ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μπόνιεκ: "Δεν υπάρχει θέση για την Ρωσία στο ποδόσφαιρο"

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, μαζί με τον πρόεδρο, Αλεκσάντερ Τσεφέριν | 7 Φεβρουαρίου 2019
Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, μαζί με τον πρόεδρο, Αλεκσάντερ Τσεφέριν | 7 Φεβρουαρίου 2019 @2019 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Καυστικός απέναντι στους Ρώσους εμφανίστηκε ο Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, με τον αντιπρόεδρο της UEFA να υπερθερματίζει τις αυστηρές κυρώσεις εις βάρος τους και να ξεκαθαρίζει πως μία χώρα που βομβαρδίζει αμάχους δεν έχει θέση στον αθλητισμό.

Όσο η Ρωσία συνεχίζει να προσπάθει να επεκτείνει την κυριαρχία της μέσα στα ουκρανικά εδάφη, τόσο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους λόγω του παραλογισμού του πολέμου, και ταυτόχρονα τόσο μεγαλώνει το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη που βρίσκεται απέναντί της.

Ένα πεδίο που οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται πως δεν είναι καλοδεχούμενοι είναι το αθλητικό, αφού όλες οι ομάδες τους έχουν αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, με τα λόγια που βγήκαν την Τετάρτη (23/3) από τα χείλη του Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ να αντικατοπτρίζουν πλήρως το πώς τους αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση ο υπόλοιπος πλανήτης.

"Οι Ουκρανοί πολίτες βιώνουν τώρα μία δραματική κατάσταση. Στην Πολωνία βοηθάμε χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά που ξεφεύγουν από τον πόλεμο, αποχαιρετούν συζύγους και πατέρες που μένουν στην πρώτη γραμμή της μάχη για να πολεμήσουν", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μιλώντας στο "Vikonos Web Radio/Tv", και πρόσθεσε:

"Η κατάσταση είναι μόνο στην αρχή επειδή αργά ή γρήγορα θα σταματήσει ο πόλεμος αφού θα πρέπει να βρεθεί λύση στο υλικοτεχνικό πρόβλημα, ο πολωνικός λαός κάνει τα πάντα".

Αναφορικά δε με τις ποινές που έχουν επιβληθεί απέναντι στην Ρωσία στον αθλητισμό, ο Μπόνιεκ δεν βάζει νερό στο κρασί του, με την άποψή του να είναι κρυστάλλινη και κατηγορηματική:

"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει θέση για την Ρωσία. Δεν είναι ένα ευχάριστο θέμα, έχω μείνει έκπληκτος από τους αθλητές που έδειξαν αλληλεγγύη στον Πούτιν.

Όποιος εκπροσωπεί την Ρωσία, μία χώρα που εισβάλλει στην Ουκρανία, σκοτώνει πολίτες και βομβαρδίζει κατοικίες πολιτών, δεν μπορεί να αποτελεί κομμάτι του αθλητισμού.

Στενοχωριέμαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται κάτι το διαφορετικό, σίγουρα κάποια πράγματα είναι περίπλοκα αλλά με ενοχλεί για παράδειγμα που στο τένις υπάρχουν αθλητές από την Ρωσία που συνεχίζουν να αγωνίζονται".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ