PREMIER LEAGUE

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Βραδιά εφιάλτης για τους κόκκινους διαβόλους του Ρονάλντο

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Βραδιά εφιάλτης για τους κόκκινους διαβόλους του Ρονάλντο
@2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μπρέντφορντ τιμώρησε όλα τα παιδικά λάθη που έκανε στην άμυνά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πρώτα 35 λεπτά και την ισοπέδωσε με το εκκωφαντικό 4-0 εντός έδρας, πανηγυρίζοντας μία ιστορική νίκη απέναντι στους κόκκινους διαβόλους.

Η Μπρέντφορντ έζησε το τέλειο όνειρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη! Η ομάδα του Τόμας Φρανκ ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την παραπαίουσα ομάδα του Έρικ τεν Χαχ, για να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό 4-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Premier League και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της απέναντι στους κόκκινους διαβόλους μετά από το μακρινό 1937.

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Βραδιά εφιάλτης για τους κόκκινους διαβόλους του Ρονάλντο
@2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Οι Ντασίλβα, Γένσεν, Μι και Εμπεουμό έγραψαν την ιστορία του πρώτου μέρους και ουσιαστικά του αγώνα, εκτελώντας τον -εκτός τόπου και χρόνου- Ντε Χέα αλλά και την προβληματική άμυνα της Γιουνάιτεντ, με τους κόκκινους διαβόλους (βασικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έμεινε μέχρι το φινάλε) να μένουν άσφαιροι μέχρι το φινάλε και να γνωρίζουν δεύτερη ήττα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε μία νίκη βάλσαμο στο Λονδίνο για να επουλώσει τις πληγές της μετά από το εντός έδρας κάζο στην πρεμιέρα (1-2 από την Μπράιτον) όμως αντ'αυτού, είδε περισσότερα φαντάσματα να την περικυκλώνουν. Μοναδική υπεύθυνη ήταν η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ, με τους παίκτες των κόκκινων διαβόλων να κάνουν ρεσιτάλ ολέθριων λαθών στην άμυνα και να τιμωρούνται σκληρά από τους αντιπάλους τους, που σκόραραν τέσσερις φορές στα πρώτα 35 λεπτά στις ισάριθμες τελικές προσπάθειες εντός εστίας που είχαν.

Η αρχή στο πάρτι των μελισσών έγινε στο 10ο λεπτό, με τον Ντασίλβα να κάνει συρτό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί και τον Ντε Χέα να δέχεται ένα από τα πιο "φθηνά" γκολ στην καριέρα του, αφού είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του και να καταλήγει στο βάθος της εστίας. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ισπανός υπέπεσε σε νέο τραγικό σφάλμα, αφού τροφοδότησε τον Έρικσεν μέσα στην περιοχή της ομάδας του και ο Δανός έχασε τη μπάλα από τον Γένσεν που τον πίεσε, με τον παίκτη των γηπεδούχων να γράφει ακολούθως το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Βραδιά εφιάλτης για τους κόκκινους διαβόλους του Ρονάλντο
@2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Ο κατήφορος των φιλοξενουμένων δεν είχε ωστόσο τέλος και με τη συμπλήρωση του ημιώρου δέχτηκαν και τρίτο γκολ, μέσα από στατική φάση. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Εμπεουμό και ο Μι νίκησε κατά κράτος τον Μαρτίνες μέσα στη μικρή περιοχή για το 3-0. Στο 35ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ξεδίπλωσαν υποδειγματικά αντεπίθεση αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετέφεραν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, με τον Εμπεουμό να βγαίνει τετ α τετ με τον Ντε Χέα για να τον νικήσει με ψύχραιμο πλασέ και να γράψει το 4-0 για τους γηπεδούχους.

Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον -αποσβολωμένο με όσα έβλεπε στο χορτάρι από τους υπνωτισμένους παίκτες του- Τεν Χαχ να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους αλλά την εικόνα να μην βελτιώνεται θεαματικά. Ναι μεν η Γιουνάιτεντ πήρε τη μπάλα στα πόδια της σε αυτό το διάστημα και είχε κάποιες καλές στιγμές (κυρίως με Ρονάλντο και Έρικσεν), ωστόσο ούτε το γκολ της τιμής δεν μπόρεσε να πετύχει απέναντι στην άριστα οργανωμένη και ψυχωμένη Μπρέντφορντ, που με τη σειρά της ανέβασε στροφές μετά το 80' και απείλησε σοβαρά τον Ντε Χέα και με πέμπτο γκολ.

ΜΠΡΕΝΦΟΡΝΤ: Ραγιά, Χίκεϊ (80' Ονιέκα), Μι, Γιάνσον, Νόργκααρντ (80' Σόρενσεν), Χένρι, Ράσμουσεν, Γένσεν (74' Μπαπτίστ), Ντασίλβα (62' Γιάνελτ), Εμπεουμό (73' Γουίσα), Τόνι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ντάλοτ, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες (46' Βαράν), Σο (46' Μαλάσια), Έρικσεν (87' Φαν Ντε Μπέεκ), Φρεντ (46' Μακτόμινεϊ), Φερνάντες, Σάντσο (60' Ελάνγκα), Ρονάλντο, Ράσφορντ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ