ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπότος: "Είναι ο πιο διάσημος παίκτης στην Αφρική"

Μπότος: "Είναι ο πιο διάσημος παίκτης στην Αφρική"
Μπότος INTIME SPORTS

Ο μάνατζερ του Τρεζόρ Μπουτού τόνισε πως ο πελάτης του θα έρθει στον Ολυμπιακό με τη μορφή συνιδιοκτησίας ενώ μίλησε για το ενδιαφέρον των Άρσεναλ και Σέλτικ

Ο μάνατζερ του 24χρονου Κονγκολέζου επιθετικού υποστήριξε ότι οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι ο άσος της Μαζέμπε θα έρθει με τη μορφή συνιδιοκτησίας ενώ αναφορικά με το ενδιαφέρον των Άρσεναλ και Σέλτικ κατέστησε σαφώς πως δεν επήλθε συμφωνία καθώς υπήρχε πρόβλημα με την άδεια εργασίας για τον παίκτη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ιστορικό της υπόθεσης Μπούτου: "Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συμφωνία. Υπάρχει ένα επίσημο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Ο Τρεζόρ εδώ και 2 χρόνια έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό σε άλφα επίπεδο, όχι σε πολύ πολύ ζωντανό. Όπως και για τον Μπογκανί, που τότε για 2 εκατ. δολάρια δεν μας είχε πληρώσει η Αντερλεχτ και η Σαχτάρ.

Από τότε, ο Ολυμπιακός κοιτούσε και τον Τρεζόρ. Το τι εστί Τρεζόρ Μπούτου, όσοι ασχολούνται με το αφρικανικό ποδόσφαιρο και έχουν επικοινωνία με τον Αρσέν Βενγκέρ, και τον Κλοντ Λερουά, τον προπονητή της Εθνικής ομάδας του Κονγκό, μπορούν να μάθουν τα πάντα. Υπάρχει ένα ζεστό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και το βλέπουμε και μπορεί σε κάποια φάση να υλοποιηθεί, για να το πω έτσι".

Για το γεγονός ότι αν και 24 ετών, ο Μπούτου είναι ακόμα στην Αφρική: " Είναι ένας παίκτης πασίγνωστος στην ευρωπαϊκή αγορά με προτάσεις συγκεκριμένες κάθε χρόνο, είτε από ομάδες της Ευρώπης ή της Αγγλίας. Εκεί δεν έγινε η μεταγραφή στην Αρσεναλ για λόγους άδειας εργασίας.

Το Κονγκό είναι στο Νο 106 της FIFΑ και μετά το Νο 75 υπάρχουν κάποια ειδικά θέματα που πρέπει να περάσουν από επιτροπές. Υπάρχουν δύο άδειες στην Αγγλία, η άδεια εργασίας και η άδεια παραμονής, από διαφορετικά υπουργεία.



Ο Τρεζόρ κάθε χρόνο έχει προτάσεις. Είναι ο πιο διάσημος παίκτης στην Αφρική και ο πιο πλούσιος παίκτης σε χρήματα στην Αφρική. Είναι στην πιο πλούσια ομάδα της Αφρικής, πήγαμε και παίξαμε διηπειρωτικό τώρα. Είναι παίκτης που πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερες οι περιστάσεις για να φύγει να πάει σε άλλη χώρα.

Ηρθε η Γιουνγκ Μπόις πριν 5 μέρες με μετρητά για να γίνει η μεταγραφή και μας λέει ο Τρεζόρ δεν θέλω να πάω στην Ελβετία, είναι ωραία χώρα, αλλά άλλο κράτος, άλλο κλίμα. Είναι θέμα επιλογής, θέμα προσώπου.



Για μένα, είναι όπως η Σέλτικ. Ηρθε με συγκεκριμένη προσφορά και έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την άδεια εργασίας, όπως η Αρσεναλ. Αυτά έγιναν πριν 5 μέρες στο Διηπειρωτικό, στο Αμπου Ντάμπι".

Για το πόσο πιθανή είναι η αίσια έκβαση της μεταγραφής στον Ολυμπιακό: "Με τον Ολυμπιακό έχουμε άριστη επαφή και σχέση, είτε γίνονται τα deal είτε όχι. Ο Ολυμπιακός πληροί τις προδιαγραφές για να κάνουμε σωστή ανάπτυξη. Θα είναι συνιδιοκτήτης ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, είμαστε στα αρχικά στάδια, μπορεί να εξελιχθεί και να υλοποιηθεί".

Για το αν η απόκτηση του Λούα Λούα από τον Ολυμπιακό μετράει για τον Μπούτου: "Είναι συμπαίκτες στην Εθνική, είναι και καλοί φίλοι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ασχετα αν θα επιστρέψει ο Λούα Λούα, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Γνωρίζονται πάρα πολύ καλά από την Εθνική".

Για το αν θα υπάρξουν σύντομα οι εξελίξεις: "Οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές. Μετά τις ημέρες που περνάμε".

Για το ότι ο Ολυμπιακός βιάζεται για τις μεταγραφές, όπως κάνει για τον Μπεν Αρφά: "Ο Μπεν Αρφά είναι μια άλλη περίπτωση, είναι θέμα πάρα πολλών χρημάτων που προσφέρει και πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει ή δε θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που δε γνωρίζω και δε με αφορά".


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ