Μάντζουκιτς της Γιουβέντους. Πιο κλασικός στράικερ είναι βέβαια ο Νίκολα Κάλινιτς της Μίλαν, κάτι που μπορεί να στείλει τον Μάντζουκιτς αριστερό εξτρέμ και δεξί να πάει ο Πέρισιτς. Αν ο Ζλάτκο Ντάλιτς (αντικατέστησε τον Τσάσιτς πρόσφατα στον πάγκο) βάλει δεξί εξτρέμ τον Κράμαριτς (έβαλε τα 2 γκολ της πρόκρισης στην Ουκρανία), τότε αριστερά θα είναι ο Πέρισιτς και κορυφή ο Μάντζουκιτς.

Το αδύναμο σημείο είναι η άμυνα, με τους Λόβρεν και Μάτεϊ Μίτροβιτς να είναι πλέον τα στόπερ και τον Βίντα και τον Βρσάλκο να δίνουν λύσεις στα άκρα. Το πιθανότερο σενάριο, τουλάχιστον για τη ρεβάνς στην Κροατία, θέλει αριστερό μπακ τον Πίβαριτς και δεξί τον Βρσάλκο (ο Βίντα είναι περισσότερο στόπερ).

Πιθανή 11άδα (4-5-1): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Μάτεϊ Μίτροβιτς, Λόβρεν, Πίβαριτς, Μπάντελ, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Croatia's players celebrate their victory during the World Cup Group I qualifying soccer match between Ukraine and Croatia at the Olympiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Monday, Oct. 9, 2017. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Croatia's players celebrate their victory during the World Cup Group I qualifying soccer match between Ukraine and Croatia at the Olympiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Monday, Oct. 9, 2017. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Δανία

Όπως και η Κροατία, η Δανία παίζει πάντα 4-5-1, με δύο στο κέντρο, μπροστά τους τον Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Αντρέας Κορνέλιους της Αταλάντα. Το δίδυμο στο κέντρο αποτελείται απ'τους Τόμας Ντιλέινι (Βέρντερ) και Γουίλιαμ Κβιστ (Κοπεγχάγη), δυναμικοί ποδοσφαιριστές που προσφέρουν... ασφάλεια στον Έρικσεν και ελευθερία κινήσεων (έβαλε 8 γκολ στα προκριματικά!).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Άγκε Χαρέιντε (Νορβηγός), δεν αλλάζει το κέντρο των Ντιλέινι, Κβιστ και Έρικσεν, αφήνοντας μάλιστα στον πάγκο τον Λάσε Σένε του Άγιαξ (τραυματίας από πέρσι ο Πιερ Χέιμπιεργκ της Σαουθάμπτον). Αν ο επιθετικός της Φέγενοορντ, Νίκολαϊ Γέργκενσεν, είναι υγιής, χρησιμοποιείται ως αριστερό εξτρέμ, αν όχι, παίζει ο Πιόνε Σίστο της Θέλτα, ενώ δεξιά παίζει ο Γιουσούφ Πόουλσεν της Λειψίας.

Στο τέρμα φυσικά ο Κάσπερ Σμάιχελ της Λέστερ, στόπερς οι Σίμον Κιερ (Σεβίλλη) και Αντρέας Μπιέλαντ (Μπρέντφορντ), δεξί μπακ ο Χένρικ Ντάλσγκααρντ (Μπρέντφορντ) και αριστερό ο Γενς Λάρσεν (Ουντινέζε). Οι καλές εμφανίσεις του Κρίστιαν Έρικσεν στο κέντρο της άμυνας της Τσέλσι ακόμη δεν του έχουν θέση βασικού στην εθνική, έτσι κάθεται στον πάγκο μαζί με τον Βέστεργκααρντ αποτελώντας εξαιρετικές λύσεις μαζί με παίκτες όπως οι Ντουρμίσι, Άνκερσεν, Βας, Σένε, Φίσερ, Μπέντνερ, Λεσλ και Ντόλμπεργκ.

Πιθανή 11άδα: Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μπιέλαντ, Γενς Λάρσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Γιουσούφ Πόουλσεν, Σίστο, Κορνέλιους.

Danish players celebrate after their World Cup Group E qualifying soccer match against Montenegro, at the City Stadium in Podorica, Montenegro, Thursday, Oct. 5, 2017. Denmark won 0-1.(AP Photo/Risto Bozovic)
Danish players celebrate after their World Cup Group E qualifying soccer match against Montenegro, at the City Stadium in Podorica, Montenegro, Thursday, Oct. 5, 2017. Denmark won 0-1.(AP Photo/Risto Bozovic) AP PHOTO/RISTO BOZOVIC

AP Photo/Luca Bruno

AP Photo/Armando Franca

AP Photo/Paul White

AP Photo/Efrem Lukatsky

AP Photo/Risto Bozovic

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ