CHAMPIONS LEAGUE

Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Οι Βέλγοι "χάλασαν" το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν © 2021 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη σε 1-1 με την Μπριζ, αφήνοντας δύο βαθμούς στο Βέλγιο στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, με τον Μινιολέ να "χαλάει" το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι. Ερέρα ο σκόρερ των Παριζιάνων στο 15', ισοφάρισε 12 λεπτά αργότερα ο Βανάκεν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αν και προηγήθηκε της Μπριζ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, οι Βέλγοι ισοφάρισαν σε 1-1, με σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι "χάλασαν" το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό σταρ να μην καταφέρνει να ανοίξει λογαριασμό για την Παρί, έχοντας μάλιστα ένα δοκάρι και ένα καλό σουτ.

Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν για πρώτη φορά με τη μαγική τριάδα τους. Ωστόσο, ούτε ο Νεϊμάρ, ούτε ο Εμπαπέ, αλλά ούτε ο Μέσι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Βέλγων ήταν ο Αντέρ Ερέρα, ο οποίος μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης σκόραρε για τέταρτη με τη φανέλα της Παρί. Έπειτα από τα δύο γκολ στο περασμένο ματς απέναντι στη Κλερμόν ο Ισπανός μετά από ασίστ του Κιλιάν Εμπαπέ έκανε με ωραίο γυριστό εντός της περιοχής το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Δεν κράτησε για πολύ βέβαια η χαρά της γαλλικής ομάδας. Οι Βέλγοι απάντησαν άμεσα, με τον Βάνακεν να ισοφαρίζει σε 1-1. λίγο αργότερα. Στο 27' οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Λανγκ έκανε τη σέντρα και ο Βάνακεν που βρισκόταν σε θέση βολής σούταρε για να φέρει το ματς στα ίσα.

Λίγο έλειψε ωστόσο, να πάρει ξανά το προβάδισμα η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τον Μέσι να πλασάρει στη γωνία του Μινιολέ στο 29', αλλά την μπάλα να μην του κάνει τη χάρη και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι, καθυστερώντας έτσι τον Αργεντινό από το να ανοίξει τον λογαριασμό του με τη νέα του ομάδα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι Βέλγοι συνέχιζαν τα πιέζουν την Παρί, έχοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές στο 48' και 49' με τους Λανγκ και Σόουα. Σημαντικές ευκαιρίες είχε και η ομάδα του Παρισιού, με τον Pulga μάλιστα να φτάνει για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ στο 70', αλλά τον Μινιολέ να του βάζει ξανά "φρένο". Ο Μέσι συνεργάστηκε άψογα με τον Νειμάρ, έκανε το σουτ, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε την μπάλα διατηρώντας το 1-1 στο ματς.

Στο 81' οι Παριζιάνοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή με τον Ικάρντι να είναι αφύλαχτος στο δεξί δοκάρι του Μιλιονέ και να επιχειρεί να στείλει την μπάλα με τακουνάκι στα δίχτυα, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα και την Μπριζ να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στην πανίσχυρη Παρί.

Μπριζ: Μινιολέ, Μάτα, Χέντρι, Σόκι, Σόουα (90+2' Μαουασά), Ριτς, Βάνακεν, Αλβάρεζ, Σόμπολ, Ντε Κελαρέ, Λανγκ

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ντιαλό (75' Μέντες), Βαϊνάλντουμ (46' Ντράξλερ), Παρέδες (46' Περέιρα), Ερέρα, Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (51' Ικάρντι)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η Βαθμολογία του 1ου ομίλου

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ