ΑΡΗΣ

Μπούργος: Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Αργεντινού με τον Άρη

Ο Χερμάν Μπούργος
Ο Χερμάν Μπούργος DAVID ALIAGA/MB MEDIA/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Χερμάν Μπούργος συμφώνησε με τον Άρη για 2,5 χρόνια, με ένα τεράστιο -για τα ελληνικά δεδομένα- συμβόλαιο, που τον καθιστά τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Super League Interwetten.

Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να ολοκληρωθεί η σπουδαία συμφωνία του Άρη με τον Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντινός τεχνικός ήρθε σε συμφωνία με τον ισχυρό άνδρα της "κίτρινης" ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη προκειμένου να διαδεχθεί τον Άκη Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάλιστα, προκειμένου να τον πείσει του προσέφερε ένα τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, ο 52χρονος πρώην βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε θα λάβει συνολικά για 2,5 χρόνια πάνω από 2.000.000 ευρώ μαζί με το τεχνικό επιτελείο του. Αυτό σημαίνει περίπου 800.000 ευρώ ετησίως, το οποίο τον καθιστά τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Super League Interwetten.

Περισσότερα χρήματα λαμβάνουν μόνο ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, οι οποίοι αμείβονται με πάνω από 1.500.000 ευρώ το χρόνο. Θυμίζουμε πως ο 52χρονος τεχνικός θα φέρει μαζί του δικό του γυμναστή, αναλυτή, καθώς και βοηθό.

Ο 52χρονος τεχνικός ήταν για σχεδόν μία δεκαετία ο στενότερος συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε τόσο στην Ατλέτικο όσο και στις Κατάνια και Ρασίνγκ Κλουμπ. Τον Αύγουστο του 2020 αποφάσισε να αποχωρήσει από τους "ροχιμπλάνκος" και να ακολουθήσει την καριέρα του πρώτου προπονητή.

Τον Μάρτιο του 2021 ανέλαβε τη Νιούελς Ολντ Μπόις, από την οποία αποχώρησε τέσσερις μήνες αργότερα, μετρώντας τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες σε 15 αναμετρήσεις. Από το περασμένο καλοκαίρι ήταν ελεύθερος και αναζητούσε τον επόμενο προπονητικό σταθμό της καριέρας του, τον οποίο και βρήκε στο "Κλ. Βικελίδης".

TAGS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ