EUROPEAN SUPER LEAGUE

Μπόρις Τζόνσον: "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην προχωρήσει η European Super League"

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αποχωρεί από την Dowining Street στις 14 Απριλίου του 2021.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αποχωρεί από την Dowining Street © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ακόμη μία φορά εξέφρασε την αντίθεσή του με την European Super League υποστηρίζοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει την πραγματοποίησή της.

Η ανακοίνωση της σύστασης της European Super League έχει προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στα θεμέλια του ποδοσφαίρου. Η UEFA, η FIFA και οι Λίγκες δημιουργούν κοινό μέτωπο απέναντι στην ESL, ενώ αρκετές είναι οι αντιδράσεις και από τους οπαδούς.

Την Κυριακή (18/4) οι Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους. Την Δευτέρα (19/4) ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας επανήλθε με νέα δήλωσή του τονίζοντας ό,τι θα συνεργαστεί με τις ποδοσφαιρικές Αρχές ώστε να μην επιτρέπει τα σχέδια της European Super League να γίνουν πραγματικότητα.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να μην προχωρήσουν τα σχέδια που έχουν προταθεί. Δεν νομίζω ότι είναι καλά νέα για τους φιλάθλους, ούτε για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Αυτές οι ομάδες δεν είναι απλά παγκόσμια brands, αλλά επίσης ομάδες με ιστορία από τις πόλεις τους και συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινότητες. Θα έπρεπε να έχουν μία σύνδεση με τους φιλάθλους" σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo credits: © 2021 Kirsty Wigglesworth/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ