FOOTBALL LEAGUE

Μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πλατανιά

Μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πλατανιά
INTIME SPORTS

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε με Απόλλωνα Σμύρνης, Εργοτέλη και ΑΕΛ Καλλονής να κερδίζουν την άνοδο στην Super League. Διαβάστε τις δυνατότητες που έχουν οι ομάδες για να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία

Στο τέλος του έφτασε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League των τελευταίων ετών την Κυριακή (26/5) με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Εργοτέλη και την ΑΕΛ Καλλονής να κερδίζουν στο νήμα το απευθείας "εισιτήριο" για την Super League.

Με βάση την συνολική εικόνα των ομάδων στον μαραθώνιο των 42 αγωνιστικών θα μπορούσε να πει κανείς είναι δίκαιη η άνοδός τους, όπως επίσης δίκαιη θα ήταν και αν μια ομάδα από αυτές που θα συμμετάσχουν στα πλει οφ (Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλής, Παναιτωλικός) έπαιρναν ένα από τα τρία απευθείας εισιτήρια.

Και αυτό διότι οι επτά αυτές ομάδες μέχρι το τέλος πάλεψαν για την άνοδο. Την κέρδισαν οι πιο αποφασισμένοι ή και τυχεροί, καθώς στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεται έστω και λίγη δόση τύχης.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης λοιπόν το ιστορικό αυτό σωματείο της Ριζούπολης είναι και πάλι στην μεγάλη κατηγορία μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Οι Απολλωνιστές που "βολόδερναν" μεταξύ Β' Εθνικής και Περιφερειακού πρωταθλήματος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την είσοδο του κ. Βελλή στα διοικητικά νοικοκυρεύτηκαν και την φετινή σεζόν ήταν σε μια σταθερή πορεία που τους έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσουν και να πανηγυρίσουν στο τέλος την άνοδο.

Ένα από τα θετικά που έχει ο σύλλογος, είναι πως διαθέτει δικό του γήπεδο, το οποίο δεν θα χρειαστεί πάρα πολλές βελτιώσεις.

Ναι μεν θα γίνουν, ναι μεν θα γίνουν αρκετές μεταγραφές, καθώς και πολλά συμβόλαια ολοκληρώνονται, ωστόσο με τα νέα οικονομικά δεδομένα (τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ) η ομάδα σαφώς θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο με στόχο να μην υποβιβαστεί εκ νέου, αλλά να σταθεροποιηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Ηρακλείου, επιστρέφει στην Super League μετά την απουσία ενός χρόνου, ωστόσο πολλές αναμένεται να είναι οι αλλαγές τόσο στο ρόστερ όσο και στην τεχνική ηγεσία.

Σε όλη τη σεζόν είχε μια σταθερή παρουσία στην πρώτη τριάδα, αρχικά με τον Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο και στην συνέχεια με το υπηρεσιακό δίδυμο Πλεσίτη-Λαμπράκη.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα κάνει ο Εργοτέλης είναι η πρόσληψη ενός προπονητή για τα μεγάλα σαλόνια και η διατήρηση του υπάρχοντος ρόστερ όσο είναι αυτό δυνατόν, καθώς τουλάχιστον τέσσερις παίκτες έχουν μπει στο μεταγραφικό "στόχαστρο" των μεγάλων ομάδων.

Ένα ακόμη στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει ο Εργοτέλης είναι και αυτό του κόσμου. Η παρουσία και του ΟΦΗ στην Super League έχει δυσκολίες για τους "κιτρινόμαυρους" που θα αγωνίζονται στο Παγκρήτιο Στάδιο και είναι ένα στοίχημα που θα βάλει στόχο για να το κερδίσει.

Εκτός από τον Απόλλωνα και τον Εργοτέλη, στην Super League θα έχουμε και την "πρωτάρα" ΑΕΛ Καλλονής από το όμορφο νησί της Λέσβου.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια θα έχει εκπρόσωπο στην μεγάλη κατηγορία το Ανατολικό Αιγαίο (τελευταία ομάδα στην Α' Εθνική ήταν ο Διαγόρας Ρόδου) και το στοίχημα είναι να έχει για πολλά χρόνια.

Η ΑΕΛ Καλλονής τα δύο τελευταία χρόνια στην Football League έκανε καλές πορείες (πέρσι έπαιξε στα πλέι οφ) και φέτος οι κόποι δικαιώθηκαν.

Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (κάτι που το έδειξε και τη νέα σεζόν), και το θέμα είναι η σταθεροποίηση.

Επίσης ένα σημαντικό γεγονός είναι πως η ΑΕΛ Καλλονής δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα. Το γήπεδο της πόλης της Καλλονής δεν είναι κατάλληλο ούτε για την Football League και γι αυτό τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (περίπου 45 λεπτά είναι η απόσταση Καλλονή-Μυτιλήνη).

Εκεί θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν και σίγουρα θα πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις, καθώς (όπως και στον Πλατανιά φέτος), η δίψα των φιλάθλων των νησιών και ειδικά του Αιγαίου για να δουν μεγάλες ομάδες είναι μεγάλη.

Σίγουρα η ΑΕΛ Καλλονής είναι μια ομάδα που μπορεί να βαδίσει στα πρότυπα του Πλατανιά.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα πλέι οφ, όπου Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός θα διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο της Super League.

Με βάση τα όσα είδαμε μέχρι τώρα στις 42 αγωνιστικές της Football League και το μίνι αυτό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι συναρπαστικό κόντρα σε ομάδες καλές ποιοτικά και με κόσμο στο πλευρό τους.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ