CONFERENCE LEAGUE

Μπριζ - Φιορεντίνα 1-1: Ο λυτρωτής Μπελτράν έστειλε τους Ιταλούς στον τελικό να περιμένουν Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα στην OPAP Arena

Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν την πρόκριση εις βάρος της Μπριζ για τον τελικό του Europa Conference League 2023-2024 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", Μπριζ | Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν την πρόκριση εις βάρος της Μπριζ για τον τελικό του Europa Conference League 2023-2024 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", Μπριζ | Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 © 2024/OMAR HAVANA/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ χάρη σε πέναλτι του Λούκας Μπελτράν στο τέλος και χάρη στο 3-2 της Ιταλίας προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Europa Conference League. Ολυμπιακός ή Άστον Βίλα ο αντίπαλος στην OPAP Arena.

Η Φιορεντίνα ξεπέρασε τον σκόπελο των δοκαριών και του Σιμόν Μινιολέ και χάρη στο πέναλτι του Λούκας Μπελτράν στο τέλος απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" κόντρα στην Μπριζ, με συνέπεια να προκριθεί στον τελικό του Europa Conference League.

Οι Ιταλοί βρέθηκαν πίσω από το γκολ του Μαξίμ ντε Κάιπερ στο 1ο μέρος, αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια, είχαν τρία δοκάρια, χαμένα τετ α τετ, μέχρι ο Μπελτράν να ισοφαρίσει στο 85' και να δώσει προβάδισμα στο συνλικό σκορ, ύστερα από το 3-2 στην Τοσκάνη.

Οι "βιόλα" προκρίνονται για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του θεσμού και στην OPAP Arena θα αντιμετωπίσουν στις 29 Μαΐου είτε τον Ολυμπιακό είτε την Άστον Βίλα.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αφού ήταν αυτοί που είχαν ανάγκη το γκολ. Η Φιορεντίνα αποδέχθηκε την κατάσταση, κράτησε πίσω τις γραμμές της και έδειξε διάθεση να περιοριστεί στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν κάποια φάση μέχρι το 20ό λεπτό, όταν ο Χανς Βάνακεν έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Μαξίμ ντε Κάιπερ πετάχθηκε κι άγγιξε την μπάλα κι αυτή συνέχισε την πορεία προς την εστία, με τον Πιέτρο Τερατσιάνο να ξεγελάται από τη φάση.

Οι Ιταλοί παραλίγο να απαντήσουν με τη σέντρα, αφού έχασαν διπλή ευκαιρία, πρώτα σε τετ α τετ του Νικολάς Γκονσάλες που απέκρουσε ο Σιμόν Μινιολέ και στη συνέχεια με το ριμπάουντ του Λούκας Μπελτράν που κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ.

Οι "βιόλα" ήταν πιο επικίνδυνοι στις ευκαιρίες τους, με τον Κριστιάν Κουαμέ να έχει δοκάρι λίγο αργότερα, ενώ και τους Μπελτράν, Αντρέα Μπελότι και Γκονσάλες να δοκιμάζουν τα πόδια τους, χωρίς επιτυχία.

Οι Ιταλοί κράτησαν το πόδι στο γκάζι και στο 2ο μέρος, με τους παίκτες του Νίκι Χάγεν να παραμένουν πίσω και να προσπαθούν να αμυνθούν με κάθε τρόπο. Τα κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις, όμως είχαν συμπαραστάτη το δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο απανωτές προσπάθειες στο δοκάρι, πρώτα με εκτέλεση φάουλ του Κριστιάν Μπιράγκι και στη συνέχεια με κεφαλιά του Κουαμέ, με την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη.

Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο είχε κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις του με τους Εμπαλά Ενζολά και Άλφρεντ Ντάνκαν, με τη Φιορεντίνα να έχει κλείσει την Μπριζ στο γήπεδό της.

Οι Βέλγοι είχαν να επιδείξουν μόνο το γκολ στο 1ο μέρος και απλά προσπαθούσαν να βγάλουν αναίμακτα το παιχνίδι, αλλά δεν το πέτυχαν.

Στο 85' ο Μπράντον Μέχελε χτύπησε στην περιοχή τον Ενζολά που πρόλαβε να του πάρει την μπάλα με το κεφάλι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μπελτράν εκτέλεσε εύστοχα και ο Σιμιόν Μινιολέ νικήθηκε για μία και μοναδική φορά, όμως αποδείχθηκε μοιραία.

Ο αγώνας μεταφέρθηκε στην αντίπερα όχθη του γηπέδου, όπου η Μπριζ πλησίασε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις, με κορυφαία όλων ένα σουτ του Βάνακεν, όμως ο Πιέτρο Τερατσιάνο έκανε εκπληκτική επέμβαση, κρατώντας το 1-1 και συνάμα την πρόκριση των "βιόλα" στον πέμπτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους.

  • ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι (86' Νούσα), Μέχελε, Ορντονιές, Σάμπε, Βέτλεσεν (70' Ζινκερνάγκελ), Βάνακεν, Ντε Κάιπερ, Σκόρας (86' Νίλσεν), Τιάγκο, Τζουτγκλά
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μπελτράν (90' Ρανιέρι), Αρτούρ (71' Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες, Μπελότι (71' Ενζολά), Κουαμέ

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4 (45+1' Γουότκινς, 52' Ντιαμπί / 17', 29', 56' πέν. Ελ Κααμπί, 67' Έσε)
  • Φιορεντίνα - Μπριζ 3-2 (5' Σοτίλ, 37' Μπελότι, 90+1' Ενζολά / 17' πέν. Βάνακεν, 63' Τιάγκο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπριζ - Φιορεντίνα 1-1 (20' Ντε Κάιπερ / 85' πέν. Μπελτράν)
  • 09/05 22:00 Ολυμπιακός - Άστον Βίλα

Το πρόγραμμα του τελικού (OPAP Arena)

  • 29/05 22:00 Άστον Βίλα - Ολυμπιακός - Φιορεντίνα
TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ